自由講場

跳至

首頁
23456...58

尾頁

別墅

hihicathk 發表於 20-1-25 10:42
Amazon 呢幾個星期D貨走得好好,有時有click 落去已經賣晒,有機會佢仲有其他賣家有賣,但會唔同價

佢地 ...

如賣家有下列說明,是否我用集運方式也不能送抵香港呢? 大家有冇遇過這情況

子爵府

cbeyond 發表於 20-1-25 09:31
做醫護朋友叫買醫用口罩, 防花粉口罩係無用的

買唔到呀,

伯爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

回覆 jihappyma 的帖子

請問是如何入buyandship 資料去amazon 度?

男爵府

Nice903 發表於 20-1-25 17:16
如賣家有下列說明,是否我用集運方式也不能送抵香港呢? 大家有冇遇過這情況

...

所以要用集運囉!
違規簽名-超版代刪

男爵府

helenmail421 發表於 20-1-25 15:44
白元
https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B0141ZPO1E/ref=ppx_yo_mob_b_track_package_o1_img?ie=UTF8&psc= ...

呢隻白元盒背有寫VFE and BFE 都有99%

男爵府

kk80400 發表於 20-1-25 12:13
你要留意,好多係花粉口罩,唔防細菌架

指標係VFE, BFE, 如盒面有寫到99%, 就唔只防花粉嫁啦!

通常盒面或底都有寫明

呢隻我我上個月尾係amazon 訂,當時可直運, 幾日已運到香港。

但而家不直送了

男爵府

emoh 發表於 20-1-25 18:27

你係buyandship 開戶口後,佢會有個日本集運地址比你。

你照copy 去amazon 個郵寄地址就可以。唔好抄漏
違規簽名-超版代刪

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

helenmail421 發表於 20-1-25 15:44
白元
https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B0141ZPO1E/ref=ppx_yo_mob_b_track_package_o1_img?ie=UTF8&psc= ...

請問白元係咪唔止防花粉?係咪呢款叫合格ok? Thx

男爵府

畀面勳章

vivian0919 發表於 20-1-25 19:34
請問白元係咪唔止防花粉?係咪呢款叫合格ok? Thx

係香港消委會的口罩測試報告,有佢份,都係合格的,我盡量買報告中講過合格的牌子,安心d

男爵府

hihicathk 發表於 20-1-25 11:10
呢款係個別包裝, 去到VPE 99%

我自己就訂咗100個包裝個款,但已好貴。你地可得閒再上去望下

50 同100 裝價錢爭甘遠既?

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

helenmail421 發表於 20-1-25 19:44
係香港消委會的口罩測試報告,有佢份,都係合格的,我盡量買報告中講過合格的牌子,安心d
...

唔該你 ,但都係大陸做

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你要先喺buyandship開戶口,開咗之後會有晒各個地方嘅貨倉地址俾你,你亦會有一個屬於你嘅編號,填地址嗰陣要好小心,搞錯咗除時送唔到,浪費金錢

男爵府

畀面勳章

vivian0919 發表於 20-1-25 20:08
唔該你 ,但都係大陸做

係,大陸做的 ,合格就可以接受啦,在非常時期,日本或美國做的好難搶到

男爵府

申請在Buy and ship account先,之後有個戶口,在搵一下有個日本集運地址在千葉縣,按住個地址在Amazon打收貨地址、電話,最重要是打埋自己個戶口號碼。
Amazon會送貨去個到,到時通知buyandship集運,到港後應該會通知我們,再安排收貨:

wcpcelia    發表於 20-1-29 12:01

男爵府

jihappyma 發表於 20-1-25 21:31
申請在Buy and ship account先,之後有個戶口,在搵一下有個日本集運地址在千葉縣,按住個地址在Amazon打 ...

吾該晒。但今日我做吾到註册,好奇怪。

男爵府

emoh 發表於 20-1-25 21:45
吾該晒。但今日我做吾到註册,好奇怪。

我全部今日早上做的,又可以喎。

男爵府

hihicathk 發表於 20-1-25 19:27
你係buyandship 開戶口後,佢會有個日本集運地址比你。

你照copy 去amazon 個郵寄地址就可以。唔好抄漏

吾該晒,但我今日註册時,我撳極都係番同一頁,冇得入资料。好奇怪

男爵府

emoh 發表於 20-1-25 21:47

吾該晒,但我今日註册時,我撳極都係番同一頁,冇得入资料。好 ...

你碌返上少少睇下,佢可能有行紅字提你有野漏或者已登記

如果你先前選咗用Facebook account登記,又再按登記,佢會提你已登記,你應該按登入
違規簽名-超版代刪

男爵府

emoh 發表於 20-1-25 19:57
50 同100 裝價錢爭甘遠既?

因為好多時amazon 自嘅貨賣晒,只得其他supplier 有貨,價錢就會爭好遠
違規簽名-超版代刪

首頁
23456...58

尾頁

跳至