自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

rabbitboyboy 發表於 20-1-19 21:52
睇你回覆真係忍唔住笑咗出聲
我要多謝佢教路

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

GG668 發表於 20-1-19 21:19
啱先落地下大堂搵佢, 呢個鍾數佢果然坐喺度. 一直話佢慢慢S型巡樓唔想嚇襯我, 我問佢係lift度走出, 定係喺 ...

你已經做得好好啦,佢有心定無心都唔會認自己有做,你都特登走去當面講清楚唔直接向佢上面投訴,我諗佢心理變態先會繼續咁做,如果佢真係繼續咁做,你就一定要投訴啦,你唔洗話要炒人,放佢條生路囉,試下要求可唔可以調佢走去另一橦做看更,最好去扔垃圾手拎住手機,開定錄影,一轉身又係佢,手機對到正冇得抵賴

別墅

正常唔會請返同一屋苑住,有指引的,你肯定佢住呢度?

侯爵府

GG668 發表於 20-1-19 06:08
點解會覺得佢故意整蠱?
1.其實剛打開垃圾房門行入時, 曾經聽到身後電梯大堂有輕微腳步聲, 回頭看冇人, 就冇 ...

我一路睇一路覺得好好笑,唔好意思,因為我都唔知你想話個Security 玩你定點

大宅

lovemisha 發表於 20-1-20 00:34
你已經做得好好啦,佢有心定無心都唔會認自己有做,你都特登走去當面講清楚唔直接向佢上面投訴,我諗佢心 ...

唉, 失眠, 如果佢再咁做, 都未必只係投訴, 試想下報警叫救護車求助, 話俾個保安嚇到晚晚瞓唔著, 嗰晚真係驚, 成晚瞓唔著, 今晚又係. 一個本應保障安全的保安, 反過來嚇住戶, 如果向管理公司索取精神創傷賠償, 會點.
我一樣都冇做, 已經好大事化小. 大事化小到忽略自己感受. 如果佢唔要大事化小, 係要俾人摑至開心, 至見得佢聪明, 咁嚟啦.

諗返昨晚話咗佢之後, 佢仲要走出櫃檯一定要嗌到我應為止, 大聲講佢幾點巡樓. 恐怕佢未必服氣同多謝, 好難評估佢嚟緊會做咩. 試諗下佢同班交好的師奶顛倒黑白講成件事, 又講到件事收場係我要避開佢改時間倒垃圾證明心虛, 班師奶會點諗. 保安同住戶交情太好係咪好事, 保安住嗰座返工返嗰座係咪好事.

大宅

荃灣花師奶 發表於 20-1-20 01:13
正常唔會請返同一屋苑住,有指引的,你肯定佢住呢度?
有次喺地下大堂等lift, 見過佢著住便服, 同個便服男推住架車仔行出部lift, 上面係件大型傢私, 佢當時同其他師奶講我屋企傢私點點點, 佢叫個便服男喺地下大堂放低件傢私, 話要上樓推埋另一件, 語氣隨便到可能便服男係佢老公, 或者係至親........咁係咪推測到佢住喺度?

男爵府

GG668 發表於 20-1-19 05:22
夜晚十點幾, 去垃圾房倒垃圾, 打開垃圾房門, 聽見背後走廊有輕微聲音, 我仲回頭看咗下, 冇人.
於是放低袋 ...

我最憎D人扮驚,好似我嚇親佢咁!

男爵府

如我之前所講, 樓主同人講, 結果只有一個, 因為樓主一早自己幻想晒人地係衰人, 保安呼吸都係錯

明明自己小事化大, 但竟然可以調轉黎講, 以為自己已經好容忍, 比晒生路人地行甘(emoji)

男爵府

連你同保安交談期間, 有女住客望住你, 你都可以即刻幻想到人地交好, 所以先望住你

子爵府

夜晚十點幾, 去垃圾房倒垃圾, 打開垃圾房門, 聽見背後走廊有輕微聲音, 我仲回頭看咗下, 冇人.
於是放低袋 ...

我呢啲無鬼神主義嘅人,永遠都唔會諗到有鬼,所以我幾時都唔驚。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

GG668 發表於 20-1-20 06:29
唉, 失眠, 如果佢再咁做, 都未必只係投訴, 試想下報警叫救護車求助, 話俾個保安嚇到晚晚瞓唔著, 嗰晚真係 ...

睇你感受,你平時係咪都好神經緊張?你咁既情況不如試試睇下醫生?你已經失眠,仲成日擔心阿邊個阿果個點諗你,我驚你情況越來越嚴重

伯爵府

bbsonyy 發表於 20-1-20 07:31
連你同保安交談期間, 有女住客望住你, 你都可以即刻幻想到人地交好, 所以先望住你
...

我睇到呢個point都覺得樓主係疑神疑鬼嗰類人

男爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

伯爵府

lovemisha 發表於 20-1-20 07:52
睇你感受,你平時係咪都好神經緊張?你咁既情況不如試試睇下醫生?你已經失眠,仲成日擔心阿邊個阿果個點 ...

呢個問題我有相類似 , 好似之前曾經有蜜蜂飛過入黎 , 好鬼驚之後成日型住,不過最後裝左蚊網解決了。
所以樓主感受我都大概明白 , 不過個人太敏感,真係會活得好辛苦

伯爵府

好煩,小事化大!
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

複式洋房

回覆樓主:

以後掉垃圾時化返個如花八兩金妝

水晶宮

回覆樓主:

講真,你最近訓得少,心血少就會咁,唔太關保安事

子爵府

回覆樓主:

保安係男定女

珍珠宮

於是放低袋 ...

佢會唔會有病,樓主自己小心好D

大宅

talktime 發表於 20-1-20 19:35
佢會唔會有病,樓主自己小心好D

佢有咩病吖, 我放佢一馬唔係因為佢有病, 係因為搵工不昜. 搞人嗰個唔諗自己份工, 俾人搞嗰個反而幫佢諗, 好諷刺. 佢之前曾有過鬼祟動作, 我唔係睇唔到, 當睇唔到啫. 估唔到呢鋪敢做到咁過份, 大概以為做咗冇後果?
呢批保安其實係是非精.

係得個健康可能有啲問題嘅男保安, 曾喺街外見過合埋眼行路好似好攰咁, 呢個反而好好多.

首頁

尾頁

跳至