時事熱話

跳至

首頁

尾頁

別墅

2020勳章

Okok_boy 發表於 20-1-30 14:47
佢梗係有閙暴徒,仲鬧佢地死曱甴
咁可能太憎暴徒,敵人嘅敵人變成自己朋友

複式洋房

doris880 發表於 20-1-30 12:26
好奇一問,為何你支持醫護呢?

29 東區醫院客戶深切治療部護士有機會犯上「有差別」殺人。15位集體放假的 ...

所以好兩睇,佢地點樣罷工得來,但又要關顧返真正要醫既病人?我都唔知點,你講既都好有道理。唔通見到病人唔理佢走左去?但係咁多咁多國內人湧入嚟,又點醫得切?

複式洋房

麻辣媽咪 發表於 20-1-29 19:26
清者自清,何懼被同化。講到極端,黃藍一樣㗎咋,只要一盲目,就算初衷係好都會變質,所以唔好追棒一個人或 ...

認同

複式洋房

Mlls8693 發表於 20-1-30 14:52
咁可能太憎暴徒,敵人嘅敵人變成自己朋友

都似係

Mlls8693    發表於 20-1-30 14:58

男爵府

2020勳章 BK Milk勳章

Okok_boy 發表於 20-1-30 14:50
因今次講梗封唔封關,朋友做醫院,真係成個急疜都係國內人,根本唔夠人手,只封關先可防止咁多國內人嚟就 ...

過期口罩?邊家醫院?我要去投訴下間醫院,咁衰比過期口罩醫護用,可否講埋哪個部門,等我投訴得詳细d?仲有成個急症室係國內人,佢哋一定好有錢,不是本地居民收費好貴架喎!

別墅

我老公是黃,佢話我是港豬,不是藍,因我不是盲撐警,不是盲撐政府,但我會考慮佢地有既難處

對於我呢講,破壞,放火,就算冇傷人都是錯,如果破壞死物不是暴力,唔該d暴徒打爛自己屋企先(因我聽過黃人話破壞死物不是暴力,唔止一次,有大學生)

人不可能只分兩隻色或三隻色

所以有批年輕人認為美國就人權法案令香港某些高官,凍結佢地資產或制裁佢哋,制裁佢哋之後,邊有人做香港高官??

制裁中國?? 如果中國反對唔到,就一齊捱,而家即是有一批香港人叫外國制裁自己地方

老公幫我改左叫 「幸福的港豬」

別墅

2020勳章

Little-pong 發表於 20-1-31 13:31
我老公是黃,佢話我是港豬,不是藍,因我不是盲撐警,不是盲撐政府,但我會考慮佢地有既難處

對於我呢講, ...
無論老公黃定藍,只要大家唔鬧交就可以了,有些夫婦差點分裂到離婚,真係好無謂

大宅

2020勳章

我覺得政府有D嘢做得好差,令市民好不滿。
但我點都唔支持爆力。

我支持,多謝香港警察。

別墅

2020勳章

回覆 Patsiu 的帖子

同我一樣

男爵府

2020勳章

黃C唔接受中立架, 中立都係死罪, 無以事論事可言。只要你有一句唔認同佢地, 你就係五毛奶共港豬警嫂。佢地成功將我由中立變成中藍。

別墅

2020勳章

hkpmama 發表於 20-1-31 14:05
黃C唔接受中立架, 中立都係死罪, 無以事論事可言。只要你有一句唔認同佢地, 你就係五毛奶共港豬警嫂。佢地 ...
係架,本來我都唔滿意政府,但見佢地一鬧就鬧埋藍絲,尖酸刻薄,我就好反感,越來越藍

大宅

2020勳章

咁似我既

別墅

2020勳章

回覆 小肉妹 的帖子

呢啲咪係受軟唔受硬囉!衰鬼

洋房

Mlls8693 發表於 20-1-28 14:51
回覆 Mlls8693 的帖子

我以後都叫自己綠,當黃人鬧藍人無腦錢總時,唔會咁嬲 ...

我都當自己係綠,佢地就話我即係港豬啦,我吾鐘意樣樣野都分藍黃亦吾鐘意一有野同佢地吾同路就亂咁幫我制造任何一個名詞,一有吾啱聽就話錄你音擺上網,克人憎,我咩顏色都吾係,我只係普通市民,香港人。

別墅

2020勳章

回覆 manpigchris 的帖子

錄音擺上網

侯爵府

2020勳章

Mlls8693 發表於 20-1-29 12:44
佢哋會話藍嘅鍾意割蓆,無骨氣
我好撐追求民主自由同尊重o架,
咁做錯就係做錯,同骨氣沒關係,係同自己原則有關就真

侯爵府

2020勳章

Okok_boy 發表於 20-1-30 14:50
因今次講梗封唔封關,朋友做醫院,真係成個急疜都係國內人,根本唔夠人手,只封關先可防止咁多國內人嚟就 ...
我問朋友要唔要幫埋佢一家買口罩,點知佢話家姐護士,幾個家庭都唔使買口罩,,,,佢講起我先醒起

子爵府

2020勳章 好媽媽勳章

政府有做得唔好, 我亦會鬧政府
但唔同意用暴力, 好憎曱甴暴徒,同所謂的和理非

複式洋房

Mlls8693 發表於 20-1-29 09:11
破壞一定唔可以接受,就算睇法唔同,鬧下交都人之常情,但去到咀咒,真係好無品,藍人只係支持警方嚴正執法 ...

民房

gagakong 發表於 20-1-28 12:24
你可反林鄭反暴力,但個point係支持警察一定係藍。

係弱智唔係藍

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊