自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

香港人連買口罩都唔識??要人派??定係覺得貴,唔想買所以想政府派??到時政府要點樣派??每人可以攞幾多個??點樣防止攞完又攞??政府派口罩,咁啲商店會唔會反對??因為搶人哋生意呀!
點解總會有啲人成日旨意人哋去為自己做嘢,自己照顧自己真係咁難??
當然有部分弱勢社群,政府應該幫佢哋。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

政府係額外有筆錢比區議員做區內事,至於佢地點用就

子爵府

你覺得佢地會派足咩?唔會從中收埋啲益自己友?

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

小茂 發表於 20-1-23 08:18
香港人連買口罩都唔識??要人派??定係覺得貴,唔想買所以想政府派??到時政府要點樣派??每人可以攞幾 ...

1. 現在買口罩唔係咁易買,你有無睇大陸人都落來香港掃口罩,可能你好彩買到,我果區斷哂

2. 係貴,有d無良商人搶咁,一盒口罩都賣成80元,你問下d婆婆覺得80元貴唔貴

每人派一盒50個頂住先。商戶好多嘢都反對的la, 禁煙夠反對,要合理先得

防疫係政府工作的一部分,衛生署的功能都係保障市民健康。健康院小朋友都有得打疫苗la,咁你不如叫家長自己自費,話佢地生咗出來仲指意政府幫你,無錢唔好生仔

大宅

政府仲要俾港珠澳大橋免費
派口罩諗下好喇

水晶宮

ngokwan 發表於 20-1-22 18:35
牠們只負責叫五大素球,好似瘋人院;連一個清潔工人都不如

莫講清潔,連自己食完的碗都唔識洗,衛生常識差到極點

珍珠宮

jacobkit 發表於 20-1-22 18:31
講真香港又爆獲甘經濟點都唔好,俾海洋公園咁多錢不如免費派口罩
傻的嗎? 你唔記得政府立咗緊急法唔准戴口罩咩? 政府帶頭派口罩咪即係鼓勵人犯法, 反而武漢噚日立咗緊急法要所有人戴口罩, 睇下我地政府點拆掂呢個尷尬場面先啦

公爵府

白糖糕 發表於 20-1-22 18:32
我見過有呀,派清潔包~有口罩有搓手液

請問邊區?
呢個時候派清㓗包好貼地喎。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

whyyou 發表於 20-1-23 08:56
傻的嗎? 你唔記得政府立咗緊急法唔准戴口罩咩? 政府帶頭派口罩咪即係鼓勵人犯法, 反而武漢噚日立咗緊急法要 ...

其實街頭暴力數字/指數亦都係立法當日開始即時上升
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

WWT1234 發表於 20-1-23 09:11
請問邊區?
呢個時候派清㓗包好貼地喎。

天水圍,見個後生仔區議員擺街站派

伯爵府

apelok 發表於 20-1-23 08:23
政府係額外有筆錢比區議員做區內事,至於佢地點用就

有啲區議員連辦事處都未有啊~條街度做住啲流動辦事處先咋⋯⋯

公爵府

白糖糕 發表於 20-1-23 09:49
天水圍,見個後生仔區議員擺街站派

太遠,
仲諗住去攞返個

侯爵府

2024年龍年勳章

見過議員都有派過口罩..

別墅

見過議員派利是 派口罩 寫揮春

又見到前區議員陳家佩去武漢視察,然後返黎2日無戴口罩咁見陳肇始....

伯爵府

WWT1234 發表於 20-1-23 09:55
太遠,
仲諗住去攞返個

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小茂 發表於 20-1-23 08:18
香港人連買口罩都唔識??要人派??定係覺得貴,唔想買所以想政府派??到時政府要點樣派??每人可以攞幾 ...

其實派得幾多?一個?5個?一盒?
市面又唔係買唔到,政府肯派當然好,不過自己買多幾盒旁身先有意義架

象牙宮

呢邊區議員日日派口罩 ,清楚消毒包,無咩人攞。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Moppyhaha 發表於 20-1-23 09:56
見過議員都有派過口罩..

有,一次咁大把,每人一個

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢度D人都真係....
你唔鬧政府唔封高鐵...(人地都封城啦)
你唔鬧政府唔強制要申報
竟然將個波踢去區議員度﹐話佢從中得利....真係得意..
你諗下幾多工程﹐前屆再前屆收左幾多行益先講LA..
新區議員岩岩上任﹐好多連辦公室都未有呀 (因為前屆死都唔肯走呀)
我個區﹐新上任區議員星期一已經開始派口罩啦...(未有辦公室﹐擺街站派)

男爵府

jacobkit 發表於 20-1-22 18:31
講真香港又爆獲甘經濟點都唔好,俾海洋公園咁多錢不如免費派口罩

有區議員係一月頭上任已經派清潔包

首頁

尾頁

跳至