在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今年知我去澳洲, 封左港幣10000元利是比我, 新年去大阪, 佢又封20000元日元利是比我兩個細日本買野。知我女鐘意小提琴, 又送左兩張小提琴的門票($880x2) 給我和女去聽.
上年就送左馬戲團4張給我一家4口(vip),劉德華演唱會門票兩張。

反正我唔係經常旅行 , 但每次請假去旅行, 佢都會封利是比我去玩。

仲有無其他老闆仲好過佢

仲有n年前送左個直身鋼琴比我對仔女。

如果公司要出trip, 佢會另外比我去多2-3天, 額外加東京 / New York / 三藩市 / LA, 全部食住都係老闆出。。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好羨慕

我老細大時大節請下大家食飯, 我都覺得幾唔錯了

子爵府

good_pig 發表於 20-1-21 21:21
好羨慕

我老細大時大節請下大家食飯, 我都覺得幾唔錯了

講到食飯, 由冬至去到團年飯, 今年最誇張, 共食8餐。冬至兩餐, 聖誕兩餐, 團年四餐(連食4日)。仲要有兩餐係自助餐。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

AWma 發表於 20-1-21 21:49
講到食飯, 由冬至去到團年飯, 今年最誇張, 共食8餐。冬至兩餐, 聖誕兩餐, 團年四餐(連食4日)。仲要有兩餐 ...

我都試過有一年生意好, 都一年食左好多次...仲有攪去主題樂園玩

瑪瑙宮

好好呀, 邊有咁好架, 你一定好幫得公司手.

講番我公司, 我黎左八年, 個老細係一粒豆都無請過 (佢有無私人請 d 經理出去食就唔知喇), 除左人地送黎賀年果籃佢會掟出黎大家分+開工利是一封, 係咁多.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

回覆 AWma 的帖子

你老闆好好呀!好羨慕

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

嘩, 比咁多SPONSOR你旅行真好。
我舊老闆都好O既, 每年出TRIP後會請我去附近玩幾日咁囉。
結婚生仔都有大利是。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

AWma 發表於 20-1-21 20:57
今年知我去澳洲, 封左港幣10000元利是比我, 新年去大阪, 佢又封20000元日元利是比我兩個細日本買野。知我女 ...

嘩,你就好啦,老細咁錫你! 盤生意係佢架? 如果唔係你呢個老細真係無得頂。

做金融個d 如果見老細俾大利是要即刻報compliance 同退返俾老細,所有現金或類似形式都不能收或多過1000 蚊價值。

男爵府

今年知我去澳洲, 封左港幣10000元利是比我, 新年去大阪, 佢又封20000元日元利是比我兩個細日本買野。知我女 ...

你公司年年賺錢?

子爵府

Apple_Orange_T 發表於 20-2-2 19:04
你公司年年賺錢?

算係啦。不過我之前一直跟一個由0開始的客戶跟到變成公司最大的客戶。上年公司叫我轉跟第二大客戶, 今年原本話叫我跟埋公司第三四五大客戶。不過我唔想再跟了, 其他同事唔洗做咩, 搞到我好似搶人飯食咁。

珍珠宮

哇,邊有咁好架。你一定好幫得手,幫老細賺好多錢啦。但系你老細系真系大方,所以話呢,老細大方,一定不缺好員工

首頁

尾頁

跳至