自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

個啲咪係中國人囉

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

今次是蛇食了蝙蝠,人食了蛇染病

伯爵府

鴨鴨比 發表於 20-1-25 00:09
我哋case by case 咁諗
最先發現由動物病毒轉化變成人傳人係咩病毒?
吾係沙士,係愛滋病

你up乜呀?
何大一係美國人嚟。同埋何大一係發明cocktail therapy嘅人, 嗰時已經96、97年咁上下。佢攞咗時代雜誌man of the year 所以我好記得。而發現個病毒係198幾年嘅事....仲要係法國人發現。sorry 我真係掩住半邊嘴笑緊你。你唔好亂噏當秘笈先得㗎。

珍珠宮

yiqiyihui 發表於 20-1-25 02:54
你up乜呀?
何大一係美國人嚟。同埋何大一係發明cocktail therapy嘅人, 嗰時已經96、97年咁上下。佢攞咗時 ...

我都係80後出世,好多靠維基同其他資料揾出黎,你年紀大啲請指教

1981年6月6日,美國疾病控制與預防中心通報全球首宗愛滋病毒感染案例,自此人類便展開了與這頭號傳染病的漫長抗爭。在愛滋病發現之初,醫學界對其了解甚少,苦無醫治對策,染病者只好受折磨至死。

1981年,何大一在洛杉磯Cedars-Sinai醫學中心當見習醫生時接觸到了最早發現的一批愛滋病病例。

我知道何大一係台灣裔美籍華人,如果佢吾係美藉根本冇可能入到咁高級別科學團隊

別墅

好在呢到好多jm都好清醒,之前我見到有另一個post講勁多account和應我以為自己去咗微博。

伯爵府

cloudwingwing 發表於 20-1-25 00:55
我反而懷疑上面已經死左好多人,所以才封城,乜鬼都封。

說出重點,不是懷疑,
有死左無計入去,
唔封城...可以話差唔多要封國。

講左今次係上次沙士的1O倍威力,
請不要上大陸,仲未有藥醫。
再繼續食野味,中國自取滅亡!

只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

伯爵府

鴨鴨比 發表於 20-1-25 03:04

我都係80後出世,好多靠維基同其他資料揾出黎,你年紀大啲請 ...
你分析資料需要要全面少少... 我亦都係80後,唔知係咪大過你。何大一出名時我仲喺小學。我只係嗰時剛開始睇時代雜誌學英文,亦都對科學有興趣所以嗰時開始有留意相關資料。

你所quote 的資料係講首個病例,唔係誰人發現個病毒,兩者有分別。另外你話何大一遲美國人一步發現病毒,呢句要成立,前設必須是”何大一非美國人”.. 所以我反駁你。或者你冇諗得好清楚前文後理就打了出來。

caryfox    發表於 20-1-25 11:54

伯爵府

鴨鴨比 發表於 20-1-25 03:04

我都係80後出世,好多靠維基同其他資料揾出黎,你年紀大啲請 ...

然後既然你提出誰人發現hiv 病毒呢個問題,我又姑且善用維基深入了解少少。

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier

然後發現首個發現HIV的這位殿堂級人馬(法國人)竟然人在中國交通大學!!!

所以你推斷美國因是發現愛滋病毒因而掌握最多病毒資料的論點恐怕不成立了,反之,專家在中國!!

caryfox    發表於 20-1-25 11:54

珍珠宮

yiqiyihui 發表於 20-1-25 03:46
然後既然你提出誰人發現hiv 病毒呢個問題,我又姑且善用維基深入了解少少。

https://en.m.wikipedia.org/ ...

佢都係2010年11月先去交大
中間1981-2010 有成29年硏究成果都係美國
由以前冇internet 到宜家I phone

佢研究成果係成team 同大學有份,高戒別資料數據應該拎吾走

禁止訪問

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪野味商販收咗美國佬錢?
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

子爵府

樓主,你想多了,我只覺得d大陸人特登走來香港播毒,累我地d香港人

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

waterbabywater 發表於 20-1-25 01:10
https://youtu.be/ow-TSWv7DuU
加拿大人走私病菌到中國為乜?
@ 2013 April

https://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/national-microbiology-lab-scientist-investigation-china-1.5307424

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

子爵府

CreamyWen 發表於 20-1-24 23:53
一定係啦,嗰個一定係侵侵 D野味係美國入囗添

一定係啦

樓主夠鐘食藥啦

子爵府

mariasharapova 發表於 20-1-25 03:18
好在呢到好多jm都好清醒,之前我見到有另一個post講勁多account和應我以為自己去咗微 ...

我哋正正常常人都係清醒㗎啦

係有d老殘丶有啲可能收錢做嘢啦

當佢哋傻㗎得㗎啦

大宅

anan84 發表於 20-1-24 23:38
你諗諗, 中國經濟會傷, 又封城, 迪士尼又關, 全廣東省戲院都關, 會唔會係陰謀? ...

我係另一個鋪都講過啦,根本係美帝。

別墅

anan84 發表於 20-1-24 23:38
你諗諗, 中國經濟會傷, 又封城, 迪士尼又關, 全廣東省戲院都關, 會唔會係陰謀? ...

太多疑了

大宅

cloudwingwing 發表於 20-1-25 00:55
我反而懷疑上面已經死左好多人,所以才封城,乜鬼都封。

一定係啦,中國最鍾意收收埋埋,唔到爆,都唔會講,真實感染同死亡數字一定多過佢公佈.

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

CreamyWen 發表於 20-1-24 23:53
一定係啦,嗰個一定係侵侵 D野味係美國入囗添

我都想咁講,一定唔係自己錯,係人地問題,佢地就話由細「洗腦」洗到大,我地到有智慧有思想,唔會比佢一個po煽動到指鹿為馬,顛倒是非嘅陋習,真....不.....該

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

貪靚麥芽糖 發表於 20-1-25 07:10
我係另一個鋪都講過啦,根本係美帝。

其實...你好可憐別事事將責任推落人度,如果你講嘅係啱,拿出證據來

首頁
12345...9

尾頁

跳至