懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我去再檢查,比上星期三照都無長大,亦無心跳,診斷流產。由於現時醫院病菌多,我亦曾經歷醫院食藥流產,所以今次會喺屋企食藥。適逢明日初一唔食住,唔知有冇姊妹都試過屋企食藥排組織?之後大家又點坐小月子?除左保暖,唔好吹風,沖炒米水,薑水沖涼洗頭,仲有嗎?唔知有冇用過市面買既薑洗頭水覺得好用呢?

複式洋房

kwdfmy 發表於 20-1-24 20:04
今日我去再檢查,比上星期三照都無長大,亦無心跳,診斷流產。由於現時醫院病菌多,我亦曾經歷醫院食藥流產 ...

我舊年試過屋企食藥流產,食5次,食左藥其實我有d瀉,唔係肚痛個隻,我又唔係好多血同唔覺流左一舊舊野,有食中藥同白背黑木耳助排惡露,訂左薑包沖涼,飲炒米茶,一星期後覆診話已排清,希望你能順利

禁止訪問

複式洋房

回覆 Awaiting 的帖子

謝謝你分享。我啲藥係第一日含藥三粒隔三個鐘三次,第二日口服兩粒一日三次共三日。我同老公講到時我食左藥個廁所會我霸住晒。薑包沖涼?呢個想請教邊度有?我都諗緊食晒要食既藥後邊日去睇中醫好?會今晚準備炒米....我好希希今次個身體會有大番身,因為都懷孕四次了,每次都落空。

複式洋房

回覆 sandy_astroboy 的帖子

謝謝你提醒,洗手都要用薑水👍🏻你講既薑用產品都係網上訂嗎?想市面買,因為新年假都無運送服務。唯有自己煲多啲薑水沖涼先。

複式洋房

kwdfmy 發表於 20-1-25 11:26

謝謝你分享。我啲藥係第一日含藥三粒隔三個鐘三次,第二日口服兩粒一日三次共三日。 ...

唔知係米心理作用,我覺得企係度地心吸力好似排得多d。薑包我都係上網search,薑媽媽,佢有洗頭包同沖涼包,一個package ,薑味真係好勁,個隻係要用滾水煲出味,有d媽媽分享過可以直接買薑味洗頭水同沐浴露,甘就方便d。

我都懷孕5次,5次都失敗,大家一齊加油!

複式洋房

我對你既睇法都深感同意,好似有左就唔敢企,驚企得多唔知流啲咩出嚟。我再search 下你講既薑媽媽。姊妹,我們一切盡在不言中。我今年37啦,會休養一下身體,聽啲經驗媽媽講食藥方法要等兩年先排走晒。祝你身心愉快❤️

複式洋房

kwdfmy 發表於 20-1-25 11:54

我對你既睇法都深感同意,好似有左就唔敢企,驚企得多唔知流啲咩出嚟。我再search ...

食藥要兩年先排出?我又無聽過喎。我醫生叫我唔好等甘耐先試,不過我宜家減下肥先,去下旅行休息下先。姊妹,祝你一齊順利。

禁止訪問

複式洋房

我都等緊係屋企排走組織,黎緊坐小月。好多野唔識,好擔心。。。

洋房

我7週胎冇心跳同太細,醫生話唔要得。佢建議我吸宮,但我想食藥或者塞藥先,唔得先吸宮。佢話如果食藥可以去急症室睇醫生,佢寫咗封信比我去睇急症。而家政府醫院好多武漢肺炎疑似個案,唔想喺政府醫院住。請問知唔知可唔可以攞藥返屋企流產?或者私家醫生可唔可以開藥?冇經驗,唔知點做好!

複式洋房

回覆 vk0013 的帖子

我仲未食藥,但已經用薑水沖涼,洗手。預備好炒米包焗水/煮嚟飲。上網查過話食得清淡食啲新鮮疏菜,例如菠菜,紅蘿蔔,魚,雞。如果無咁肚痛,我諗可以睇下中醫調理,之後食下麻油雞。我都係上網睇。今日天氣落雨,要保暖身體。

複式洋房

回覆 ph112 的帖子

我睇私家醫生,佢比藥我,我就今日下晝食。都係因為現時醫院情況所以唔想喺醫院做。我都之前經歷過食藥流,所以大概知反應。你考慮一下,醫院就有醫護人員照顧,屋企就當然安靜啲,係驚食藥後既反應你唔知點做。會發冷又會發燒,肚痾,亦可能嘔,都係啲藥既反應。過咗就會好啲,好似嚟m咁子宮收縮痛,直到排出組織。

複式洋房

回覆 sandy_astroboy 的帖子

我買左艾薑包,之後煲水沖涼洗頭。

複式洋房

至少一年,起碼自己身心準備好先再去做人。學你話齋,去個旅行,做自己想做既,自己開心左先。你另一半都係。

洋房

回覆 kwdfmy 的帖子

多謝你嘅分享!請問你用咗幾耐先排得乾淨?我私家醫生冇開藥比我,叫我2月1號返去覆診,如果確定冇就做吸宮!我唔想再睇佢,請問有冇港島區醫生介紹?一般用藥流大約幾錢?

複式洋房

當年喺醫院食藥,出院後會會有好肚痛,有時痾左組織都唔知。除非組織流左喺m巾度先話擺樽仔攞返去驗。港島區我睇過中環既黃斯雄,同埋方幸生咋。我嗰間喺佐敦。藥費400蚊。

洋房

多謝你嘅資料!希望可以順利排清唔需要再吸宮啦!好擔心!

複式洋房

但係你無去醫院,醫生又未開藥,你都有肚腹痛嗎?

洋房

我乜嘢徵象都冇,冇流血!不過就肯定個BB已經冇心跳同胎芽size只得0.4 mm太小,睇咗兩個醫生佢都講一樣!醫生話如果我想食藥可以去急症室,醫生放假放到2月1號先返,我想早啲決定做吸宮定食藥,心情好忐忑,因為驚食藥會好辛苦,但係吸宫又驚會傷子宮,又係公眾假期,好想快啲完咗件事,而家佢仲喺個肚度好擔心,唔知會點。

首頁

尾頁

跳至