想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由19年6月開始備孕, 但到而家都未有消息, 自己心急係黎 m day10時 去左仁健驗左AMH, LH, FSH, 之後睇返LH,FSH 好似要黎m day2,3 驗先準確,
輸卵管同先生既精子就未check
想問下各位JM 去睇王家偉 係咪就通常要決定做iUI 或者 IVF 呢?
因為我唔知自己而家既情況
想比醫生檢查左先(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

我係董醫生做過2次iui 不成功
我係王家瑋 放胎第3次先成功

如果比我揀返轉頭 我會直接做IVF 唔浪費時間做iui了。。。。

複式洋房

Ngamanyau 發表於 20-1-25 14:46
我係董醫生做過2次iui 不成功
我係王家瑋 放胎第3次先成功

請問你係做哂所有檢查再去台灣睇王家偉?

大宅

小紅帽纓桃 發表於 20-1-25 14:50
請問你係做哂所有檢查再去台灣睇王家偉?

最基本果啲檢查 係董醫生度做左。

之後都係將所有報告帶去王家瑋度

大宅

小紅帽纓桃 發表於 20-1-22 11:04
由19年6月開始備孕, 但到而家都未有消息, 自己心急係黎 m day10時 去左仁健驗左AMH, LH, FSH, 之後睇返LH ...

你個醫生有冇同你講呢兩个方法嘅成功率?

複式洋房

陶淵明 發表於 20-1-27 02:11
你個醫生有冇同你講呢兩个方法嘅成功率?

我約左三月睇董醫生,所以都未知情況會係點

大宅

小紅帽纓桃 發表於 20-1-27 21:39
我約左三月睇董醫生,所以都未知情況會係點

其實呢我係想講, 之前董醫生話做i ui成功率有一至兩成, 而ivf成功率就三至四成。 當然成功率係要睇年紀大小, 可能後生嘅夫婦成功率会多啲都吾奇。
不過照經驗嚟睇,如果做咗第一次或者第二次i ui唔成功,就要考慮第三次係咪要做ivf。 一來時間係唔等人, 二來價錢 又係另一個考慮問題, 如果負擔到就梗係 做ivf啦, 不過你見咗董醫生等佢再 解釋 畀你聽

首頁

尾頁

跳至