嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

朋友介紹,帶個仔去睇醫生,試過一次就怕怕,睇醫生加埋攞藥要兩個幾鐘,真係人都癲,比錢睇醫生仲要受埋姑娘d氣,問下仲要等幾耐好似殺左佢全家,對住老人家都係咁,西口西面,就算個醫生無乜嘢都唔會想再去

男爵府

515C9 發表於 20-1-24 23:58
朋友介紹,帶個仔去睇醫生,試過一次就怕怕,睇醫生加埋攞藥要兩個幾鐘,真係人都癲,比錢睇醫生仲要受埋姑 ...

唔覺得醫生好⋯只係用藥猛,所以好得快⋯⋯

民房

姑娘還姑娘...喺順利邨嘅話,最可靠係丁醫生,其他嗰啲都流流地。
相信因為醫生好,平時先會咁多人...
我住喺呢度,唔係佢成日都full,有得揀我都揀佢睇...

別墅

Lammi_FB 發表於 20-7-22 01:15
姑娘還姑娘...喺順利邨嘅話,最可靠係丁醫生,其他嗰啲都流流地。
相信因為醫生好,平時先會咁多人...
我住 ...

咁就好可惜啦
出邊通常遇到好嘅醫生啲姑娘都係好友善嘅
因為我覺得姑娘都係反應出一間醫務所個醫生嘅管理態度

民房

醫生可能唔知姑娘在登記位怎樣回覆病人。應直接向醫生投訴或向醫委會投訴才對。

民房

我住彩雲,是丁醫生的情緒病人,也看了一段時間,現在可集中精神工作,也可清晰思想。在診所,電視播無視新聞,也有蘋果日報或舊壹週刊看。今年有其他病看他,他依然詳細問症,無三分鐘之內被姑娘請出去。有時看到他一個人睇完症,仲要做埋執藥及派藥,如此老,應好辛苦。拿藥時問他為何唔夠姑娘便休息吓,他説好多老人家要覆診。

首頁

尾頁

跳至