婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

同老公一齊就十年啦,結婚以為同99屋企大家真係可以一家人,就算同你地食飯你要我公筷但你d仔唔使用我都做足咁多年,我係你屋企肚痛但客廁有人,老公叫我用你主人房廁所你叫番我出去等,我忍左佢。可能你以為我有病,所以我去做身體檢查話埋個report 你知,等你安心。結婚你好大聲問我你地屋企使唔使俾禮金架,我話唔使,我地自己俾錢我媽。我生bb第一件擔心嘅係我會唔會去公院生,知道係仔,你話當年其實想要個女。表現失望。你叫老公唔好請陪月,問我: 乜你媽咪唔係煮野好好食嘅咩?我算,橫掂我都想親手照顧佢。可以叫月子餐,你話:扯,咁普通嘅嘢自己煮都得啦。今次我無理佢。無陪月,無工人,老公要做嘢,但我照顧得bb肥肥白白我好滿意。我第一個母親節你d仔唔得閒陪你,我煮埋飯俾你食,想你開心。你話bb慘淨係飲人奶,我原諒你唔知咩叫滴滴皆辛苦。你話幫我睇bb,等我可以煮飯做家務,但由得佢自己玩係到睇韓劇,你同bb玩你俾你隻手指公bb啜(係啜99隻手指公,長指甲!!),我知道有問題了,叫你洗手你每次都答洗左,叫62洗手,你話佢已經洗左,叫你仔洗手62直接叫佢唔洗洗,叫你親朋戚友洗手你都黑面話用酒樓濕紙巾就得,見佢地5次3次bb都發燒肚屙做阿媽嘅要負責,我明白,我醒了,錯嘅係我無尊重自己,我無保護好個啱啱出世嘅bb,多謝你教識我咁多野,我唔會再忍你了。以後以你為優先嘅日子唔會再有,家庭和諧係重要,但有些人,有些事係唔能夠忍受的,如果你同我一樣咁懦弱,老公又怕佢阿爸阿媽,幫唔到你,你要堅強!堅強起黎嘅感覺實在太好啦!所有野都可以控制番!你係做到架!bb需要你!!

大宅

回覆 Cccocooo 的帖子

加油!

禁止訪問

別墅

candydoll 發表於 20-1-25 17:14
回覆 Cccocooo 的帖子

加油!

多謝你

別墅

Diosmio 發表於 20-1-25 20:03
都係果句啦 你係人地個女 佢個仔就要休息 嘢就要你做 肯定架啦 你邊位啊
...

令我諗起坐月時拖地同話坐月係迷信野,但就話我幫個仔改嘅名會短命只怪自己戰鬥力弱

禁止訪問

大宅

千祈唔好怕6299會唔開心,如果有道理就要直接表達自己意見!越怕佢哋會食住上

別墅

Diosmio 發表於 20-1-25 23:59
今日佢個仔訓房休息 係佢屋企拜年 我訓地下 個仔黎搵我玩 佢話 等你訓得咁舒服啊啦

佢個仔話玩玩具之前 ...

難為你忍得住我媽當我老公仔一樣,仲好過對我

別墅

世界真小 發表於 20-1-26 00:27
千祈唔好怕6299會唔開心,如果有道理就要直接表達自己意見!越怕佢哋會食住上
...

你講得好啱呀!但我企係佢哋面前就好無力,即刻笠左佢哋氣勢好強

男爵府

Cccocooo 發表於 20-1-25 13:49
同老公一齊就十年啦,結婚以為同99屋企大家真係可以一家人,就算同你地食飯你要我公筷但你d仔唔使用我都做 ...

一齊住,其實只可以忍囉…

禁止訪問

男爵府

Diosmio 發表於 20-1-26 19:45
一齊住真係唯有搵地方避開 好辛苦

冇小朋友還可以,有小朋友就大鑊啲

複式洋房

我99重攪笑,我話去私家醫院生,佢地2公婆聽到後日哦夜哦我;之後政府俾期我催生,又話果日唔好日子,叫我果日唔好出現,等多幾日先入院,最後我無理佢...當然生左更多事發生,令我好唔開心

別墅

sumpo 發表於 20-1-26 16:46
一齊住,其實只可以忍囉…

我地唔係一齊住架不夠都幾近,99問c6要鎖匙佢又俾左,成日喂奶就無啦啦沖上黎,又或者瞓醒一出廳就見佢坐左係到

別墅

queenielam93 發表於 20-1-26 22:16
我99重攪笑,我話去私家醫院生,佢地2公婆聽到後日哦夜哦我;之後政府俾期我催生,又話果日唔好日子,叫我果日唔 ...

咁樣好過份姐,呢啲人真係可以好自私,當個媽咪係咩。。。我估之後有咩唔好都入你數話你當初唔聽佢哋講

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Diosmio 發表於 20-1-26 23:25
我無所謂 生完幾日佢同個女黎 我老公唔關門 唔鬧唔做果類低能人 我照bump 奶 佢唔怕望我就唔怕 大波多奶吹 ...

好正我就係成日忍唔住同老公哎交跟住覺得自己好白癡但又呑唔落啖氣。。。上黎學下d jm 有乜計點處理都真係好d。。大家都好勇

大宅

支持樓主, 大家一齊加油, 對99 或者姑奶, 姑仔, 總之睇唔過眼, 就要出聲, 唔好比佢地覺得自己好蝦, 反正C6都唔幫自己既話(emoji)(emoji)

別墅

wing2303 發表於 20-1-28 00:15
支持樓主, 大家一齊加油, 對99 或者姑奶, 姑仔, 總之睇唔過眼, 就要出聲, 唔好比佢地覺得自己好蝦, ...

有啲野真係得我哋自己明 有時就算心好攰都要頂住!

首頁

尾頁

跳至