自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

我大力支持林鄭,繼續鬧都冇補於事,由個人做起、配合政府措施,齊心抗疫!

男爵府

支持林鄭親自到武漢視察疫情

禁止訪問

大宅

cheung2000 發表於 20-1-25 17:53
支持梁卓偉做下屆特首,如果佢肯的話

原本係佢接周一嶽個位由副局升局長㗎
但梁教授唔接 情願返港大做研究
咁作為一個普通市民 我就會諗點解特區政府留唔到人才

侯爵府

HKITMan 發表於 20-1-25 17:45
梁卓偉教授live 叫d醫護界只應信科學,唔好用政治考慮

民生-為人民-先係政道

珍珠宮

Hoimao83 發表於 20-1-25 22:21
原本係佢接周一嶽個位由副局升局長㗎
但梁教授唔接 情願返港大做研究
咁作為一個普通市民 我就會諗點解特 ...

仲要做過特首辦主任,如果留低好大機會升到頂,不過人各有志,可能做完政府更發覺自己鍾意做研究

大宅

小小野?咁小事,武漢病人不如你去醫丫?
收下把口冇人當你啞

大宅

我支持林鄭上武漢抗疫以後唔好返黎

公爵府

cheung2000 發表於 20-1-25 22:25
仲要做過特首辦主任,如果留低好大機會升到頂,不過人各有志,可能做完政府更發覺自己鍾意做研究
...

越嚟越覺得唔多妥,
何教授真係信唔過,依家連美國政府都安排武漢撤僑
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1504825-20200125.htm

美國佬響伊拉克成萬人襲擊大使館都係派咗17名海軍陸戰隊進駐當地大使館,
依家武漢有流感就即刻安排撤僑

男爵府

支持林鄭嘅人,真心想請教你地,佢今日講嘅嘢,有乜實際作用? 唔封關,繼續有機會接收病菌! 叫醫護唔罷工,佢地唔係人,唔驚染病? 既然林鄭覺得721,兩個警察驚要走人,係無問題,點解醫護驚要走人就有問題?
已經傳話有黑心口罩,依家先話大量入中國貨,你唔驚?
醫生專家都覺得集菌勁,先提出話封關,香港人口密集,傳到嚟,係攬炒架。

要做一早做,好似澳門行動有幾快!

珍珠宮

Pman1022 發表於 20-1-25 22:33
支持林鄭嘅人,真心想請教你地,佢今日講嘅嘢,有乜實際作用? 唔封關,繼續有機會接收病菌! 叫醫護唔罷工, ...

話暫停武漢至香港航班及高鉄根本是廢話,來呃市民自己有做嘢。武漢已經停止所有對外的公共交通,即是根本就無高鉄及飛機航班可以來香港。
講左等於無講。

應該最基本係要求所有武漢市及湖北省居民禁止入境香港。即係在星期五封城前已經離開湖北省的人也不能入境。入境時可以查核該國內人士的証件的原居地。

子爵府

ice_seiya 發表於 20-1-25 21:08
支持林鄭親自到武漢視察疫情

佢唔係醫生,亦唔係科研,觀察左對香港疫情有幫忙嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HKITMan 發表於 20-1-25 16:46
林鄭一回來即開會到而家即開記者
大家唔好學d後生小小野放大嘈又破壞
而家面對巨大挑戰

祝福武漢, 祝福香港
放下自在

已刪除用户

大宅

LokYauYau 發表於 20-1-25 17:32
我只知怨鬧無補於事,不如一同走出逆境先。
大家同心合力, 不要自己人打自己人

大宅

https://imgur.com/a/EKeqNg1

子爵府

Pman1022 發表於 20-1-25 22:33
支持林鄭嘅人,真心想請教你地,佢今日講嘅嘢,有乜實際作用? 唔封關,繼續有機會接收病菌! 叫醫護唔罷工, ...

你地唔係要攬炒嗎?寫好的遺書,又可以攞出嚟喇

男爵府

接線生 發表於 20-1-25 22:47
佢唔係醫生,亦唔係科研,觀察左對香港疫情有幫忙嗎?

董太當年都落區,大陸當年地震溫家寶都去災區視察

珍珠宮

開心吸收勳章

白糖糕 發表於 20-1-25 19:52

但我頭先聽到話帶咗口罩講唔到野喎⋯⋯係咪佢黎?

對呀,所以我唔明梁先生講得有幾好。

子爵府

ice_seiya 發表於 20-1-25 22:54
董太當年都落區,大陸當年地震溫家寶都去災區視察

董太係去探訪老人家,教佢地保持衛生,她只係特首太太。
溫家寶去視察地震災區,佢係當時總理,可應災區需要作出安排。
武漢個個忙於抗災,林鄭去做咩?咩居心?

首頁
23456...8

尾頁

跳至