自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

不再評論

別墅

零食超人 發表於 20-1-23 00:16
不再評論

不再評論

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係呢啲細鋪,條鍊你一日未比錢都唔應該比BB玩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔買左先比bb 拎?

sklui    發表於 20-1-23 01:07

珍珠宮

回覆樓主:

人地都叫左你唔好比bb玩,警告完你又警告,你仲唔理人,仲話整爛就買,未整爛就可以比Bb玩嗎?一係你想要就比左錢先再比你bb玩。

男爵府

你一日未比錢都唔係屬於你既,雖然佢地處理方式唔好,不過你都有責任

子爵府

虎到金來勳章

零食超人 發表於 20-1-23 00:17
我眼見情況不妥已即時將所有完好的手鏈交回女店員手上,及即刻離開店舖。但之後有一位男店員,竟然追出店 ...

um...你比bb拿住, 係你角度, 無咩野。

但店員一而再, 再而三提你唔好比bb玩,而你仍然繼續你既習慣, 如果無打算買, 為何比bb拿住而最後又無買到走左去?

既然你識答人bb 整爛你會買, 你都清楚知道店員怕咩, 似樓主有問題多d

別墅

stkyo 發表於 20-1-23 00:21
係呢啲細鋪,條鍊你一日未比錢都唔應該比BB玩

如果我系俾BB玩+整爛又吾認就系我吾岩。但我只系冇手同時拎野,本身我系打算一次過買幾條,而我只系將睇中果D俾BB拎著。
另一睇法,就算你地眼中我系俾BB玩,但點解仲要跟蹤我們?呢個先系最恐佈。

別墅

我愛Corina 發表於 20-1-23 00:25
唔買左先比bb 拎?

因為未揀完,打算一次過買幾條,又得一只手,所以先俾BB幫手拎揀左既。

大宅

mcs74 發表於 20-1-23 00:27
人地都叫左你唔好比bb玩,警告完你又警告,你仲唔理人,仲話整爛就買,未整爛就可以比Bb玩嗎?一係你想要就 ...

講得好啱!未買就跟本唔應該俾bb掂,你個b咁細一定控制唔到自己,除咗驚整爛條手鏈之外,你都應該擔心BB將條鏈放落口唔衛生同危險啦!至於你話對方店員凶神惡煞對你,我哋唔喺當時好難去評論。。會唔會你當時態度都唔好?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

零食超人 發表於 20-1-23 00:30
如果我系俾BB玩+整爛又吾認就系我吾岩。但我只系冇手同時拎野,本身我系打算一次過買幾條,而我只系將睇中 ...

係大型鋪頭就話,係呢類細鋪,小本經營,根本無服務可言,佢又叫咗你唔好比BB玩,就算你報警,都唔會有咩結果,你而家上網唱衰佢,順番條氣算吧啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

零食超人 發表於 20-1-22 16:33

因為未揀完,打算一次過買幾條,又得一只手,所以先俾BB幫 ...

咁人地唔鍾意,都warm 左你一次,而家仲話人嚇到你15 個月大既bb 惡夢連連。

大宅

零食超人 發表於 20-1-23 00:33

因為未揀完,打算一次過買幾條,又得一只手,所以先俾BB幫 ...

間鋪又唔係大,如果係我冇手拎野嘅話我會將揀好咗嘅手鏈放喺櫃檯先

newcook    發表於 20-1-23 02:16

子爵府

最後你都係冇買到,你話你會買先比BB

水晶宮

回覆樓主:

可次把手鍊放在收銀處先架

子爵府

環保接龍勳章

點解唔買咗條鏈先比BB玩呢?店員不禮貌對待你,係佢哋態度唔好,但你最後都冇買到。現在拍照放上網發表感受,是否有唱衰人哋之想法?

男爵府

零食超人 發表於 20-1-23 00:30
如果我系俾BB玩+整爛又吾認就系我吾岩。但我只系冇手同時拎野,本身我系打算一次過買幾條,而我只系將睇中 ...

你都識講打算買,而唔係一定買,咁店主阻止你bb拎上手好正常咼,你講左要整爛左先買咁,如果係我,我無手都唔會比個咁細既bb幫手拎住啦

別墅

princessgw 發表於 20-1-23 00:29
um...你比bb拿住, 係你角度, 無咩野。

但店員一而再, 再而三提你唔好比bb玩,而你仍然繼續你既習慣, 如果 ...

本身我已經揀好左兩三條,佢第一次講我系冇理,因為心諗住揀多條就埋單走人,快D俾錢,所以第一次同我講我冇特別理佢,到第二次講,我答完爛左我會買,但兩個女店員已經超大聲即系鬧我地,我帕嚇親BB所以走人。
由始至終我吾系搞事,而我真系想買。我見幾靚又吾貴,所以先打算買多幾條送俾人。唉,點知會甘(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

別墅

wailing1230 發表於 20-1-23 00:39
你都識講打算買,而唔係一定買,咁店主阻止你bb拎上手好正常咼,你講左要整爛左先買咁,如果係我,我無手 ...

甘只系講每人習慣不同,其實我系已經揀好左幾條,差不多俾錢(emoji)

別墅

tchu 發表於 20-1-23 00:39
點解唔買咗條鏈先比BB玩呢?店員不禮貌對待你,係佢哋態度唔好,但你最後都冇買到。現在拍照放上網發表感受 ...

甘我都有言論自由,有權發表個人感受。
而且到最後我同BB系受害者
果間鋪沒有任何的損失

首頁
12345...7

尾頁

跳至