美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

唔知係轉天氣定係食得太多垃雜嘢,
啲膚質愈嚟愈差,
生好多暗粒之餘,仲會出紅點,
就算搽完保濕都好似唔夠咁,有時會好痕,
今年新年好想養好啲膚質,
變返之前咁皮光肉滑,
除咗食得清淡啲,仲可以做咩?

複式洋房

用d有助舒緩鎮靜既skin care囉, 依加好多beauty brand仲做緊sales, 好多選擇

別墅

我上個星期行商場經過有間韓國t字頭既skin care brand,佢有支江華島安瓶,試上手好易吸收,聽講可以令皮膚stable返同埋都幾保濕

禁止訪問

男爵府

ianhelen 發表於 20-1-22 10:32
啲膚質愈嚟愈差,

戒糖! 好work

333s    發表於 20-2-3 20:48

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我食親粟一燒塊面實生暗瘡同埋痱滋,好靈,但真係好好食,有時都忍唔到買一包細嚟食,所以想皮膚靚呢類嘢盡量唔好食

別墅

ianhelen 發表於 20-1-22 10:32
啲膚質愈嚟愈差,

自己做下面部按摩或者出去做下Facial清下啲污糟野,如果唔係查嘢好難吸收

禁止訪問

大宅

2020勳章

Jm你地戒糖包唔包埋生果?

大宅

2020勳章

回覆 vivian_hahahaha 的帖子

即係邊個brand啊?
韓國brand我唔係好熟
邊到既都好 最緊要好用

洋房

真係要食得清淡

別墅

ianhelen 發表於 20-1-30 10:16
回覆 vivian_hahahaha 的帖子

即係邊個brand啊?
我諗佢講緊tonymxxy 因為我用同系列既精華 哩排見佢好似做緊個優惠, 有特別套裝係精華液+安瓶+雙效面霜一set過, 原價都要成千幾蚊, 而家full size黎講6百幾蚊平左好多 可以試下

大宅

會唔會係乾到痕?我都試過,試下用Covermark Reju Serum,可以舒緩敏感同降紅,我用左無再乾同甩皮

男爵府

我都想養好,但由上年開始無乜得出去做facial treatment,上個月趁減價就買左部rf機係屋企晚晚敷薏仁gel導入~我自己覺得皮膚好左,無咁易起乾紋!

子爵府

企鵝大隊長 發表於 20-2-6 02:14
我都想養好,但由上年開始無乜得出去做facial treatment,上個月趁減價就買左部rf機係屋企晚晚敷薏仁gel導 ...

Rf機邊買呀?

大宅

我現在40中;開始有少少護膚心得,希望不太遲。首先一定要了解自己膚質,然後對症下藥,買適合skin care n 化妝品,當然我也浪費了好多金錢才試到適合的skin care,在這裏不分享我用什麼護膚品了,因為適合我不等於適合其他jm,現在膚質由油性變成中性,非常易打理,黑頭粉刺暗瘡都少左,除左歸功skin care,日常生活習慣也好緊要。
1)可能是熟齡肌,一般少女品牌已不適合了,也沒有效用,用左等如無用,最後都係要用專櫃貴價的skin care才有效,當然不是每一品牌都合,就要自己慢慢試了。

333s    發表於 20-2-27 10:12

大宅

承上⋯
做足護膚程序,清潔丶爽膚丶肌底液丶精華丶晚霜丶眼霜,現在有空,幾乎每晚護膚,即是今晚做深層清潔丶明晩做保濕丶提亮⋯⋯⋯等等。每晚看皮膚需要而定,最緊要keep住有保濕&滋潤丶清潔,黑頭粉刺色斑自然減少,以前做後生女時就係唔識,洗完面就擠黑頭粉刺,弄得現在鼻哥毛孔粗大好後悔,如果我有女兒一定教她不要這樣做,免得將來後悔,不過我仔也會教他護膚的。當然每隔2丶3年也會laser去斑,美容院就好少上,但如果長了頑固暗瘡也會去清除的。

165cm,原本125磅,現116磅⋯⋯

333s    發表於 20-2-7 18:23

大宅

承上⋯⋯
165cm,原本125磅,現116磅
1)自從身型消瘦了,穿衣好看了,健康改善了,連皮膚也有得益。化妝也貼妝好多。就是每天也飲超過8杯水,食少了好多無益食物,食多了麥皮&水果&有益食物,其實现在見到焗豬扒飯也怕怕,儘量在家做飯用餐,減少出外光顧,我只是參考YouTube 的餐單,再自己調配一下,因為始終不是痴肥,也不急於減磅,所以就健康地慢慢減食。除了減食,每早也有在家做workout&到運動埸跑步,其實也是跟這裏的jm 經驗分享學返來的。

侯爵府

naiviv 發表於 20-2-7 17:38
承上⋯⋯
165cm,原本125磅,現116磅
1)自從身型消瘦了,穿衣好看了,健康改善了,連皮膚也有得益。化妝也 ...

想詳細分享下用什麼skincare routine?
仲有點減肥呀? thx

複式洋房

回覆樓主:

用美白mask
用 維他命c精華

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊