夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

2020勳章

怪誕家庭 發表於 20-2-14 01:52
我同你一樣,已經兩年幾喇!我既傷口一D都冇好過,唯一有一樣野唔同咗嘅係我個心,我個心已經唔再痛,因為 ...

今日應該又係好難受啦?係,內心個傷口永遠唔會痊癒,只係一日比一日麻木……我都同樣唔希望會咁長命,但已經唔會選擇自殺

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 紙牌屋 的帖子

開心又要過唔開心都要過! 盡量唔好俾自己去諗! 諗返起初初發生嘅時候差啲想死; 心理醫生; 精神科醫生又睇過; 食藥食到個人好會好懵! 宜家過左年半,已經決定離婚。踢鬼走咗去,唔使成日見住篤眼篤鼻,個人都輕鬆啲。
其實時間會沖淡所有嘅傷痛。 俾啲時間自己; 行下街買下野; (上淘寶買;平好多個人開心啲),去做我做下按摩,用精油放鬆下心情。善待自己。

大宅

回覆 紙牌屋 的帖子

可能你會覺得我好冇心肝,但你只係認識咗佢10年20年。佢並唔係你嘅生命嘅全部,人生有太多比衰老同賤人緊要嘅人和事。你花時間去憎恨D衰人不如好好照顧自己同仔女。老公就係人地嘅仔,子女就係自己嘅!輕重應該好容易分到啦!
同醫生傾下慢慢減藥,食太多其實冇乜幫助,佢只不過係麻木左你,停藥時你都係要面對。但係食咗藥後嗰種無力感,令你冇辦法去面對問題!我覺得得不償失,我食咗三個月就停左,D藥幫我過咗最難捱嘅時候,但之後都係要靠自己慢慢行返出嚟!

別墅

2020勳章

yltung 發表於 20-2-17 13:37
回覆 紙牌屋 的帖子

開心又要過唔開心都要過! 盡量唔好俾自己去諗! 諗返起初初發生嘅時候差啲想死; 心理醫 ...

我已經好努力了。只係每日甚至夢中都仲會有唔開心嘅事浮現。每次出現都迫自己唔好再鑽落去諗。
你睇嘅食嘅我都做緊,雖然幫助唔大。總叫做支撐倒唔會做傻事咁……

別墅

2020勳章

yltung 發表於 20-2-17 14:15
回覆 紙牌屋 的帖子

可能你會覺得我好冇心肝,但你只係認識咗佢10年20年。佢並唔係你嘅生命嘅全部,人生有 ...

你講得好啱,佢的確係同我冇血緣關係嘅人。我依家都係將個心放返喺仔女到……我暫時選擇怨恨多過傷感,咁自己會爭氣少少,但始終活得太用力了。個人一累就好易又喊……
醫生好想減藥。但無奈每次覆診都見到我情緒狀態未平穩,所以都唔敢減

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊