自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

iceicedog 發表於 20-1-27 07:08
全部,因為我c6知自己理財唔叻,怕好易洗晒(佢以前試過),所以,人工全部俾晒我理,佢出人工個戶口張提款卡 ...

同我老公一樣,每月只比錢佢入油同睇中醫,公司包早、午餐,所以都冇再比錢佢

大宅

一条啤 發表於 20-1-27 00:59
想問下各位JM你地C6一個月係俾幾多家用既?扣除左水電媒屋租呢啲大使費大概就得,想知個平均數睇下自己係邊 ...

大約5萬⋯⋯我處理所有屋企支出(超級市場食物佢買)

子爵府

1/3左右

水晶宮

畀面勳章

無特定一個數

水電煤保險差响嗰d我冇理

其他數,我用佢出的信用卡丶八達通(自動增值),任用。如果一定要用cash,我會撳自己$之後計返條數佢入返落我戶口

不過我會計住自己一個月用幾$

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

每個月6K,只買送,其他巨買,我自己都有返工

子爵府

想問下各位JM你地C6一個月係俾幾多家用既?扣除左水電媒屋租呢啲大使費大概就得,想知個平均數睇下自己係邊 ...

所有家庭開支c6出,唔需要比家用我。

別墅

咁我屋企好似好唔正常(emoji)
2個人住, C6 負責水電煤, 另外再比錢交租(但個筆錢係唔夠交租, 只係夠2/3租, 所以我自己要再比1/3租)
另外 , 屋企買野物資大多數都我比錢
其實計落....我地係AA制

珍珠宮

因為公一份,婆一份。可能性格問題,由婚前婚後,大部都係AA

子爵府

零。
我地一出糧就入錢落common account,所有錢係嗰度出。
出街食飯就老公比晒,我就會買d 日用品,食物咁

男爵府

回覆樓主:

水電煤租金上網費電話費佢交晒 出街洗費佢出 屋企多數日用品佢買
俾5000家用 有時多小小

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

人工直接入戶口,卡係我度,佢有D額外收入做使費,我無問過係幾多

伯爵府

佢戶口只Keep 2萬,其餘都俾我

首頁

尾頁

跳至