夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

雖然大家都唔太情願但都會去的,但就呢件事佢講話想離婚因為係新婚既第一個新年..
而且佢成日都打算佢父母其中一方唔係度,就會接未死果一個來住。
我都知道佢係孝順仔,好合情理,但呢d野又唔會發生係佢既未來弟婦度..我覺得好唔公平..

不過呢d都係幾十年後既事,我第時都可能會改變心態但我最壞打算係第時我仔大女大就搬走,因為一個家好難有兩個女主人,

你地覺得點呢?

大宅

點解唔情願去對方度拜年會諗到要離婚咁誇張,係咪本身已經有其他問題?平時相處點呀?
結婚一年應該仲係熱戀期喎

大宅

接另一老一齊住的確會不是人人接受,問佢調轉你接自己一老一齊住佢又得唔得先?佢都未必得啦!可以搬近d,但最起碼有自己的私人空間!

別墅

回覆 RisaRisa 的帖子

我相信係,因為我係會係同一個問題drill down,我份人幾執著

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Youngmonster 發表於 20-1-22 11:51
雖然大家都唔太情願但都會去的,但就呢件事佢講話想離婚因為係新婚既第一個新年..
而且佢成日都打算佢父母 ...

如果婚前冇傾過呢個問題就話想因為咁樣而離婚。好兒戲
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Youngmonster 發表於 20-1-22 11:51
末發生?

別墅

回覆 20150618bb 的帖子

未發生==> 要接佢父或母其中一人來

子爵府

第一年大家多D包容,多D了解

頭2年係最容易離婚的

未發生的問題就唔好擔心住

唔好因為拗而拗

別墅

因為佢屋企好中意計較呢D來唔來食飯既野, 未結婚我初一初二同埋佢地去佢地親戚度...
我地屋企好簡單,一家四口,無咩親戚,因為佢用呢D咁高既標準對我,我都會同佢計較番。而且我未結婚都去埋佢D親戚度,初一有時都來。我覺得已經More than enough。

而家結婚後,我就覺得應該的。不過佢家人好中意計較呢d,特別係99。好中意爭人,佢好中意d人圍住佢咁。所以我係呢方面都會同佢計,而且計番來,我未結婚果d已經做得好好。

洋房

結咗婚就係一家人,計來計去做乜?你可以tum 得佢阿媽喜歡你,你老公就只會更愛你。咁唔好咩?除非佢阿媽難頂到嘔啦,但其實只係食飯相聚幾粒鐘有乜所謂。

別墅

回覆 lazytobe 的帖子

佢唔係咁諗,佢眼中只有個仔。
對佢付出其實係無用,世界上最徒勞無功就係呢D

男爵府

Youngmonster 發表於 20-1-22 12:13

我相信係,因為我係會係同一個問題drill down,我份人幾執著 ...

結左婚就唔可以再咁執著,「贏左場交,輸左頭家」就係咁既意思。

珍珠宮

樓主, 比我會企硬, 做野要公平, 你老公都應該陪外父母, 唔可以只有你付出, 否則, 比男家恰死, 呢D男人要黎做乜, 未結婚已經就晒男家, 唔系一次半次喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Youngmonster 發表於 20-1-22 13:53
回覆 20150618bb 的帖子

未發生==> 要接佢父或母其中一人來

翡翠宮

回覆樓主:

當時結乜鬼婚
一開始已經咁多吾順眼

男爵府

佢幾歲?咁兒戲

首頁

尾頁

跳至