時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一向反對黑衣人破壞社會安寧,根據黃絲理論,我應該藍。
但最近我發現黃絲支持醫䕶,話撑政府奶共嘅係藍,仲要話藍絲放炸彈堵路⋯⋯
我支持醫護,唔盲撑政府,好少返大陸淘寶,好憎人堵路,根據黃絲標準,我係黃定藍?

大宅

回覆 Mlls8693 的帖子

我覺得佢哋會話你藍佢哋話藍的都不是全部盲撑政府只不過反對暴力就定義做藍

大宅

飛爾洛 發表於 20-1-28 11:06

我覺得佢哋會話你藍佢哋話藍的都不是全部盲撑政府只不過反對暴力就定義做藍 ...
你是同路人嗎?我唔明白點解一定要分黃藍,唔可以每件事獨立分析嗎?好怕互相單單打打

鼠鼠鼠    發表於 20-2-7 14:36

大宅

Mlls8693 發表於 20-1-28 10:42
我一向反對黑衣人破壞社會安寧,根據黃絲理論,我應該藍。
但最近我發現黃絲支持醫䕶,話撑政府奶共嘅係藍 ...

撑唔撑警先

大宅

gagakong 發表於 20-1-28 11:43
撑唔撑警先
支持警察嚴正執法,欣賞新一哥。

大宅

Mlls8693 發表於 20-1-28 12:07
支持警察嚴正執法,欣賞新一哥。

of course you are藍

大宅

gagakong 發表於 20-1-28 12:12
of course you are藍
我都覺,不過如果藍人真係放炸彈,我要割蓆,支持警察拉哂啲暴徒

大宅

Mlls8693 發表於 20-1-28 12:19
我都覺,不過如果藍人真係放炸彈,我要割蓆,支持警察拉哂啲暴徒

你可反林鄭反暴力,但個point係支持警察一定係藍。

大宅

減齡達人勳章

佢地眼中唔支持佢地暴力既就係藍,我d黃絲朋友覺得年青人破壞係非常合理同支持。佢地只係表達素求,我地唔可以怪責佢地。

大宅

wishwish2012 發表於 20-1-28 14:19
佢地眼中唔支持佢地暴力既就係藍,我d黃絲朋友覺得年青人破壞係非常合理同支持。佢地只係表達素求,我地唔 ...
佢哋唔係認為藍嘅一定撑政府同奶共咩,我見第二度post成日鬧藍絲五毛小粉紅,我覺得我唔係囉,唔想將香港人硬分藍黃,應該有人同時撑警又支持醫䕶,希望我唔係異類,想知道其他人點諗,可以找到和平理性的出路嗎?香港真係分裂得好嚴重。

cathngai    發表於 20-2-3 08:38

男爵府

Mlls8693 發表於 20-1-28 14:39
佢哋唔係認為藍嘅一定撑政府同奶共咩,我見第二度post成日鬧藍絲五毛小粉紅,我覺得我唔係囉,唔想將香港人 ...

同路,我一直覺得自己係綠

大宅

erumic 發表於 20-1-28 14:44
同路,我一直覺得自己係綠
好開心有同路人

大宅

我以後都叫自己綠,當黃人鬧藍人無腦錢總時,唔會咁嬲

鼠鼠鼠    發表於 20-2-7 14:38

別墅

依家黃人唔打擊政府同藍人重有咩話題呢?系疫情嚴峻時,如果黃人重舉行集會同遊行,相信會有大量市民反感,會影響佢地今年立法會選舉的勝算。再加上醫護話要罷工威脅政府,已有大量淺黃人士對黃人反感。依家醜化藍人,未就系轉移視線。我一定唔會支持黃人,過去七個月對香港的影響,那些無辜被私了的市民和用性命去守護市民的警察。支持佢地等同認同佢地個套野蠻、為達目的不惜手段,睜眼說瞎話的手段,對未來有幫助嗎?雖然佢地某些政策系好,但用錯方法,反令人反感!

蛋糕吖    發表於 20-2-4 23:48

大宅

bellac.bk 發表於 20-1-28 14:55
依家黃人唔打擊政府同藍人重有咩話題呢?系疫情嚴峻時,如果黃人重舉行集會同遊行,相信會有大量市民反感, ...
其實無黃絲無黑衣人,就唔會出現反暴力嘅藍絲,見到社會分裂,好心痛,依家似足台灣,黃藍連朋友親戚都無得做,希望出現多些「緑」人。

珍珠宮

回覆樓主:

係黃人容不下其他顏色嘅人,所以先係甘話人撐政府撐中共,無恥!

大宅

回覆樓主:

我係支持警察,反對黑衣暴力破壞香港,唔會盲撐政府,亦唔會盲反政府,根本就唔應該分黃藍,有咁多顏色點會局限兩種顏色。我只知黃屍盲反政府、屈警察、對唔同政見嘅市民私了等都係我非常鄙視嘅,連而家喺疫情咁嚴重嘅時候都唔咁齊心共同抗疫,重淨係識得攪分化同散播謠言,真係死性不改!!

男爵府

Sean_ma 發表於 20-1-28 15:43
我係支持警察,反對黑衣暴力破壞香港,唔會盲撐政府,亦唔會盲反政府,根本就唔應該分黃藍,有咁多顏色點會 ...

呢樣又真,見好多分化&謠言msg都係由黃人出,唔知佢地真心信定點,好心FC左先出 ,我見係家長group,不疑有詐,信左幾次,宜家都係自己FC

子爵府

哩個世界點會只有兩隻色丫,就算當初理念相同但唔同意其行為,已經唔叫同一隻色了,唔理咩手法都撐先算同一種顏色。文明社會本應容納唔同聲音同色彩的!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

怪獸青BB 發表於 20-1-28 15:29
係黃人容不下其他顏色嘅人,所以先係甘話人撐政府撐中共,無恥!

首頁

尾頁

跳至