婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

wing2303 發表於 20-1-28 00:15
支持樓主, 大家一齊加油, 對99 或者姑奶, 姑仔, 總之睇唔過眼, 就要出聲, 唔好比佢地覺得自己好蝦, ...
係,不好忍。如果道理係自己度,同埋,不是想得罪ftm,一個女人有份工,有本事請工人,有本事搬離6299,以及不好比鎖匙6299,不好貪心他們的金錢上資助,根本可以開心好多,受少點氣。
不好咁天真以為奶奶一定湊好自己仔女。當動物來玩居多。只會搞定食、訓、沖涼。仲要不好比錢少過工人,否則其他叔仔毒姑話你虐老啊。你請工人都有得出聲吵;你靠奶奶,聽她支笛加忍住度氣。

大宅

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-1-27 00:57
好正我就係成日忍唔住同老公哎交跟住覺得自己好白癡但又呑唔落啖氣。。。上黎學下d jm 有乜計點 ...

我老公好怕我 我奶奶都知道 所以敢怒不敢x我

成日叫我咪蝦佢仔 鬼叫佢屋企弱勢咩

我大伯個gf 媽媽唔鍾意佢地無錢 咁其實係人都想自己個女嫁得好架啦 結婚係家庭的結合

別墅

2020勳章

Astra00 發表於 20-1-28 22:54
係,不好忍。如果道理係自己度,同埋,不是想得罪ftm,一個女人有份工,有本事請工人,有本事搬離6299,以及 ...

我有自己兼職收入,食,訓,沖涼99唔會做,佢好醒架,咩都點我做,剛生完都無面俾。佢基本上係女皇一個,佢好幸福嘅,一睇就知係俾人寵出嚟。所以唔係好識體諒人,極度小氣,且好敏感⋯⋯試過我推bb車佢話唔想行斜路,要行樓梯,結果我連b帶車行左5層樓梯。不過只要老公係到佢就會對我好好,沖茶俾我飲添,同親戚食飯仲會夾餸俾我(一路打一路笑咗),搞到我嚇親,佢真係好強,不過都真係學到野,更加珍惜自己屋企人。

別墅

2020勳章

Diosmio 發表於 20-1-29 12:51
我老公好怕我 我奶奶都知道 所以敢怒不敢x我

成日叫我咪蝦佢仔 鬼叫佢屋企弱勢咩

結左婚先明呢個道理,唔係兩個人嘅事。係誰大,誰惡,誰正確。

大宅

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-1-30 01:55
結左婚先明呢個道理,唔係兩個人嘅事。係誰大,誰惡,誰正確。
...

所以lor 好多bk 個案要同奶奶住 證明娘家and個老公都唔掂 咁當然奶奶最惡啦

大宅

為左BB,媽媽能夠變得堅強硬淨!

別墅

2020勳章

Diosmio 發表於 20-1-30 02:07

所以lor 好多bk 個案要同奶奶住 證明娘家and個老公都唔掂 ...

你講得好啱,有時想搵個避風塘但又發現自己無娘家番,唯有逼自己頂住。。。

別墅

2020勳章

健康蛋蛋 發表於 20-1-31 00:58
為左BB,媽媽能夠變得堅強硬淨!

無錯!望住bb就覺得自己咩都可以做到!

大宅

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-1-30 01:46
我有自己兼職收入,食,訓,沖涼99唔會做,佢好醒架,咩都點我做,剛生完都無面俾。佢基本上係女皇一個, ...

咁你老公錫你咪得lor 俾我你老公唔係度睬佢有味

男爵府

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-1-30 01:46
我有自己兼職收入,食,訓,沖涼99唔會做,佢好醒架,咩都點我做,剛生完都無面俾。佢基本上係女皇一個, ...
我成日都話,奶奶係影后,雙面人,有其他人係度就做樣扮對你好。
好多奶奶為人差。當心抱係atm,工人加生仔機器。你奶奶叫你連人帶b行五層樓梯,非常衰格。

男爵府

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-1-31 23:18
你講得好啱,有時想搵個避風塘但又發現自己無娘家番,唯有逼自己頂住。。。
...
我都經歷過。但可以說,只要你有目標就可以堅持落去,你而家最重要係儲錢及買樓搬出去。只要你搬出去不同奶奶住,你先有自主權同埋自由。

複式洋房

2020勳章

回覆樓主:

「就算同你哋食飯你要我公筷但你D仔唔使用我都做足咁多年」

超級變態!!!

「我係你屋企肚痛但客廁有人,老公叫我用你主人房廁所你叫番我出去等」

簡直係無人性……

別墅

2020勳章

Diosmio 發表於 20-2-1 07:37
咁你老公錫你咪得lor 俾我你老公唔係度睬佢有味

老公嗎⋯⋯我都唔知老公係乜嘢啦

別墅

2020勳章

Astra00 發表於 20-2-1 08:23
我成日都話,奶奶係影后,雙面人,有其他人係度就做樣扮對你好。
好多奶奶為人差。當心抱係atm,工人加生仔 ...

係bb加架bb車,仲要夏天,真係唔講笑。。。佢仲有擰轉頭笑住關心我問我:你得唔得呀?好似講緊鬼故咁,我宜家見到佢係會覺得心寒⋯⋯想玩我都唔使拎個孫黎博

別墅

2020勳章

Astra00 發表於 20-2-1 08:26
我都經歷過。但可以說,只要你有目標就可以堅持落去,你而家最重要係儲錢及買樓搬出去。只要你搬出去不同奶 ...

我哋唔同住架,只係佢鐘意日日過嚟,同老公傾過但奶奶同番老公講話係我叫佢得閒可以上去探孫,所以就日日都過嚟,話唔想麻煩我開門所以就問老公要埋鎖匙。

別墅

2020勳章

行屍走肉 發表於 20-2-1 08:56
「就算同你哋食飯你要我公筷但你D仔唔使用我都做足咁多年」

超級變態!!!

我覺得自己忍左咁多年仲變態。宜家好抗拒老公屋企,老公覺得我有問題。所以一係就唔好忍,忍左咁多年唔忍啦,佢就覺得你有問題。

大宅

2020勳章

Cccocooo 發表於 20-2-1 16:00
係bb加架bb車,仲要夏天,真係唔講笑。。。佢仲有擰轉頭笑住關心我問我:你得唔得呀?好似講緊鬼故咁,我宜 ...

兵分二路 你話我唔會跌倒你個孫 我慢慢兜

大宅

2020勳章

我老公夠賴皮 佢把口就係咩都為你好 蛇咬都堅持

別墅

2020勳章

Diosmio 發表於 20-2-1 20:51
我老公夠賴皮 佢把口就係咩都為你好 蛇咬都堅持

何止賴皮,揀直無賴。間唔中又會對下你好等你覺得好似仲有希望咁。。。成日拎住電話鬼鬼鼠鼠,如果偷食一d都唔出奇

大宅

2020勳章

奶奶加姑仔係無敵 不過無計 佢個仔受控之中

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊