時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

學校暫時停課至17/2
康文署設施全停
公務員home office
海洋公園、迪士尼無限期關閉
哪怕個香港癱瘓,總之就唔封關,仲要比你免費嚟醫,你咬我食呀?

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-1-28 16:28

公爵府

cychan316 發表於 20-1-28 14:25
學校暫時停課至17/2
康文署設施全停

大佬,出面橫風橫雨,我哋開大道門,
你話有冇事?

依家仲揚咗出嚟話唔使錢有得醫。
你係內地人,你會點做
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆樓主:

對政府徹底失望!袞我香港人

侯爵府

佢個姿態直頭與民為敵咁款!

子爵府

醒目開學勳章

封關香港人食乜?

子爵府

浪女 發表於 20-1-28 15:01
封關香港人食乜?

所有人出去搶糧,搶唔到又埋怨政府唔派糧,怨天怨地囉

男爵府

回覆 WWT1234 的帖子

所以希望大家唔好只宣揚因憲法問題新型肺炎可在港免費醫治;
亦請大家幫手係FB, IG, WhatsApp, WeChat, 微博等網絡通訊
廣傳內地都有免費醫治; 你的小小分享, 即有機會減輕香港醫護壓力;
感謝!
感謝! 感謝!

【國家醫保局:#疑似病人納入醫保# 免除個人負擔】國家醫保局發布消息:將進一步研究加強患者醫療救治費用保障工作,抓實抓細,確保患者決不因費用問題耽誤救治。國家醫保局將疫情應對作為當前最主要工作,決定成立新型冠狀病毒感染肺炎疫情防控領導小組,進一步完善工作機制,加強溝通協作。

①會同財政部將此前針對確診病人建立的綜合保障政策覆蓋範圍擴大到衛生健康委診療指南明確的疑似病人,免除疑似病人個人負擔。

②要求地方醫保部門針對定點救治醫療機構單獨安排疫情防控預算額度,預先撥付供其周轉使用,減輕墊付壓力。

③明確異地就醫醫保支付費用由就醫地醫保部門墊付,疫情結束後全國統一組織清算,個人負擔部分由就醫地制定財政補助政策並安排資金。

④對疫情防控急需的藥品耗材,若省級招採平台不能及時供應,可由醫療機構網下採購應急使用。
@央視新聞

珍珠宮

封關香港人食乜?

香港大米(泰國)、豬牛雞(美國/巴西)主要進口地方從來唔係大陸, 除非你想食新鮮肉、蔬菜, 就只能幫襯大陸,
況且武漢都係頭一兩日有人搶食物, 之後都冇, 亦未見到報導(我指最反華的有線/外國媒體)講武漢有糧食問題

伯爵府

777四點半見記者!

FFKKKKKKKKKK    發表於 20-1-28 15:44

伯爵府

封關香港人食乜?

封人, 唔係封貨..

國家都講左停國內旅遊
點解仲俾人黎香港旅遊??

子爵府

醒目開學勳章

mlcbb 發表於 20-1-28 15:19
封人, 唔係封貨..

國家都講左停國內旅遊

貨物都需要人運送,唔通貨物自己有腳走路

珍珠宮

公爵府

goat 發表於 20-1-28 15:15
香港大米(泰國)、豬牛雞(美國/巴西)主要進口地方從來唔係大陸, 除非你想食新鮮肉、蔬菜, 就只能幫襯大陸,
...

我屋企食泰國米、 無激素雞肉、無激素雞蛋,美國安格斯牛,巴西無激素雞翼,巴西豬肉、本地豬肉同瓜菜, 其他牛油呀芝士呀都唔係來自大陸

伯爵府

回覆樓主:

黃屍口口聲聲話要攬炒咖,有乜問題,曱甴唔係驚呀

侯爵府

林鄭可能癌上腦!公務員就家居工作,關樂園又關康樂設施,就係唔封關!大開關門比大陸病人免費醫療!前線醫護就要服務大陸病人嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

cychan316 發表於 20-1-28 14:25
學校暫時停課至17/2
康文署設施全停

根本大陸係想香港死

1)全國都封關,許出不許入;香港不封關
2)全國醫院不收症;香港醫院收

根本大陸政府呢一著,就係想將所有武漢肺炎既病患由全國各城各省各市各縣迫晒黎香港,即係香港係棄子,棄香港保全國。一個人口密度咁高既城市,如果有數以萬計既感染者入境,香港700萬人等死罷啦。

預計「全國封關香港不封」既消息傳開之後,會比一段時間新感染者黎香港,之後香港就會封關,將所有感染者contain係香港。

而白痴狗官、藍絲同建制派,仲有啲黑警係微博係咁呼籲佢地啲內地粉絲黎香港醫肺炎,話「香港的大門永遠會你們打開」,佢哋就係滅港幫兇!

子爵府

WWT1234 發表於 20-1-28 14:27
大佬,出面橫風橫雨,我哋開大道門,
你話有冇事?

要比錢,我都來醫啦,何況免費

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

浪女 發表於 20-1-28 15:23
貨物都需要人運送,唔通貨物自己有腳走路

佢地班人諗嘢好得意囉 封關最好連係大陸香港人都過唔到, 全部食外國嘢,基層市民要捱貴嘢,到買唔起就政府錯

珍珠宮

mymarigold 發表於 20-1-28 15:26

我屋企食泰國米、 無激素雞肉、無激素雞蛋,美國安格斯 ...

我屋企多食肉類制品(i.e.唔係新鮮), 全都係一般超市買到, 基層市民去街市買肉都係外國進口(佢地堅持要食新鮮肉另一回事),根本唔存在要有錢先食得起, 更唔好講缺貸,
唔明點解到今日仲有人講封關香港人食乜

首頁

尾頁

跳至