時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

bopomofo2405 發表於 20-1-26 11:00
第一句送林鄭,其他請對號入座

我理解也如此

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

法官要公正呀!唔好縱容暴徒呀

男爵府

2020勳章

woodpecker 發表於 20-1-26 11:41
法官要公正呀!唔好縱容暴徒呀

暴徒會罪有應得

侯爵府

syyysc 發表於 20-1-26 10:47
自痴劉業強曲解,應是暴徒不要呈英豪,有報應的,應守法去求福,才會成功!
...

梗係唔係,警察濫打濫捕,打到年輕人手斷腳斷,遲早有報應。

象牙宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

支籤係為香港求,好心物絲都唔好選擇性解讀,人人有份。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

車公會係黃絲嗎?

車公會支持叫外國制裁中國香港嘅港奸漢奸嗎?

會支持放火、私了、周圍破壞嘅行為嗎?

會支持陳同佳殺人唔需受懲罰,反而要懲罰林鄭修訂逃犯條例嗎?

黃絲屈警成習慣,唔好連車公都屈啦!

唔好死撐啦黃絲。

別墅

自痴劉業強曲解,應是暴徒不要呈英豪,有報應的,應守法去求福,才會成功!
...

真係報應
班暴民咁鍾意帶口罩,而家連天都幫佢哋,大家爭口罩。佢哋要爦炒罷工,天都幫佢哋,迪士尼海洋公園休息。
暴民話03年唔係中國幫手,香港先翻到身,係中國搞亂香港,搞到通街金鋪自由行,而家睇吓香港之後靠乜翻身。

侯爵府

2020勳章

...

係,佢咁講真係無恥之極。

珍珠宮

回覆樓主:

已經有幾仟示威人士被捕及起訴,所以天眼恢恢疏不漏不可能是指他們。已經被捕又何來疏漏,所以疏漏意指是未被捕的人士,這咪就係黑警及做了壞事的官員。而且只要他們受到刑罰,才是香港民意指的公義。而且香港才能走出困局,亦都係香港大多數人要求成立獨調查委員會。

啲藍屍可以繼續自我感覺良好地去解讀,既然係天意也不用爭去解讀,報應自然會出現。今年9月立法會選舉后,應該會有清楚的解讀,大家也不用兩爭論。正如去年區議會選舉后,誰才是沉默的大多數大家也用一人一人表達出來。之後咪再無腦殘人才認是沉默的大多數囉。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

天理人情只要公, 天眼恢恢疏不漏

對於 [公 ], 黃人有黃人嘅解讀,唔怪佢地, 讀書唔好, 有理解障礙, 但天眼持天理是公正的, 現在只等待天眼收網, 看看誰在天網內

侯爵府

2020勳章

應落暴徒到岩岩好。

珍珠宮

2020勳章

APIGMA 發表於 20-1-26 11:03
各人有各人睇法,總之就希望惡人有惡報,好人一生平安

yes, 總之人在做天在看

男爵府

2020勳章

Alex123 發表於 20-1-26 11:54
已經有幾仟示威人士被捕及起訴,所以天眼恢恢疏不漏不可能是指他們。已經被捕又何來疏漏,所以疏漏意指是未 ...

冇錯政府多黃人,黃廢官既辦事能力有目共睹,自求多福。

報應去會落係支持暴力/暴徒,破壞社會安寧既'人渣'
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

伯爵府

2020勳章

external 發表於 20-1-26 11:00
係囉,照字面解完全都不是他說的意思
理解能力差到呢

可能佢覺得我地唔識中文
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

2020勳章

...

我都係咁諗!
心情勁好!

珍珠宮

twchung 發表於 20-1-26 12:26
冇錯政府多黃人,黃廢官既辦事能力有目共睹,自求多福。

報應去會落係支持暴力/暴徒,破壞社會安寧既'人 ...

你咪繼續自我感覺良好去解讀囉!

子爵府

2020勳章

bopomofo2405 發表於 20-1-26 11:13
林鄭送中條例整到一鑊泡,家陣香港面臨冠狀病毒,又展現出佢講就天下無敵的,做就.....

希望佢唔好死撐做 ...

中文都睇唔明,好心咪獻世啦。

送中?!!!

男爵府

天有眼的,呢班垃圾YC始終會食番自己種下嘅惡果

男爵府

2020勳章

Alex123 發表於 20-1-26 12:35
你咪繼續自我感覺良好去解讀囉!

誰是妖孽…你懂的
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

大宅

Alex123 發表於 20-1-26 11:54
已經有幾仟示威人士被捕及起訴,所以天眼恢恢疏不漏不可能是指他們。已經被捕又何來疏漏,所以疏漏意指是未 ...

講得好 話暴徒低死啲人唔會有下一代

首頁
12345...8

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊