湊B百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

見到網上有好多呢類產品,聲稱可以保護BB個頭,其實有無用呢?
要BB長期孭住防撞枕會唔會好攰,又或者影響發育嫁?

2020勳章

回覆 yeemeko 的帖子

Hi yeemeko , 隨住BB活動能力越黎越高,的確要留意家居安全,係屋企地下放軟墊俾BB 自己玩轉身爬,有助BB頸背肌肉發展, BB頭部保護枕都受媽媽歡迎架,短時間使用媽媽唔駛擔心影響BB發育,留意要放BB係媽媽視線範圍以內呀。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

[email protected] 發表於 20-1-23 15:49
回覆 yeemeko 的帖子

Hi yeemeko , 隨住BB活動能力越黎越高,的確要留意家居安全,係屋企地下放軟墊俾BB ...

Thank you! 咁我買嚟試下~
另想問學行車對BB有無用嫁,有人話好有人話唔好,考慮緊買唔買

2020勳章

yeemeko 發表於 20-1-23 16:18
Thank you! 咁我買嚟試下~
另想問學行車對BB有無用嫁,有人話好有人話唔好,考慮緊買唔買
...

唔好客氣 BB學行主要需多練習舉步和平衡身體,坐學行車大多係坐住或移動學行車四圍行,不是真正行路亦未能訓練到支持走路的大腿肌肉,一般只適合俾媽做家務時,係成人看管下放BB 係學行車內一陣,唔建議長時間使用,媽媽可以按自己需要,決定是否需要用學行車架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

[email protected] 發表於 20-1-24 10:51
唔好客氣 BB學行主要需多練習舉步和平衡身體,坐學行車大多係坐住或移動學行車四圍行,不是真正行 ...

明白 Thank you

2020勳章

yeemeko 發表於 20-1-28 02:00

2020勳章

yeemeko 發表於 20-1-28 02:00

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊