時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

其藍又好黃又好兩方終心想法係想香港好,只不過有黑勢力將香港人分化,大家要小心

珍珠宮

BK Milk勳章

ilovehuman 發表於 20-1-25 21:50
其藍又好黃又好兩方終心想法係想香港好,只不過有黑勢力將香港人分化,大家要小心 ...

係咪想香港好?唔敢講,都係為自己利益,想樓價跌想買樓?想租金跌可租舖做生意?

伯爵府

的確。。今次黃市民自私成份好高,為左自身立場嘅利益,有得黑暴壞事做盡,默許黑暴係境頭前襲擊所佢地口中嘅藍人,什至襲襲黃市民都冇企出來譴責,我聽到好多黃市民講黑暴某殺放火破嘅行為,都只係私下附上。一句咁樣好似吾係咁好就算數,,佢地公義心非常薄弱,但最慘係黃市民當中,佢地嘅朋友家人都有藍市民。。如果佢地再比黑暴洗腦落去,到時香港就更加問題多

別墅

唉…盡做啦…
黃人由區選,民權法案,蒙面法,台灣大選都勝利,真系好灰心…就系因為藍人同反黃人在區選唔積極去投票,致令黃人一路贏。因為區選的勝出,令全球的人認為中國同香港政府真系壓榨市民,只有部份清醒的人知道真相,但真相得不到澄清,勢孤力弱,令黃人在之後一連串的大事都得到勝利。加上今次肺炎,黃人又有噱頭話中國同香港政府衰,做得唔好,又可以吸引更多的人支持。君不見03年SARS後反23條有幾多人上街,最終有高官下台。今年有立法會選舉,黃人又有多d材料大造文章,睇黎黃人又能在立法會大勝,身邊黃人好開心,興奮。佢地為達目的,追求所謂的“民主,自由”…樂見國家裏外受困,確實系毫無血性的一班人!

伯爵府

仲有想講,好多野黃市民係知道,內地只係借香港做一生意,根本就冇搞過香港,黃市民只不過將生活吾夠好既問題歸咎放地,但香港嘅問題係地產同政棍搞出來嘛,問心,內地大亞灣三成以上嘅電,内地嘅水,食物都係用合理什至係低價錢賣比香港人揮霍。。咁住問題呢,係內地定係地產商搞成呢? 香港地產商坐擁七成嘅地控制市場,黃市民吾怨佢地?怨內地咩事,我地一般市民嘅工資,什至大家入到商場要幾多洗費都比佢地控制晒。。另外香港富有人嘅二代,佢地冇以前上一代嘅人去搞企業等市民有收入養活自已,佢地多數係吃喝玩樂吾會搞生意,咁如果冇内地企業落香港做生意,香港人靠佢地死得啦。。。最後想講,雖然近幾十年香港同內地接觸係帶出好多都市問題,但好多都係黑暴背後炒作同放大搞出來,就好似多旅客。。其實叫政棍開多啲會一定有方法搞掂,但黃市民蠢到只係將不滿借政棍發洩出來,完全冇解決問題,去到問題爆左,就懶政府。其實我好想問黃市民,你地知吾知議員嘅工作係咩呢。。呢個世界冇一個地方做生意會因大多客人去搵野得罪客人,係會用行政方法商討點安排嫁

大宅

陪月勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至