時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2020勳章

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1688610/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%8A%89%E6%A5%AD%E5%BC%B7%E7%82%BA%E6%B8%AF%E6%B1%82%E5%BE%97%E8%BB%8A%E5%85%AC92%E7%B1%A4%E4%B8%AD%E7%B1%A4-%E7%B1%A4%E6%96%87-%E5%A4%A9%E7%9C%BC%E6%81%A2%E6%81%A2%E7%96%8F%E4%B8%8D%E6%BC%8F

天網恢恢 疏而不漏

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-1-26 23:03

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

報應來了!

男爵府

好應景

公爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

籤文底有「不、縱」兩個字。

琥珀宮

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hs3290 發表於 20-1-26 10:13
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1688610/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%8A%89%E ...

大宅

天眼恢恢疏而不漏

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

自痴劉業強曲解,應是暴徒不要呈英豪,有報應的,應守法去求福,才會成功!

琥珀宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

syyysc 發表於 20-1-26 10:47
自痴劉業強曲解,應是暴徒不要呈英豪,有報應的,應守法去求福,才會成功!
...

一聽就知佢黃!
我會解作YC、曱甴、暴徒唔好扮英雄,以為自己救香港人!天有眼!佢哋會有報應!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

2020勳章 我的育兒心得勳章

男爵府

回覆樓主:

係囉,照字面解完全都不是他說的意思
理解能力差到呢

子爵府

2020勳章

第一句送林鄭,其他請對號入座

侯爵府

2020勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

各人有各人睇法,總之就希望惡人有惡報,好人一生平安

別墅

2020勳章

bopomofo2405 發表於 20-1-26 11:00
第一句送林鄭,其他請對號入座

我送俾黑衣,暴徒以為自己英雄

大宅

2020勳章

支簽又會咁應景,不過簽文既野,任你解釋。

大宅

做壞事,包括食人血饅頭嘅人係時候有報應啦

子爵府

2020勳章

ChaBean 發表於 20-1-26 11:04
我送俾黑衣,暴徒以為自己英雄
林鄭送中條例整到一鑊泡,家陣香港面臨冠狀病毒,又展現出佢講就天下無敵的,做就.....

希望佢唔好死撐做特首,放香港巿民一條生路,讓有能之士居之,帶領香港走出陰霾。

水晶宮

2020勳章 BK Milk勳章

花生蘿蔔 發表於 20-1-26 11:09
做壞事,包括食人血饅頭嘅人係時候有報應啦

點解要出咁既公仔
人命黎架
你估香港人無份承擔呀

伯爵府

2020勳章

sandra28 發表於 20-1-26 10:54
一聽就知佢黃!
我會解作YC、曱甴、暴徒唔好扮英雄,以為自己救香港人!天有眼!佢哋會有報應!
...

我都覺係咁解,係求香港,唔係林鄭,唔係政府,所以我覺得係全個社會局面去解先岩

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

簽文為HK求,所有人都受。政府也好,咩色都好,唔會偏私。總之只為「公」,一切不義之事,破壞民生運作,必疏而不漏。

首頁
12345...8

尾頁

跳至