時事熱話

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

BK Milk勳章

edea 發表於 20-1-24 16:13

武漢加油!中國人加油!

公爵府

2024勳章

武漢加油!

大宅

回覆樓主:

冇錯,天佑湖北

洋房

edea 發表於 20-1-24 16:13

呢個役情係天災定人為?有冇用自己個腦思考過?加乜野油
不如你幫手去武漢送物資啦

子爵府

chingyan216 發表於 20-1-24 23:47
...

Well said!!!樓主你返咗大陸加油未呀

Queengogogo    發表於 20-1-27 20:30

別墅

回覆樓主:

願百毒遠離香江,祈肺炎止於武漢

珍珠宮

回覆樓主:

天祐武漢!天祐香港!

別墅

chingyan216 發表於 20-1-24 23:47
...

不論天災定人禍,國家有難之際,唔系將防疫放在首位,而系論誰應為疫情負責,添煩添亂,對件事有幫助嗎?一不對口,就叫人去武漢,稍微有智慧的人都知要遠離痛源,保護自己。同黃人講不過人,就叫人去大灣區住,又唔知香港已系大灣區區內有咩唔同,明眼人都知你系咩人同咁講有咩目的…

洋房

bellac.bk 發表於 20-1-25 17:00
不論天災定人禍,國家有難之際,唔系將防疫放在首位,而系論誰應為疫情負責,添煩添亂,對件事有幫助嗎? ...

你呢啲冷氣軍師, 同你講都嘥氣, 而家你叫佢哋加油,人哋搏命落嚟香港睇醫生啦,你係咪鼓勵佢哋叫佢地加油呀?

別墅

chingyan216 發表於 20-1-25 17:47
你呢啲冷氣軍師, 同你講都嘥氣, 而家你叫佢哋加油,人哋搏命落嚟香港睇醫生啦,你係咪鼓勵佢哋叫佢地加 ...

我唔系冷氣軍師,亦唔系鍵盤戰士。只系講出有良知有理性,愛自己國家的人的想法。有惻隱之心的人都不願見人受苦,不過只系一部份人有,不少人系自掃門前雪。君不見有人發口罩財,有人大量買入口罩,令其他人買唔到?鼓勵別人是美德,支持佢地都唔得?有冇咁極權呀?真系完美示範黃人的精神~

洋房

bellac.bk 發表於 20-1-25 21:43
我唔系冷氣軍師,亦唔系鍵盤戰士。只系講出有良知有理性,愛自己國家的人的想法。有惻隱之心的人都不願見 ...

你咁愛國咁支持,你不如叫人買大陸奶粉, 點解 你唔支持 大陸人落嚟走水貨,今日先睇到 大陸人買咗幾箱 口罩走
學人講惻隱之心食野味有冇側隱之心呀
你愛嘅祖國,如果唔係隱瞞疫情 ,豬流感係咁, 禽流感 又係咁,今次肺炎又係咁收收埋埋12月尾已經有 而家先公佈出嚟, 死咗幾多人你知唔知呀
你愛嘅祖國最鍾意收收埋埋 有事就唔公開冇事搵人幫手
個源頭如果唔係大陸人搞出嚟, 會變成今日咁咩, 你鍾意支持係你嘅事你繼續支持佢哋食野味啦整多幾單沙士出嚟啦
有事時你咪同人講再支持囉
你個祖國,之前大陸有人講會人傳人,結果比人拉左,封鎖消息最叻

別墅

chingyan216 發表於 20-1-25 22:14

你咁愛國咁支持,你不如叫人買大陸奶粉, 點解 你唔支持 ...
買咩奶粉控制唔到人,有人賣就有人買,冇人賣就冇人買~香港有限奶令,如有人見到有人出售過多的奶粉,要做好市民去舉報!你今日見到有大陸人買左幾箱口罩,咁你要開心share比其他有需要人士,唔使等佢地周圍揾。依家可以一次過買幾箱口罩?!一系口罩價格不菲,一系就系講大話~走水貨呢個問題,系中國獨有嗎?君不見有不少香港人到日本亦做相同的事?!點解食野味唔可以有惻隱之心?食野味只系重口味吧~肺炎早有報道,只不過被暴徒的新聞掩蓋,黑記的不專業,令市民得不到應有的消息,依家見有確診個案,就出黎惟恐天下不亂~世衛都講左疫情并不如想像中嚴重,其實感冒也會人傳人也會致命,為何不能冷靜些,不信世衛嗎?!那誰可相信?!黃人嗎?!咁驚,自己做足保護,好似sars時咁樣,sars都無病無痛,今次都可以安然渡過~唔好咩都話政府無指示,連戴唔戴口罩都幾十個posts講,想戴就戴,只要唔好藉此犯法,就唔會被人拉,好自由~唔見七個月黎黃人對戴口罩有咁大顧慮~黃人想政府講要戴口罩,藉此又有多個藉口反蒙面法吧~

男爵府

neversaynever 發表於 20-1-25 03:50
Well said!!!樓主你返咗大陸加油未呀

你涼薄如此,唯有祝你長命二百歲,失禁150 年!

小菜豆    發表於 20-1-31 19:09
小菜豆    發表於 20-1-31 19:08

子爵府

readymama 發表於 20-1-26 00:41
你涼薄如此,唯有祝你長命二百歲,失禁150 年!

咪小學g啦!rubbish

男爵府

bellac.bk 發表於 20-1-25 23:05
買咩奶粉控制唔到人,有人賣就有人買,冇人賣就冇人買~香港有限奶令,如有人見到有人出售過多的奶粉,要做 ...

講得啱! 香港人冬天鍾意食蛇,蛇都係野味

男爵府

chingyan216 發表於 20-1-25 22:14

你咁愛國咁支持,你不如叫人買大陸奶粉, 點解 你唔支持 ...

係fact check 左未呀? 單料假架!
黃人最興奮就係睇阿媽病,被人蝦,但自己又要食阿媽,住阿媽,又無自理能力,捨膊兼無責任! 作為中國香港人真係shame on you!

侯爵府

加油

別墅

readymama 發表於 20-1-26 00:47
係fact check 左未呀? 單料假架!
黃人最興奮就係睇阿媽病,被人蝦,但自己又要食阿媽,住阿媽,又無自 ...

同意!
為何做人可以咁無恥?!
sars時中國可以供應大量口罩比香港,又為香港出心出力,搞好香港經濟,因為當時中國無疫情爆發同經濟好。但依家中國內憂外患,某些香港人只會口誅筆伐,話中國香港政府不是,對事情有幫助嗎?依家系地球村,肯定會加速左新病毒的產生。自己要做既,系加強好自己的抵抗力!

別墅

neversaynever 發表於 20-1-26 00:42
咪小學g啦!rubbish

你重小學g啦!
系人都知要遠離病源,重叫人返大陸?!表達自己對武漢的支持有唔同方法,小學g唔知都唔出奇。黃人就系咁小學g,竟然信系暴動場地有“街坊”買糖水?!唔怕,有大把人陪~

小菜豆    發表於 20-1-31 19:10

首頁

尾頁

跳至