自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

位於美國洛杉磯西部的BelAir,是與比佛利山莊還有霍姆比山莊組成著名的「白金三角」的富人區,其中有一棟要價8800萬美元的超級別墅,在過去曝光時就曾引起關注,如今隨著亞馬遜CEO前往參觀的消息曝光,且房產在日前正式投入市場開售,也讓這超級別墅再度引人熱議。

綜合媒體報導,這棟三層樓高的頂級豪宅總面積達約700坪(24922平方英尺),包含有9間臥室和、15間衛浴,以及圖書館、私人畫廊、酒窖、spa館、電影院、娛樂室、撞球室等各種設施。

主樓層三樓集結了車庫、大小兩個客廳、廚房以及私人生活區域。停車場有能自動調整方向的轉盤、可以升降的車位。在巨大的客廳中,家具看似簡約,但卻能看見其原材料沉穩大氣的美。室外露台則能將洛杉磯的美景盡收眼底,天氣好的時候用來燒烤、聚餐都十分便利。

豪宅二樓包含了多間臥室,使用了大面積的白色元素,簡約卻充滿細節。而房間內除了能通往室外露台,其額外的試衣間也與三樓試衣間的玻璃樓梯相互串聯。另外整間豪宅最大的Bar也位於二樓,擁有可存放3000瓶酒的超大酒架及多組酒櫃,是男人的休閒天堂。

一樓室外配置有無邊際游泳池,中間有溫泉spa,泳池邊還有LED螢幕能使用。室內則有半開放式的健身房,以及桑拿房、按摩室等專業SPA空間;圖書館與畫廊相連成為幽靜的藝術天地;最後三分之一的空間則屬於桌球、棋牌、小型酒吧等玩樂遊戲室。

美國網際網路巨頭亞馬遜(Amazon)公司創始人兼執行長Jeff Bezos日前被媒體爆出疑似婚外情而和妻子離婚,而且在這之前,他和出軌對象還曾一起去參觀了一間要價8800萬美元的豪華別墅,被暗指是兩人的祕密愛巢,而這間豪宅也隨著新聞曝光而引起目光。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

大到用嚟做酒店都得

侯爵府

回覆樓主:

嘩!超大超豪!

唔知要請幾多個工人打理呢?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

通訊及保安設備好重要,真係難揾人,賊仔入咗嚟都唔知。

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

嘩!維修保養、工人打掃,其實太大。

子爵府

呢個尺價係香港未到好貴
但去到美國就好豪華啦

wcpcelia    發表於 20-1-20 12:19

公爵府

回覆 櫺囹桼 的帖子

咁大間屋,對我嚟講諗起都覺得煩 !

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢個呎價唔貴,但咁大間屋唔似屋,冇家嘅感覺

男爵府

回覆樓主:

男爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章

CreamyWen 發表於 20-1-19 17:28
呢個呎價唔貴,但咁大間屋唔似屋,冇家嘅感覺

同意+1

珍珠宮

公爵府

ChloeMa 發表於 20-1-19 15:16
通訊及保安設備好重要,真係難揾人,賊仔入咗嚟都唔知。

令我諗起玩模擬市民隻game,開完party真係有電腦市民留左係我屋企唔走,會自己走去食飯訓覺

伯爵府

回覆樓主:

嘩!咁大間!睇落似酒店多啲喎!

伯爵府

櫺囹桼 發表於 20-1-19 13:51
位於美國洛杉磯西部的BelAir,是與比佛利山莊還有霍姆比山莊組成著名的「白金三角」的富人區,其中有一棟要 ...

咁多支酒
想搵某一支點搵呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

咁大間屋,好易蕩失路

而且夜晚都幾驚,唔知有幾多人住,大家出出入入可能好幾日都未必撞見屋企人

子爵府

畀面勳章

呎價唔貴,但lum sum 貴,大到屋企有賊都唔知

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

櫺囹桼 發表於 20-1-19 13:51
位於美國洛杉磯西部的BelAir,是與比佛利山莊還有霍姆比山莊組成著名的「白金三角」的富人區,其中有一棟要 ...

太大了,多人住,少人住都唔好!多人住出出入入似酒店,少人住又太孤單感!

珍珠宮

MKma 發表於 20-1-19 15:04
嘩!超大超豪!

唔知要請幾多個工人打理呢?

第一時間都喺諗呢樣

首頁

尾頁

跳至