美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題
非常困擾呀

大宅

kanachan 發表於 20-1-18 12:21
如題
非常困擾呀

同問,或有無護眼膜推介

大宅

你係顏色問題定會起乾紋啊?
如果顏色問題可能要用兩隻色遮暇膚調
乾紋既話就揀啲潤身啲 最近試左LM既遮瑕液同IT cosmetics 後者潤身啲 前者我買左兩隻色調番 都遮得唔錯

珍珠宮

Paradisebird 發表於 20-1-18 23:02
你係顏色問題定會起乾紋啊?
如果顏色問題可能要用兩隻色遮暇膚調
乾紋既話就揀啲潤身啲 最近試左LM既遮瑕 ...

我買咗橙色但唔識用,仲衰過之前

大宅

回覆 creambb 的帖子

首先你要確定左你眼圈係岩用橙色調色之後化妝喺搽粉底之前就用手指逐少逐少印上去
上完一層唔夠等一等再上另一層
我就上兩三層到見到個眼圈暗過膚色見到橙色咁
之後先再印番岩你色既遮瑕
你講下你本身點用睇下係唔岩色定方法錯左丫

子爵府

陪月勳章

我用bobbi brown, 我覺得唔錯
今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

珍珠宮

Paradisebird 發表於 20-1-19 10:06
回覆 creambb 的帖子

首先你要確定左你眼圈係岩用橙色調色之後化妝喺搽粉底之前就用手指逐少逐少印上去

我用橙色用手指印上去,之後用粉底,再用遮瑕,但覺得黑眼圈仲明顯深咗,因為我唔識化妝,平時都係主要遮黑眼圈先化妝

大宅

creambb 發表於 20-1-19 16:55
我用橙色用手指印上去,之後用粉底,再用遮瑕,但覺得黑眼圈仲明顯深咗,因為我唔識化妝,平時都係主要遮 ...

我個人覺得太多喺眼會有反效果,如果你用橙色tune黑眼圈,就唔需要再用遮瑕我通常都係用完tune color之後就可以直接用碎粉,粉底最多都係high少少,唔太搽太多野喺眼底會令到仲乾

珍珠宮

泰靚媽 發表於 20-1-20 20:15
我個人覺得太多喺眼會有反效果,如果你用橙色tune黑眼圈,就唔需要再用遮瑕我通常都係用完tune co ...

Thanks, 又試下

首頁

尾頁

跳至