自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

別墅

tahnee 發表於 20-1-23 02:11
樓主仲振振有詞覺得自己岩晒

每個人都有自己想法
每個人都可以發表意見
同一件事情都有不同看法
不同的角度有不同的結論
沒有最終的對或錯
亦冇需猜度對方
就好似香港過去幾個月事件一樣
雙方都有對,雙方都有錯

大宅

回覆樓主:

人地已經同你講第一次唔好比BB玩,你第一次唔彩人唔回應。人地再講第二次,你話爛左先至買。人地再講第三次,你都係話BB整爛左就會買。其實你聽唔聽到人地講咩?人地係叫你"唔好比BB玩"。已經三次同你講,你都係唔聽照比BB玩。講真你如果真係有心買,你會講明我BB手上的鏈我會買,我重睇緊其他,一陣一次過比錢,人地就唔會咁既態度對你。結果你都係比人睇死你運吉,玩完就走唔買!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你既然想揀多兩條,揀好的就應該俾counter 幫你hold 住先,唔係未俾錢就俾bb玩,將心比心,人地問都唔問拎左你的野去然後話玩一陣啫,玩爛的咪賠俾你,你照計都唔會真係覺得冇野吧?
你事實又最後都冇買到任何野,有咩受害?

別墅

rayrayus 發表於 20-1-23 02:28
你既然想揀多兩條,揀好的就應該俾counter 幫你hold 住先,唔係未俾錢就俾bb玩,將心比心,人地問都唔問拎 ...

麻煩請你看一看我對其他人的回答,謝謝

別墅

Goldilocks 發表於 20-1-23 02:28
人地已經同你講第一次唔好比BB玩,你第一次唔彩人唔回應。人地再講第二次,你話爛左先至買。人地再講第三次 ...

如果我係傻的,人地鬧完會去俾錢。
只系店員一開始時候態度已極差,才導致我這樣回答佢

伯爵府

BK Milk勳章

這樣把人的鋪頭相放上來不好。你都有錯。人的說了不可以,是樓主不理

別墅

appledai 發表於 20-1-23 02:47
這樣把人的鋪頭相放上來不好。你都有錯。人的說了不可以,是樓主不理

幇佢做下廣告,如果你覺得店員岩,你們大可去購物,冇人阻到你。

男爵府

算啦樓主,仲有兩日大年初一,忘記唔開心嘅嘢,開開心心過年。

別墅

mctl1995 發表於 20-1-23 02:52
算啦樓主,仲有兩日大年初一,忘記唔開心嘅嘢,開開心心過年。

發洩下,各有各說法,有對亦有錯。
都系果句,覺得岩就去支持鋪頭,總有一個好似我甘

男爵府

零食超人 發表於 20-1-23 02:26
每個人都有自己想法
每個人都可以發表意見
同一件事情都有不同看法
係做人嘅態度,一日未比錢,財物都係屬於舖頭,何況人家已經提你
將心比己,你自己都唔會買一件皺晒產品

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

零食超人 發表於 20-1-22 18:50
幇佢做下廣告,如果你覺得店員岩,你們大可去購物,冇人阻到你。

其實而家該鋪有權告你誹謗,BK 查到IP, 搵到你真人架

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樓主唔好咁執著喇!夜喇!瞓吧啦!

水晶宮

回覆樓主:

唉,你都有唔啱,你冇表明你1定會買,就咁比bb玩,人地都驚你整爛就咁放低走人同人地有講多次意願你係都唔聽,你都好硬頸

男爵府

stkyo 發表於 20-1-23 00:21
係呢啲細鋪,條鍊你一日未比錢都唔應該比BB玩
咪係、入左玩具鋪、比BB試玩咩。有心買、當店員講時、可以叫佢幫你keep住先。
雖然唔係話入來就要買東西,但運吉既客人何奇多。有時都要體量細鋪經營既難處、客人唔係大哂、想點就點。

男爵府

零食超人 發表於 20-1-23 02:40
如果我係傻的,人地鬧完會去俾錢。
只系店員一開始時候態度已極差,才導致我這樣回答佢
...
如果店員一開始態度咁差、咁咪即刻放底件貨、唔買走人囉、無謂貼錢買難受。仲要谷住氣咁耐同上網唱人。

大宅

littlefunpig 發表於 20-1-23 02:02
你bb15個月咋,唔係15歲呀
Bb會真係乖乖咁拎住咩?
一係中意隨時放落口咬

我都覺得有可能驚偷野先追出黎,想望下你又無處理贓物,再捉住你。做過細鋪就知,好多人借小朋友掩護偷野,所以點解店員咁緊張。我信樓主原本係有心買,但係店員既擔心唔係無道理,加上兩次提完你又無改善,先會開口鬧你。

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

..

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

面係人地俾,架係自己丟

大宅

無手應該畀counter hold住,唔係畀BB拎住。雖然你有回答你會買,但未畀錢貨物都屬於商店,而且萬一貨物損壞客人唔肯賠係要店員負責,你信任自己孩子唔會整爛商品及你自己任何情況下都會買,唔等於店員必須信任你同BB,店員緊張得合情合理。
下次購物無手的話交counter hold住吧,可以免了好多不愉快經驗。

首頁
23456...7

尾頁

跳至