1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女女都1歲大,都仲係會有便秘發生,,想係轉三號奶粉果時一次過轉埋其他牌子,可唔可以架?定係要先轉而家呢隻3號奶粉,過一輪先再轉其他牌子??

複式洋房

都算係呀,最主要係睇夾得好唔好,如果真係要轉就轉新3號仔就可以

複式洋房

本身食緊邊隻呀?

別墅

如果係我就會轉3號仔時,一次過轉埋牌子,一次過適應晒就唔洗煩

大宅

畀面勳章

我自己係,大女一歲前飲開雪x, 但去到8,9個月開始便秘,4至5日先痾一次,有時仲有少少血絲同白粒粒,痾到次次喊,之後1歲左右同佢轉左Friso, 少左便秘問題

複式洋房

可以呀,搵到隻夾得到,便便又OK就可以轉架啦

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 tiffor 的帖子

有時奶粉要睇下夾唔夾BB,我覺得轉奶粉對排便都有幫助,但記住要慢慢轉,比BB肚仔適應下!

大宅

一歲了可直接轉啦,但係最好搵隻比較淡既奶粉,咁轉左之後會無咁易惹痰

大宅

可以轉呀,最緊要係便便夾得到,就自然會吸收得到

複式洋房

berberbb 發表於 20-1-31 11:35
一歲了可直接轉啦,但係最好搵隻比較淡既奶粉,咁轉左之後會無咁易惹痰

enfinitas比較淡,冇咁易有痰

複式洋房

dcps 發表於 20-1-30 18:11
回覆 tiffor 的帖子

有時奶粉要睇下夾唔夾BB,我覺得轉奶粉對排便都有幫助,但記住要慢慢轉,比BB肚仔適應 ...

我都幫BB轉左enfinitas, 明顯宜家可以每日去到一次便便

洋房

可以直接轉埋架, 我女之前都易便秘有時見佢谷到好辛苦都痾唔出, 幫佢轉左美素之後腸胃好左好多!

大宅

2020勳章

我個時就轉illuma organic 比個b,都係貪佢個味夠淡,so far 食左咁耐便便都日日去到一次

洋房

可以轉飲美素佳兒,同我BB好夾,日日都有便便嫁,但記住要慢慢轉,比BB肚仔適應下。

複式洋房

2020勳章

轉奶粉要時間適應,通常慢慢便便都會轉返去正常既,如果兩個星期便便都唔得就要再轉其他奶粉

別墅

2020勳章

8winniesiu 發表於 20-1-31 23:49
我都幫BB轉左enfinitas, 明顯宜家可以每日去到一次便便
你有冇試下咩味?聽講話好淡口

複式洋房

Kerry仔 發表於 20-2-4 19:45
你有冇試下咩味?聽講話好淡口

我都想知,近排想幫BB轉奶粉

複式洋房

stepo 發表於 20-2-3 17:43
轉奶粉要時間適應,通常慢慢便便都會轉返去正常既,如果兩個星期便便都唔得就要再轉其他奶粉 ...

想知要點幫BB轉?

洋房

我个囡都试过便便有血,吓死我!后来逼她饮多d水,饮蜜糖,七星茶!甘就无事啦!
试下转皇家美素佳儿啦,吾太甜,营养丰富,口感好!我囡囡一日二三次便便!我话她懒人多c尿!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊