自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我買咗活性炭嗰隻不過冇都照用住先

伯爵府

2020勳章

qq媽媽咪 發表於 20-1-24 10:02
買左呢款ok嗎?可否幫我我睇吓

老實說, 寫明doctor mask, , 如果防吾到菌, 真是投訴佢誤導

別墅

sasafan 發表於 20-1-23 22:23
網上話呢隻系流嘢,大陸循環再用再造,唉!我昨晚買左,5知點好?

...

我都買左呢隻,喺藥房買$70
你買左幾錢?
好嬲 成本只係幾蚊

大宅

2020勳章

買咗假貨呀
我琴日早上係藥房買咗盒$65,50個嘅口罩。

到下午再去睇,已經加價到$150。

佢上午冇 放 sample 出嚟,下午見就放咗D sample 出嚟,係藍色,正常的。

我番屋企打開睇,我嗰盒係白色,好薄的。

上網睇番,D人話嗰間藥房係黑店。

大宅

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

sugarkiller 發表於 20-1-24 11:14
上網訂左呢隻, 唔知有無買錯

$238? 真係搶錢

子爵府

2020勳章

我另一隻伏左就係呢盒,其實幾厚實
但望晒啲字都吾見防菌
上網search 見hktvmall/yahoo 有提佢BFE%.....可信度存疑

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆 BHT 的帖子

團購$65一盒, 但2月中至到貨

伯爵府

2020勳章 陪月勳章

網上話呢隻系流嘢,大陸循環再用再造,唉!我昨晚買左,5知點好?

...

有冇link?

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

honthont 發表於 20-1-24 11:42

我另一隻伏左就係呢盒,其實幾厚實

我fb買左呢隻嘅白色
但個盒假假地

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

呢隻口罩唔得

要買BFE, PFE 98, 99%

大宅

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

...

我都係買左哩隻

大宅

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

CMMANDY 發表於 20-1-23 22:26
今日見到29.9 / 50個

我買左60蚊盒(emoji)(emoji)

洋房

回覆樓主:

唔該想問呢一隻合唔合格?
因為佢戴得舒服,但係我唔知道有冇效。

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

https://tw.tokyocreative.com/articles/30908-pm25ce-ri-ben-bi-ru-shou-shi-kuan-kou-zhao-zheng-li-fang-deng-gao-de-kou-zhao-bi-bu-ke-shao-
上網搵了有關PFE, BFE, VFE的資料
原來PFE測試用嘅微粒至係最細,BFE測試嘅細菌係較大。即係話,最理想係PFE指數高,阻隔嘅能力至最理想
不過,又擔心,其實佢包裝印嘅資料,可唔可靠呢?只能話有寫總比無寫好

子爵府

畀面勳章

呢盒係淘寶貨,我都中左焦。(emoji)

侯爵府

2020勳章

呢款口罩保護到嗎?

https://www.facebook.com/ShoppingTaiTai/photos/a.207472636089763/1102754573228227/?type=3

大宅

無用

侯爵府

2020勳章 大廚勳章 陪月勳章

我都買左呢盒$79,
個個搶,
fb啲人話活性炭冇用,
但好醜都戴住先,
好過冇

大宅

oscarbbchow 發表於 20-1-24 12:17
唔該想問呢一隻合唔合格?
因為佢戴得舒服,但係我唔知道有冇效。

KF(Korea Filter)
若你選購的是韓國製造的口罩,就要留意包裝上的KF數值,KF是韓國空氣檢驗過濾器的縮寫,而口罩的密度以「KF80」﹑「KF94」及「KF99」作為標準,「KF80」中的「80」即代表口罩可阻隔80%以上微細粒子和病菌,而「KF94」和「KF99」則代表可阻隔94%和99%微細粒子和病菌,如果想有效阻隔病菌應選擇「KF94」或「KF99」。

都有抗疫功能.

首頁
34567...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊