自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

白毛毛 發表於 20-1-25 17:45
非常同意。
向前望,集中精神部署以後的事仲好。
一味鬧又無實質建議,有意思咩?!
回望過去是檢討, 展望將來才是實質行為

男爵府

澳門都封關口
香港會做唔到
笑大我把口

珍珠宮

HKITMan 發表於 20-1-25 16:46
林鄭一回來即開會到而家即開記者
大家唔好學d後生小小野放大嘈又破壞
而家面對巨大挑戰

同意,喺大是大非嘅關鍵時刻,希望大家放低立場放低偏見,以求為大局著想!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

當然支持林太抗疫,愛香港的市民都會全力支持希望疫情受控,又有人搬龍門真可恥,特首處理疫情係職責,處理唔好要被罵,咁醫護職責是什麼?罷工嗎?所以譴責黑醫護是合理,請罵過林太的都出來譴責黑醫護,否則你的批判就是廢話。

男爵府

回覆 接線生 的帖子

依家講緊肺炎呀,講乜政治呀!肺炎會死人架

男爵府

接線生 發表於 20-1-25 23:07
董太係去探訪老人家,教佢地保持衛生,她只係特首太太。
溫家寶去視察地震災區,佢係當時總理,可應災區需 ...

咁佢喺香港又有咩作用?佢做特首有咩作為?咁佢又做?全香港大半數人都想佢落台佢又唔落?揸住個權又唔做實事

男爵府

回覆 414928 的帖子

我好愛香港,所以我更希望特首能做得多啲,好好保護香港市民。我土生土長,無見過一個特首係爆到七彩先返嚟主持大局囉。返嚟開個記者會,只係話延遲開學,仲有乜實際嘢係保護市民? 香港醫護職責係救人,所以唔可以罷工,比人話黑護。咁特首呢?有乜緊要過香港市民? 依家先嚟開會諗對策?

子爵府

接線生 發表於 20-1-25 23:07
董太係去探訪老人家,教佢地保持衛生,她只係特首太太。
溫家寶去視察地震災區,佢係當時總理,可應災區需 ...

想淋病去武漢,咪就係去咗唔好返囉

伯爵府

強烈要求封關

子爵府

Pman1022 發表於 20-1-25 23:33
回覆 接線生 的帖子

依家係d院友講先,係啦! 講緊口罩,又講叫林鄭去武漢

子爵府

ice_seiya 發表於 20-1-25 23:36
咁佢喺香港又有咩作用?佢做特首有咩作為?咁佢又做?全香港大半數人都想佢落台佢又唔落?揸住個權又唔做 ...

男爵府

回覆樓主:

政府簡直係垃圾,口罩唔係去叫逼生產商,反而去問國務院...係咪痴上腦,你望下人地澳門有口罩,一早話延遲開學,縮短入境時間.....大陸都唔比不法商售台高價口罩,香港政府做左D咩?????叫人支持政府咪玩啦....

子爵府

HKITMan 發表於 20-1-25 16:46
林鄭一回來即開會到而家即開記者
大家唔好學d後生小小野放大嘈又破壞
而家面對巨大挑戰
嘩,你好有心有力噃,又支持呢個,又支持果個。真令人佩服。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Pman1022 發表於 20-1-25 23:40
回覆 414928 的帖子

我好愛香港,所以我更希望特首能做得多啲,好好保護香港市民。我土生土長,無見過一個 ...

特首去外國旅行嗎?是去工作呀!未能即時回港都有問題?離開一陣都不可以,還叫特首下台?

男爵府

接線生 發表於 20-1-25 23:54

唔係同你講政治,係政策阿,政策就係影響到民生重點,呢啲嘢唔係要政府做靠你同我做得到幾多,而家連戴口罩都係市民自發架!

伯爵府

回覆 HKITMan 的帖子

好心林鄭,就趁此時機,團結黃藍,齊心抗疫,唔好再令香港撕裂落去啦!

禁止訪問

珍珠宮

lileikam 發表於 20-1-25 23:58
政府簡直係垃圾,口罩唔係去叫逼生產商,反而去問國務院...係咪痴上腦,你望下人地澳門有口罩,一早話延遲 ...

網上資料,但未知真確性,希望政府可以回應。

網上專業清算師爆料,1) 香港係有自己生產口罩㗎!懲教署每月生產200萬個口罩,供應俾衛生署旗下使用,包括其他政府部門,例如消防、海關等部門。

2) 政府物流處現時派緊2015年年頭嘅存貨
3) 估計政府現時口罩存貨至少有1億個。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

不如叫政府諗下點解決口罩短缺問題先仲好啦!

首頁
34567...8

尾頁

跳至