時事熱話

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

怪獸青BB 發表於 20-1-28 15:29
係黃人容不下其他顏色嘅人,所以先係甘話人撐政府撐中共,無恥!

我屋企人先攪笑,係咁問我乜嘢色,我講我係綠,佢問我乜係綠色,我咪話黃加藍變綠,因為我覺政府有做得唔好,有啲例我係唔同意,但我睇到暴力,睇到唔係手無串鐵小孩,更睇到放火同破壞,私了同燒人。警察係要制止暴亂。佢就話我係偏藍 但佢話個個都係小孩子,我就指住啲幾歲小朋友問佢,呢啲又係小孩,出面二幾三十幾歲又叫小孩子。佢竟然話“係“。咁我話我都係小孩,到99歲都係小孩子 最爆係,佢話自己中立

侯爵府

2020勳章

做自己啦!
兩邊都有騎呢嘢,不過,
不割席 呢個概念係清清楚楚咁提出立場凌駕理智,同掠奪他人自由唔尊重他人,我係超級唔鐘意,
暴力又係我好唔鐘意,,
結論,,
呢期 討厭指數黃黑跑出,
呢期我討厭黃黑

侯爵府

2020勳章

怪獸青BB 發表於 20-1-28 15:29
係黃人容不下其他顏色嘅人,所以先係甘話人撐政府撐中共,無恥!
呢樣係好恐怖,可惜黃黑真係咁認為 唔係自己人就係對家,我支持佢地唔住,,,本身朋友幾乎全部黃,覺得佢地真係入魔咁,好恐怖

大宅

2020勳章

Mlls8693 發表於 20-1-28 10:42
我一向反對黑衣人破壞社會安寧,根據黃絲理論,我應該藍。
但最近我發現黃絲支持醫䕶,話撑政府奶共嘅係藍 ...
我一定唔係藍,但亦唔係黃,有啲嘢我都唔認同黃。其實點解要得兩隻色?最好以事論事,靠邊站好容易變得盲目。

別墅

2020勳章

麻辣媽咪 發表於 20-1-28 20:28
我一定唔係藍,但亦唔係黃,有啲嘢我都唔認同黃。其實點解要得兩隻色?最好以事論事,靠邊站好容易變得盲目 ...
同意,每件事都應該獨立分析。大家都想香港好,意氣用事無用喎,贏咗場交,輸掉香港。

別墅

我唔鐘意盲撐或盲反、唔鐘意任何不論咩人破壞傷害行為,想真係能解決問題,有d事其實可拉近對立,無一個絕對/完美的答案

別墅

wishwish2012 發表於 20-1-28 14:19
佢地眼中唔支持佢地暴力既就係藍,我d黃絲朋友覺得年青人破壞係非常合理同支持。佢地只係表達素求,我地唔 ...

我一直都唔明,其實好多事都總有人企對立睇法,咁如同佢對立的人一樣可出來出來破壞

別墅

Mlls8693 發表於 20-1-28 15:01
其實無黃絲無黑衣人,就唔會出現反暴力嘅藍絲,見到社會分裂,好心痛,依家似足台灣,黃藍連朋友親戚都無得 ...
好有同感,我都好心痛。

伯爵府

2020勳章

我無分自己係咩色,只要犯法,傷害人命,搞亂香港就不能接受,更憎果班企嚮後面推人地 d仔女出去衝嘅死 yc。另一方面,對而家呢個政府完全失望,做咩都一鑊粥,不得民心,我只痛心警察俾班有心人俾擺上枱成為眾矢之的。

別墅

2020勳章

loved 發表於 20-1-29 01:05
我無分自己係咩色,只要犯法,傷害人命,搞亂香港就不能接受,更憎果班企嚮後面推人地 d仔女出去衝嘅死 yc ...
其實警察係執法,暴徒一定會全力針對,可惜yc盲目相信謠言,黑記的確「功不可沒」

別墅

2020勳章

cindy123 發表於 20-1-28 20:48
我一直都唔明,其實好多事都總有人企對立睇法,咁如同佢對立的人一樣可出來出來破壞
...
破壞一定唔可以接受,就算睇法唔同,鬧下交都人之常情,但去到咀咒,真係好無品,藍人只係支持警方嚴正執法,有咩錯?點解yc會咁仇視藍絲?因為容不下其他見解?
最近見到好多post駡政府,我明,我本來想一齊留言鬧,但同時總會有幾個較偏激的極黃衝出嚟刻意單打藍絲,言論充滿侮辱傲慢,即時令我覺得好反感,好似有心分化!點解唔可以每件事獨立分析討論?

大宅

2020勳章

taptap83 發表於 20-1-28 17:13
哩個世界點會只有兩隻色丫,就算當初理念相同但唔同意其行為,已經唔叫同一隻色了,唔理咩手法都撐先算同一 ...

伯爵府

回覆樓主:

你肯定係藍

別墅

2020勳章

babybabyu 發表於 20-1-29 12:29
你肯定係藍
你笑得咁開心,又無叫我大媽,你都應該係藍

大宅

Mlls8693 發表於 20-1-28 11:13
你是同路人嗎?我唔明白點解一定要分黃藍,唔可以每件事獨立分析嗎?好怕互相單單打打
...

如果識得每件事件獨立分析對與錯的人,肯定唔係黃

伯爵府

Mlls8693 發表於 20-1-29 12:41
你笑得咁開心,又無叫我大媽,你都應該係藍

至少邏輯上我一定唔係小黃人系列,咁我唯有安排自己企另一邊囉…,係啲人硬要迫我分類

別墅

2020勳章

wynma 發表於 20-1-29 12:41
如果識得每件事件獨立分析對與錯的人,肯定唔係黃
佢哋會話藍嘅鍾意割蓆,無骨氣

別墅

2020勳章

babybabyu 發表於 20-1-29 12:43
至少邏輯上我一定唔係小黃人系列,咁我唯有安排自己企另一邊囉…,係啲人硬要迫我分類 ...
我都係被染藍

伯爵府

Mlls8693 發表於 20-1-29 12:46
我都係被染藍

所以我無所謂 人地話藍咪藍囉,等啲人開心啲,唔好日日死氣沉沉咁好壓抑會心理變態

別墅

2020勳章

babybabyu 發表於 20-1-29 12:56
所以我無所謂 人地話藍咪藍囉,等啲人開心啲,唔好日日死氣沉沉咁好壓抑會心理變態 :jo ...
人地想全部香港人都愁眉苦臉,民不聊生咁既樣,你EQ咁高,想激死班「造謠大媽」咩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊