跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無住海濱/海灣媽咪呢?

入黎傾下計丫~

大宅

Re: 有無住海濱/海灣媽咪呢?

hi, 我住在海濱,但只是租的。 :-P

男爵府

我都係住在海濱花園!但是要明年一月先做媽媽.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

hi ,

me too 海濱 ...... !

Mrswong1998 ,
恭喜 ! wow! .... 係 twins 呀 ! 好想一定好得意喇 !

男爵府

To : lala1125

多謝呀!!!!! 你個bb7個月是否好得意呀? 出生初期是否很辛苦?
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

lala1125,
嘻....原來我地之前傾過計架, 咁o岩你又住海濱呀~~估唔到仲有咁多人都係街坊黎架~~~大家好呀!! :mrgreen:

子爵府

Mrswong1998,
下個月可以見到兩個小可愛喇~~~真係開心呀!! 陀住 twins 辛唔辛苦呀?? 聖誕開始放產假???

男爵府

TO : Shan

未放產假呀!!!預產期在2月21日, 但醫生預計會在一月生, 但到現在還未定. 我會在1月頭開始放產假, 因陀孖b所以要提早放, 我現時個肚好像8個多月大, 都幾辛苦.

子爵府

小心身體呀~~~仲有個幾月, 好快過架!! :mrgreen:

男爵府

Shan,
係wor ! 同你傾過 ... 唔記得係 4月 / 荃灣 個topic 呢 ? anyway .... 都好有緣wor !
ah ! 我有冇見過你個囝呢 ? ?-( ....... 多唔多坐住bb車o係我o地 範圍出沒ga ! 阿囝坐住bb車時 , 會唔會唔"唉" , 坐得好直咁 ga ?
he he ! 問下姐 !

男爵府

真係要小心 d 呀 ! 你仲要 double tim ( 除了食量 ) !
你就好啦 ! 我好恨好恨係 twins 媽媽 ga ! 不過 , 我知真係唔易做 ga !
mrswong .... 加油 ! 加油 ! "mrswong - 黃太太" .... 你個網名... 有 d 生曖 ...

子爵府

lala1125,
哈...你真無記性, 我無耐之前先同你o係六個月大o既 topic 度傾過咋~~哈...可能我地見過都唔出奇架, 你多數o係邊度出沒?? 住邊座架? 我住海珊, 多數都搭村巴, 星期六日就好多時都會去百佳, 我囝囝坐 bb 車多數都會挨低黎坐架~~嘻...等我認住你囡囡, 下次見到你叫你先... :mrgreen:

男爵府

Shan ,
無記性.... 產後係有間歇性既失憶ga . ( 我老公話..... this is excuse ).
海珊係唔係3座呀 ?
e ! 隔離咋 ! 我2 座 ga !
唔係呀 ! 我返工搭 404 時 , 成日見到個bb差不多我地囝囡d 大細 , 比個女人推住 bb 車 , 由5.6 座向 > 10 座行 , 好搞笑ga ! 個bb 雙手扶住前面 , 坐得好直ga ...... 好得意 ga !

男爵府

To : lala1125 & Shan

我都是住海珊呀!!!!!搭238x返工, 近期好小出街, 因好容易累. 你們住左海濱幾耐? 我約4年, 之住9座呀.

男爵府

住左幾耐 ? 同你一樣約4年 .

我想問呢 ? 陀住 twins , 如果 bb 郁 係唔係好震撼ga ?
我陀住彥林 , wa ! 佢一郁呢 ... 真係young 上橫隔膜同肋骨... 真攞命 ! 佢出世有成 3.96 kg .... 勁唔勁呀 ? <== 我話我呀 !

男爵府

lala1125

孖b好小一齊郁, 如果一齊郁個肚皮會好好震, 好好笑.
你的b好重呀!!! 你共重多少?

男爵府

Mrswong1998 寫道:
lala1125

你的b好重呀!!! 你共重多少?

臨生前 :
~ 35 - 38 磅 ....
外型都睇唔出 , 原來彥林填滿晒我個肚o既空間

子爵府

lala1125,
哈....原來我地係好近o既街坊呀, 無錯, 海珊係第三座呀~~
你o係葵芳返工架?? 咁都好方便呀~~我就o係中環...日日都要搭村巴!!!
你好勁呀~~個 b 咁重, 你生佢o個時咪好辛苦???? 卓 b 出世o個時有 3.46kg, 就算做左無痛分娩, 我都覺得好辛苦呀!! (我真係好怕痛....) 但可惜我就 total 重左差不多 50 磅, 依家都仲有成廿幾磅o係我度, 你話死未??? :evil:

Mrswong,
嘻....我地同一座架, 我舊年先搬入黎架, 哈...唔知我地上上落落有無撞過面呢? 係呢, 孖 b 係囝囝定囡囡呀?? d 野準備好晒未呀?? 我諗佢地一齊踢你都幾震撼呀!!!! :mrgreen:

男爵府

Shan

是孖仔呀! 有D已經準備, 重有小量入院用品未買, 有無野要留意, 我會在瑪加烈生.

子爵府

嘩...你媽媽同你奶奶實好開心呀~~~

我o個時o係 QE 生, 唔知同瑪嘉烈有無唔同呢? 如果一樣, 我覺得生理沖洗器可以唔使買, 因為我o個時都無用過, 每次去完廁所就用花灑沖下體, 咁樣仲會乾淨 d, 不過有 d 人話沖洗器可以加消毒藥水黎沖, 姑娘話無咁o既必要, 只要保持清潔乾爽傷口就唔會咁易發炎架喇~~ (話時話孖 b 使唔使開刀架??)
如果老公陪產, 記得帶埋相機或者 cam 入去呀, bb 一出左世就可以即刻同 bb 影相嘛, 我就係放左o係病房, 唔記得帶入產房呀, 阿囝出左世之後眼仔碌碌個精靈樣影唔到, 好遺憾! (因為之後o個幾日都再無見過佢咁樣眼仔碌碌喇! 姑娘話o岩o岩出世o既 bb 好精神架, 所以一定要影低佢)

暫時記得咁多, 講住咁多先啦~

首頁

尾頁

跳至