自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Natalie625 發表於 20-1-25 09:12
已經起緊金融中心了

澳門除咗合法開賭,其他同大6有咩分別?金融中心,人地都揀上/深交所啦!
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

2024年龍年勳章

mmpo 發表於 20-1-24 11:18
Agree

怕左香港d官

香港官怕左香港人

男爵府

kit2004 發表於 20-1-25 09:52
官又廢,做唔到野!
暴徒又横行,品德真係壞到骨髓,癌細胞擴散。香港人不團結,香港點會唔衰!
...

好多暴徒慌香港唔死,堅唔明佢地,係香港生活咁耐點都有感情,點忍心周圍去破壞?

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

要香港衰有幾難。。。

只要唔洗做野,係壞既事再加油,要處理唔去做無視。。。。。。再搵個乞兒做特首,唔好話澳門,中國愛滋村都會超前香港。

子爵府

connielo36 發表於 20-1-24 13:17
係啦 咁你快啲移民過澳門喇 唔好留喺香港等死啦

子爵府

好媽媽勳章

11B 發表於 20-1-24 11:45
澳門其他係做得幾好,但太早講停課, 只會令冇衛生意識嘅家長延長逗留喺大陸, 而唔係利用呢一星期留喺屋 ...

只怕開學前一天才宣布廷遲停課,政府又會比人日日鬧

水晶宮

KK20010609 發表於 20-1-24 11:39

澳門一早已經立23條法例, 喺香港啲曱甴黨, 係又反, ...

Agree !做乜都反,D官咪乜都唔敢做
自由太多會令世人失去平衡

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Yeelim 發表於 20-1-25 01:33
大家不要大流於表面. 好多時都係講一套做一套的. 澳門都係要自己去撲口罩的.
今日我在澳門的屋企人先叫我 ...

認真?

親戚話有政府網站顯示數量喎!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

力神 發表於 20-1-25 19:22
只怕開學前一天才宣布廷遲停課,政府又會比人日日鬧

反正點都鬧,2號先叫停課,班大陸西已返哂嚟,咁先過到2星期冷河。宜家已經好多大陸西話可以遲啲返 。

伯爵府

Forgetmenot999 發表於 20-1-24 11:58

關乜23條事,有23條爆料者一早比人告造謠,癲覆國家 ...
呢度D小粉紅係咁!我宜家見到佢地寫呢D低智嘢只覺得嗒笑。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

zhouzhouBB 發表於 20-1-24 10:38
澳門而家什麼都比香港快,面對防疫,已經有多項應對方法,而家仲延長學校假期,等家長們放心.

香港官員, ...

其實一隻手掌拍唔響,澳門市民同議員唔會係又反唔係又反,當地政府當然敢施政。
你睇吓香港?!只係垃圾會同財委會的議案,通行冇期,久而久之,想好都難啦!!

珍珠宮

澳門而家什麼都比香港快,面對防疫,已經有多項應對方法,而家仲延長學校假期,等家長們放心.

香港官員, ...

我覺得早兩年已經取代咗,睇佢哋做事及經濟同以前真係進步好多

公爵府

mewi 發表於 20-1-25 15:07
https://www.ssm.gov.mo/apps1/PreventWuhanInfection/ch.aspx#clg17311

在link內search 附近藥房的口罩 ...

唔該晒, 佢地在氹仔, 我叫佢地去便民試下買唔買到.

珍珠宮

醒目開學勳章

香港退步得好緊要

珍珠宮

姬絲汀汀 發表於 20-1-24 11:58
人口唔同,地方唔同,市民對自己政府滿意程度唔同,政治氣氛唔同,完全冇得比較。香港甚麼都沒有讚賞只有批 ...

well said

男爵府

姬絲汀汀 發表於 20-1-24 11:58
人口唔同,地方唔同,市民對自己政府滿意程度唔同,政治氣氛唔同,完全冇得比較。香港甚麼都沒有讚賞只有批 ...

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

Yeelim 發表於 20-1-27 01:37
唔該晒, 佢地在氹仔, 我叫佢地去便民試下買唔買到.

這幾天藥房不開門,買口罩要去衞生中心。親戚是不是老人家?要留意政府的發佈。

子爵府

香港官員, ...

只要大幅削減所謂議員薪金,即刻少了一批為錢做官的人。薪金低仍肯留下為市民服務的,才會真是好官。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

澳門只係一個大約元朗咁大嘅城市,無可能取代香港,而且佢地發展賭業,同香港發展取向完全唔同。

首頁

尾頁

跳至