自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

超級特務 發表於 20-1-20 10:36
哈里本身已經繼承戴安娜及王太后大筆遺產, 加上老豆封地收入, KEEP 住有零用錢花, 佢打踎腳都唔使憂。

...

So Harry 而家根本唔係獨立生活,英國d news就話佢地而家唔想做吉祥物,但又要享受榮華富貴

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

朱古力吧 發表於 20-1-20 10:44
So Harry 而家根本唔係獨立生活,英國d news就話佢地而家唔想做吉祥物,但又要享受榮華富貴
...
佢擁有既財產有邊D唔係黎自皇室身份?
唔做重位成員, 唔代表脫離王室。
佢只係放棄咗5%女王零用, 95%老豆零用錢長洗長有。
祖母父輩查查年紀唔細, 退落黎都係威廉哈里做重要成員, 佢地一走, 威廉一家要包攬所有, 壓力大到爆炸!
安妮公主幾廿歲一年都要出席300-400幾場活動

你若盛開, 蝴蝶便來!

別墅

超級特務 發表於 20-1-20 10:49
佢擁有既財產有邊D唔係黎自皇室身份?
唔做重位成員, 唔代表脫離王室。
佢只係放棄咗5%女王零用, 95%老豆零 ...

佢就係似住戴妃留左30幾億港元遺產俾自己,已故王太后又留左份遺囑,寫明自己全副身家由Harry繼承,而家佢最少有四五十億港元身家,因為30幾億依個數,已經係十幾年前外國專家嘅計算…

大哥比佢少起碼十億身家,因為已故王太后一蚊都唔俾大哥

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

朱古力吧 發表於 20-1-20 11:00
佢就係似住戴妃留左30幾億港元遺產俾自己,已故王太后又留左份遺囑,寫明自己全副身家由Harry繼承,而家佢 ...
王太后知道威廉會繼承王位, 特意留俾哈里。

你若盛開, 蝴蝶便來!

別墅

超級特務 發表於 20-1-20 11:03
王太后知道威廉會繼承王位, 特意留俾哈里。
佢覺得Harry將來會無依靠,so特別將自己所有身家留俾細佬繼承,結果當年外國news爆料,安德魯王子知情后好唔高興,覺得婆婆偏心,唔錫自己兩個女

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我都係咁話, 而家講咩都係時間尚早 ...

珍珠宮

harry 不嬲都唔想做皇室公仔,咁決定唔意外

當你有100億,同有200億都係一樣。

但你會更想冇人注意你,做自己like 的事

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

佢就係似住戴妃留左30幾億港元遺產俾自己,已故王太后又留左份遺囑,寫明自己全副身家由Harry繼承,而家佢 ...

守得住就係嘅……
最怕係……與敵同眠

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當初應該連皇室婚禮都唔攪X2

子爵府

環保接龍勳章

tester5 發表於 20-1-18 21:45
其實我幾欣賞佢地兩個有獨立思想,為自己未來創造一片天,獨立自主,不活在皇室的保護之下。無論未來遇到 ...

聽講佢哋計劃加拿大、英國兩邊住。如果佢哋真正想獨立自主,請自負所有一切消費及開支。喺加拿大住所用的保安費能夠自己出,唔好要加拿大的人出囉!次次有英國皇室成員來加拿大,飮飲食食,住嘅用嘅全由加拿大人埋單,想起都慘!

伯爵府

咁有錢就即刻回水,還番2千4萬裝修錢,唔係「計畫」,同買過間屋躲開住啦。

公爵府

hashtag影視迷勳章

hohinmama 發表於 20-1-20 11:25
守得住就係嘅……
最怕係……與敵同眠

要敗家起來,一百蚊又咁敗,一百億又咁敗,無分別的

珍珠宮

BKsquare 發表於 20-1-19 11:51
期待佢地點樣“ 財政獨立 ”

之前睇報導話佢哋9成幾收入係靠查理斯比錢佢哋,剩返幾%先係國民找數,所以只要佢老豆繼續大水喉照住,梗係可以口爽爽話冇收英國納稅人d錢啦!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

小寶貝兒 發表於 20-1-20 13:47
之前睇報導話佢哋9成幾收入係靠查理斯比錢佢哋,剩返幾%先係國民找數,所以只要佢老豆繼續大水喉照住,梗 ...

我都已經話左,查理斯d錢都係國民出,做生意賺到d money就自己袋袋平安,其他一切洗費由國民俾錢,難聽d講句,Kate都幾大洗下,出親黎件件名牌,所謂平價牌子、中價牌子,都唔係平羅大眾消費得起,不過佢就會不停翻著d名牌,梅根出親黎就件件大牌,只愛紀凡希,依個品牌係法國一缐名牌,柯德莉夏萍生前最愛紀凡希,依個品牌d衫勁貴,梅根下下著一次就唔著,件件新款,依件事係外國news爆料,多多錢都唔夠俾佢揮霍⋯

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sharon26788 發表於 20-1-19 11:21
咁有主見丶骨氣,應該乜都唔好要,做個平凡人

打算退還:有拖無欠

別墅

evip 發表於 20-1-20 15:10
打算退還:有拖無欠
拖到佢個曾孫出世都唔还

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

朱古力吧 發表於 20-1-20 11:08
佢覺得Harry將來會無依靠,so特別將自己所有身家留俾細佬繼承,結果當年外國news爆料,安德魯王子知情后好 ...

英國離婚, 老婆可唔以以分老公一半身家?

伯爵府

tchu 發表於 20-1-20 12:14
聽講佢哋計劃加拿大、英國兩邊住。如果佢哋真正想獨立自主,請自負所有一切消費及開支。喺加拿大住所用的 ...

有啲咁嘅事?我以為係英國自己出返

別墅

Jnam 發表於 20-1-20 15:40
英國離婚, 老婆可唔以以分老公一半身家?
當年離婚,戴安娜分左查理斯一半身家

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至