自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

封城你諗吓數字

水晶宮

黑仔僱主 發表於 20-1-25 11:58
呢個國家看待人命比蟻更賤,唔需要提早通知大家,遮得就遮,爆出消息先唔再遮但都唔會承認!一次又一次食 ...

呢個國家講嘅野係唔可信,不過有肺炎唔知你又信唔信?

伯爵府

testher 發表於 20-1-24 23:13
係微博見到, 希望係假, 如果武漢有10萬人感染,咁真係好嚴重

不知道有冇10萬人,但肯定過萬人,中國從未試過封城防疫,死要面的中央採取這決定,肯定知道情況早已完全失控,必須犧牲武漢及其周邊十個城市。

公爵府

www 發表於 20-1-25 13:08
不知道有冇10萬人,但肯定過萬人,中國從未試過封城防疫,死要面的中央採取這決定,肯定知道情況早已完全 ...

.

水晶宮

黑仔僱主 發表於 20-1-25 12:43
佢地卑微到甘願無自己思想,唔知幾時先醒!呢度都有好多人盲撐政府,唔知佢哋點睇政府高官處理方法!
病情 ...

做得好唔好,我諗聽專家講好過聽bk磚家講囉,同埋大陸宜家已經四方百面進行緊抗疫,例如物資醫療人員都去緊當地,又起醫院抗疫,呢啲野你字不提就當人地冇做,總之中國人理番中國事,你呢啲外國人就唔須要太過上心啦

日本病毒專家高度讚揚中國是次做法
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=146874493431597&id=107840224001691
https://m.facebook.com/wanwanshashi/videos/201962290944138/?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fstory.php&_rdr

伯爵府

cy101 發表於 20-1-25 11:35
公佈嘅數字肯定係唔準確, 唔知細幾多倍!!!

公佈數字計一間醫院巳登記入院病人。
排緊隊登記,中途死亡,被勸返家自己隔離,在家或街死左唔會計入。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

大宅

Carmen8080 發表於 20-1-24 23:26
佢地報幾百肯定報細 應該好快失控要揾國際伸出援手

祖國報細數就一定預咗,所以最慘就係全世界都要估估吓咁,先至有咁多途徑流出咁多消息,對話同影片,因為太忙做唔切,未計已經死咗但冇做測試嗰D人呢?武漢嗰邊醫院已經淪陷,當有一半消息係真嘅,都已經夠嚴重,做得封城呢個決定,一定好大件事,只係新聞封鎖咗!

大宅

歐美專家話
估計10日後
患者達25萬!

大宅

ddkaka 發表於 20-1-25 13:18
做得好唔好,我諗聽專家講好過聽bk磚家講囉,同埋大陸宜家已經四方百面進行緊抗疫,例如物資醫療人員都去 ...

你係咪愛國愛到 講嘢有D良知好冇?
如果外國人唔上心,你估大陸會唔會在冇壓力下封城?疫症已經失控兼撞正新春,已經好多武漢人走了去其他城市或國家,係咪帶菌者都唔知,你話其他人點會唔擔心同恐慌,加上大陸不嬲都新聞封鎖,鍾意報喜不報憂,呢樣你認同嗎?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

bbloo 發表於 20-1-25 13:35
如果外國人唔上心,你估大陸會唔會在冇壓力下封城?疫症已經 ...

隻病毒傳到全球各地,叫外國其他人唔好上心?
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

bbloo 發表於 20-1-25 13:35
如果外國人唔上心,你估大陸會唔會在冇壓力下封城?疫症已經 ...

"外國人"係指嗰啲知小小扮代表嘅磚家jm,至於新聞封鎖又咩所謂反正你都會知得一清二楚架啦

伯爵府

小吳夫人 發表於 20-1-25 13:28
歐美專家話
估計10日後
患者達25萬!

珍珠宮

seaman1982 發表於 20-1-25 00:11
冇床位,唔收症,唔確診,咪冇數字。

連去做test確診都未夠錢,呢d邊有得計。
成日話大陸幾繁榮、進步到超越香港??原來淨係講d商場海底撈進步!

珍珠宮

做得好唔好,我諗聽專家講好過聽bk磚家講囉,同埋大陸宜家已 ...

大陸d「假貨專家」做少d假口罩已經幫好大忙了!

翡翠宮

做得好唔好,我諗聽專家講好過聽bk磚家講囉,同埋大陸宜家已 ...

愛國無罪
盲目成蠢
無知可怕

珍珠宮

北寄貝 發表於 20-1-25 12:01
呢個鋪d jm正常好多,尋晚有個鋪批評傳媒報道肺炎新聞好負面,人人猛話大陸做得好,透明度高,香港傳媒只報 ...

bk嚟講,呢d po好珍貴!

珍珠宮

Smallraindrop 發表於 20-1-25 13:53
愛國無罪
盲目成蠢
無知可怕

暫時喺醫學上,被洗腦係未有藥物治療。

茶類愛好者    發表於 20-1-25 14:33

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

testher 發表於 20-1-24 23:13
係微博見到, 希望係假, 如果武漢有10萬人感染,咁真係好嚴重

今朝CCTVB話全國1200人。

希望祖國消息更透明,唔好咁多「不實」或「流傳」的報導。咁才會引起人民恐慌。

男爵府

回覆樓主:

仲有好多未確診,之前臨過年,d人忙辨年貨,只係咳2聲又無發燒,拖到肺炎毒係體內速速生長,過多二日分分鐘3級跳!

水晶宮

Smallraindrop 發表於 20-1-25 13:53
愛國無罪
盲目成蠢
無知可怕

太子冇證冇據都信死6件,香港有200約,都算係幾可怕

首頁
23456...8

尾頁

跳至