夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無夫妻討論group?可以大家傾下計

翡翠宮

回覆樓主:

吾係呢度難道

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

idaidaho 發表於 20-1-22 11:06

你有咩想討論
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

idaidaho 發表於 20-1-22 11:06
放的問題上來?

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-22 12:38
你有咩想討論

同問

複式洋房

諗住whatsapp group 成日用,方便d

子爵府

idaidaho 發表於 20-1-22 14:42
諗住whatsapp group 成日用,方便d

如果是WhatsApp group 是否變為了私group 呢?

沒有版主的監管, 脫離了公開的談論, 很易變得危險, 關係亦會複雜, 亦易有小圈子, 排擠等出現. 及有些人羊頭狗肉或其他歧途, 有人易被騙等......, 開始時可能大家都好熱心, 但最後好易變質.

除非你想認識朋友及出來, 不然沒太必要有私人group, 光光明明枱面談, 對大家都有保障.

複式洋房

PTMCYS 發表於 20-1-22 15:24
如果是WhatsApp group 是否變為了私group 呢?

沒有版主的約朿, 脫離了公開的談論, 很易變得很危險, 關係 ...

明白了!謝謝你的建議(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️

大宅

樓主覆左幾層樓都未講討論咩...?

複式洋房

都係想問下夫妻相處之道應該點?因為覺得生完小朋友呢两年幾,同老公上年鬧咗好多次交!主要都係99,因我哋同99住同幫湊我小朋友

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

idaidaho 發表於 20-1-22 16:08
都係想問下夫妻相處之道應該點?因為覺得生完小朋友呢两年幾,同老公上年鬧咗好多次交!主要都係99,因我哋 ...

係咪即奶奶湊仔方式你唔同意,但係老公又唔幫你

生咗小朋友都一齊住,即係冇打算搬開,一家一主?

複式洋房

crystal媽咪 發表於 20-1-22 18:19

係咪即奶奶湊仔方式你唔同意,但係老公又唔幫你

有唔同架!我老公話嫲嫲湊,無計!

我教緊時,99又係度睇又搭嘴!好似早幾日餵食飯,又睇住部電視,食幾啖又唔食!我鬧我囡跟住熄電視!99行出黍,問咩事,叫我囡唔好喊,嫲嫲錫反!跟住99搵搖控制開反電視,我話我唔想囡囡食飯睇住電視!99一句講埋黎話,我要睇吖!我同99講:我教緊,你又咁,點教?

唉,無得搬,負擔唔到!

寶石宮

idaidaho 發表於 20-1-22 18:27
有唔同架!我老公話嫲嫲湊,無計!

我教緊時,99又係度睇又搭嘴!好似早幾日餵食飯,又睇住部電視,食幾 ...

我明
食飯嘅做法係你啱,不過小朋友佢凑開,所以有啲唔習慣
同住仲要佢幫手,真係死症。除非老公都覺得佢嘅方法唔啱,由佢出聲會好少少

大宅

crystal媽咪 發表於 20-1-22 18:30
我明
同住仲要佢幫手,真係死症。除非老公都覺得佢 ...

唉!我都是人嫲嫲但我由dayone開始:就跟个大仔講明我係吾會幫你兩公婆教仔既,你兩個係大學生咁叻自己教會最好,我吾會做啲吃力不討好既事情,須然一齊住我只負責帶返學放學奇他好少理!

寶石宮

stella^^ 發表於 20-1-22 19:39
唉!我都是人嫲嫲但我由dayone開始:就跟个大仔講明我係吾會幫你兩公婆教仔既,你兩個係大學生咁叻自己教會 ...

大家學既野唔同、睇法唔同,有爭坳係好正常
你一開始選擇係正確

大宅

crystal媽咪 發表於 20-1-22 19:40
大家學既野唔同、睇法唔同,有爭坳係好正常
你一開始選擇係正確

唉!我都登六了好快有2元優惠,捱咗幾拾年見盡人情冷暖仲吾化咩!相見好同住難親生仔不如近身錢!要同住就要識做少出聲為妙,得閒到處旅遊放眼世界做人都開心啲!

crystal媽咪    發表於 20-1-22 20:03

男爵府

stella^^ 發表於 20-1-22 20:01
唉!我都登六了好快有2元優惠,捱咗幾拾年見盡人情冷暖仲吾化咩!相見好同住難親生仔不如近身錢!要同住就 ...

你思想好開通~如果個個奶奶都好似你咁就冇婆媳糾紛了

複式洋房

crystal媽咪 發表於 20-1-22 18:30
我明
同住仲要佢幫手,真係死症。除非老公都覺得佢 ...

我囡唔會因為嫲嫲湊大,就黐住嫲嫲!佢見到我返黎,就唔會要嫲嫲!

我囡由細到大餵食飯都好老氣!

講真,第時我會好難教返!我老公係收夜,成9點幾先返!佢知道佢阿媽係咁,無得改!叫我算!但我每日收工返到去清潔,洗碗,洗衫,同囡囡沖涼!遇著囡唔食飯,真係炆多兩錢重!

複式洋房

stella^^ 發表於 20-1-22 19:39
唉!我都是人嫲嫲但我由dayone開始:就跟个大仔講明我係吾會幫你兩公婆教仔既,你兩個係大學生咁叻自己教會 ...

你呢d奶奶咪識做!佢媽永遠同佢講,就話返我!我一年前突然個人炇到同奶奶嘈!係第一次!結果去睇醫生!

複式洋房

mingmama 發表於 20-1-22 20:53
你思想好開通~如果個個奶奶都好似你咁就冇婆媳糾紛了

認同!不過有幾多個奶奶係咁咩!遇到真係好好

首頁

尾頁

跳至