自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

JO_100 發表於 20-1-27 18:12
香港政府在做什麼??

免医療費,吾阻大陸人入境,吾提供足夠防護設備俾醫護。。。。。

資本主義與社會主義之大不同,每次做事快過香港好多

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

香港政府垃圾,漠視香港成大陸人及肺炎第一收容港

侯爵府

luckybaby2011 發表於 20-1-27 18:27
我都唔明、點會有咁既人、佢地係咪痴線架

有病不醫 而是遣走 這是文明做法嗎

子爵府

moto1357 發表於 20-1-27 18:31
資本主義與社會主義之大不同,每次做事快過香港好多

完全吾關事,不要偷換觀念!

只係香港政府廢而已。

台灣係民主社會,亦做左好多工作保護自己國民健康!

珍珠宮

回覆樓主:

其實嘈緊嘜?

我睇緊電視新聞,話香港政府已停左比湖北嘅國內人入境。反而澳門有醫生證明都仍可入境。

子爵府

micsin 發表於 20-1-27 18:41
有病不醫 而是遣走 這是文明做法嗎

國內醫療咁先進,當然是遣走回國內治療是最好方法!

子爵府

JO_100 發表於 20-1-27 18:42

只係香港政府廢而已。

我嘅意思都係香港政府廢,每個決策都慢過人,你睇唔倒我寫港英餘孽咩, 為咗恒指往年山竹襲港停工又唔肯停,台灣不嬲唔妥大陸架喇,今次有藉口啫,民主就唔會封人帳戶,仲要唔止一個

子爵府

JO_100 發表於 20-1-27 18:42

只係香港政府廢而已。

比埋條link你睇下台灣人點解比人禁言

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1043942145966241&id=837370859956705

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fatchu@home 發表於 20-1-27 18:21
香港特首同班高官,經過呢幾個月,一定遺臭萬年

呢班高官所做既事就偏偏逆向民意,呢頭就對住記者個咪講會聽民意

子爵府

moto1357 發表於 20-1-27 18:52
我嘅意思都係香港政府廢,每個決策都慢過人,你睇唔倒我寫港英餘孽咩, 為咗恒指往年山竹襲港停工又唔肯停 ...

咁大家結論都係香港政府廢!

無論香港有冇23條或者是否一國一制, 有林鄭這個政府都係吾識做野! 屍位素餐!

大宅

sochui 發表於 20-1-27 18:17
香港連有幾多武漢人都不知

而家咩年代,入境都用電腦嘟啦!

咁簡單數字都唔知,
隔離個案幾多大陸人又唔知 ....
咁點科學防疫啊!?!?

珍珠宮

windywinnie 發表於 20-1-27 19:01
而家咩年代,入境都用電腦嘟啦!

咁簡單數字都唔知,

什麼大數據?
回到廿年前的手動年代

子爵府

JO_100 發表於 20-1-27 18:59

無論香港有冇23條或者是否一國一制, 有林鄭這個政府都係吾識做野! 屍位素餐!

因為你話台灣有民主,所以要話你知,台灣不是有民主的,完

子爵府

TOMATOO 發表於 20-1-27 18:19
你係外星人?

甚麼是地球村?
可否Pm 我閣下之住址,等我介紹人去府上借宿

大宅

sochui 發表於 20-1-27 18:17
香港連有幾多武漢人都不知

咩政府黎!

珍珠宮

薯圈 發表於 20-1-27 18:43
其實嘈緊嘜?

我睇緊電視新聞,話香港政府已停左比湖北嘅國內人入境。反而澳門有醫生證明都仍可入境。

但新聞話澳門講好多人唔合資格拿醫生證明,入唔到境呀!做法比香港好! 香港境只要講大話無去湖北就入到境啦!

珍珠宮

JO_100 發表於 20-1-27 18:59

唔好理黃c定藍c..我係支持反暴力,唔支持黃c思維..但亦唔支持政府,政府的確好癈!大半年害了警察,而家又害醫護和香港人!的確係好癈!
如果仲係梁特首做,一定果斷好多!

珍珠宮

hellomiki 發表於 20-1-27 19:14
但新聞話澳門講好多人唔合資格拿醫生證明,入唔到境呀!做法比香港好! 香港境只要講大話無去湖北就入到境 ...

咁又係。

但起碼都阻左好多傳染導徑。
始終香港同澳門同大陸嘅經濟關系差好遠, 唔可以咁隨時禁晒所有國內人來港。

珍珠宮

回覆樓主:

香港人真命苦,對住個咁既廢柴政苦

珍珠宮

玩具勳章

luckybaby2011 發表於 20-1-27 18:26
而家仲要講免費吖

岩啦,澳門趕人走近近地轉黎香港

首頁
12345...6

尾頁

跳至