想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

32歲卵巢早衰,結婚5年都未有bb,試過兩次IVF都抽唔到卵...現在剩下可做除了更多IVF 就是借卵..但另外一個女人的卵子在自己身體,跟老公精子結合.....真的很大心理關卡!!

在這個之前,我想試試B超測排,看看自己正常情況下其實有沒有排卵....排卵試紙完全對我唔work,因我荷爾蒙亂到七彩..

生育醫生個邊照排卵超貴,每次最少$1xxx。

請問各路JM可否指點明燈,分享哪裡可做B超測排?(如果便宜我可能日日照..(emoji))

萬分感激(emoji)(emoji)

大宅

Candice123456 發表於 20-1-18 10:56
32歲卵巢早衰,結婚5年都未有bb,試過兩次IVF都抽唔到卵...現在剩下可做除了更多IVF 就是借卵..但另外一個 ...

任可一間婦科有得照卵泡都可以。一係你去旺角黃偉忠

大宅

Candice123456 發表於 20-1-18 10:56
32歲卵巢早衰,結婚5年都未有bb,試過兩次IVF都抽唔到卵...現在剩下可做除了更多IVF 就是借卵..但另外一個 ...

都要800 蚊次

大宅

你用紅d 加量體溫

每天用晨尿由day 7 開始,如果慢慢見到深線,開始飲少d 水,譬如4小時先飲一次。如果你見到由深粗轉淺,同時你體溫跌到最低後升高至高溫期,代表你有排卵。

你可以紅d 加深中時去照一次卵泡。咁就唔洗日日照,因為每次數成起碼800蚊

複式洋房

yhyeung 發表於 20-1-19 11:44
你用紅d 加量體溫

每天用晨尿由day 7 開始,如果慢慢見到深線,開始飲少d 水,譬如4小時先飲一次。如果你 ...

謝謝你 (emoji)(emoji) 但我中醫說他有個客人在太子照,每次都好似大概$500,但他不知在那裡..

大宅

Candice123456 發表於 20-1-19 23:55
謝謝你 (emoji)(emoji) 但我中醫說他有個客人在太子照,每次都好似大概$500,但他不知在那裡..
...

一般比較少哪麼平,800算唔貴的了。

大宅

Candice123456 發表於 20-1-19 23:55
...

好似太子黃秀珍醫生,你打電話去問下

大宅

camille_wilson 發表於 20-1-20 11:07

但抽卵都抽唔到,仲要2次,咁真係幾難自己排,如果係我真係想生B,就停一排儲錢再調理身體及心理,直接借卵,始終係自己十月懷胎,算係自己親生

別墅

樓主可先用中醫調理好身體先,係黎m同排卵也正常返先

複式洋房

ivf應該有冇打針促排?

複式洋房

camille_wilson 發表於 20-1-20 11:07

等我打電話問下先!謝謝

複式洋房

camille_wilson 發表於 20-1-20 11:12
但抽卵都抽唔到,仲要2次,咁真係幾難自己排,如果係我真係想生B,就停一排儲錢再調理身體及心理,直接借 ...

我想這個也算是最後一樣可以試的...其實都唔係一定想做就成功。謝謝你的安慰!

但我也想在借卵前最後一年自己試自然 / IVF、算是給自己最後一個機會+交代!

複式洋房

djbb54321 發表於 20-1-20 11:23
樓主可先用中醫調理好身體先,係黎m同排卵也正常返先

中醫調理了5年了,還是調不好月經,轉了很多個中醫,還是一樣

也試過針灸,但試過的針灸醫師一般

大家有冇好針灸師介紹?

複式洋房

GIY 發表於 20-1-20 14:22
ivf應該有冇打針促排?

有打啊,促排加破卵針,但抽的時候是空泡

大宅

回覆 Candice123456 的帖子

我覺得你可以試下睇中醫⋯有時候都唔應該只信西醫,試下唔同方法,懷孕bb係個天俾你同安排,都好講緣份,做多一點福報自然會有好多奇蹟發生,加油💪🏻

首頁

尾頁

跳至