想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

wait4luck_ 發表於 20-1-21 01:20
多謝你呀!有你咁講我安心好多。
我下星期尾過台灣,診所建議我先驗血,到翁醫師2月頭初診會有d報告係手。 ...

初診都會抽血驗,你同你先生都會驗,佢地驗好多樣野,可以放心
同埋記得自己有咩問題想問醫生,到時可以問左翁醫生
果陣我係香港睇婦科話我可能有積水係輸卵管,做唔到ivf住,之後翁醫生好快用超音波睇一睇就話係粘連可以唔洗理,真係成個安心晒
同埋第一次都有機會拎埋針同藥番香港,建議你最尾果日唔好揀早機,因為佢d針都要雪,好多酒店雪櫃都無力,通常都會林上機果日先去拎針,到時如果你揀太早機你會好頻撲,所以中午機最好!
講解藥同打針果part係姑娘同你講,記得唔明問到明!

複式洋房

Jmready2019 發表於 20-1-21 02:17
初診都會抽血驗,你同你先生都會驗,佢地驗好多樣野,可以放心
同埋記得自己有咩問題想問醫生,到時可以問 ...

謝謝你的提醒。
不過我地今次唔係為ivf,主要想check 清楚基因同免疫系統問題。所以會驗好多野。

別墅

wait4luck_ 發表於 20-1-19 18:35
我跟老公商量好,今個年假走一轉台北見翁醫師,我想知BB有晒胎芽胎心有心跳都停育嘅原因。希望積極為下一次 ...

我係睇翁醫師一次bingo的。翁醫師人好nice, 經驗豐富,成日同我講放心,交俾佢。植入完回診仲同我講胚胎好靚,應該會成功,真係成功咗依家25週啦!

洋房

我跟老公商量好,今個年假走一轉台北見翁醫師,我想知BB有晒胎芽胎心有心跳都停育嘅原因。希望積極為下一次 ...

你們有網上先預約嗎?

翁醫師農曆新年好像休診由2020年1月18日至31日。

複式洋房

McTea 發表於 20-1-22 13:53
你們有網上先預約嗎?

翁醫師農曆新年好像休診由2020年1月18日至31日。

有呀有呀,我book左2月頭。

複式洋房

hohoajm 發表於 20-1-22 13:01
我係睇翁醫師一次bingo的。翁醫師人好nice, 經驗豐富,成日同我講放心,交俾佢。植入完回診仲同我講胚胎好 ...

恭喜呀!我地都會努力。

別墅

wait4luck_ 發表於 20-1-22 20:56
恭喜呀!我地都會努力。

祝福你 等你好消息!

複式洋房

hohoajm 發表於 20-1-22 21:44
祝福你 等你好消息!

多謝你呀

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

終於都睇左翁醫師。如大家所講,佢真係好有心機同用心。我一共抽左6筒血,仲要分兩次抽。

複式洋房

2020勳章

wait4luck_ 發表於 20-2-11 00:43
終於都睇左翁醫師。如大家所講,佢真係好有心機同用心。我一共抽左6筒血,仲要分兩次抽。
...

我覺得揀岩醫生係好重要,希望你順順利利
放心交比翁醫生吧

別墅

wait4luck_ 發表於 20-2-11 00:43
...

祝順順利利

複式洋房

hohoajm 發表於 20-2-11 17:19
祝順順利利

謝謝。

複式洋房

Jmready2019 發表於 20-2-11 11:32
我覺得揀岩醫生係好重要,希望你順順利利
放心交比翁醫生吧

我地未決定下一步。因為我地返左黎香港先收到染色體報告。雖然翁醫師嘅姑娘email我時話台灣法律規定,醫師不能在電郵或電話解釋報告,但佢叫我地待暫緩入境的命令解除後,再回診與翁醫師討論之後的療程。我就心知不妙。

對於果23對蟲仔,我真係睇唔明。不過,我識睇d字。大概叫鑲嵌性染色體數目異常,應該都唔會係好野。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊