自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

有朋友響北海道旅行,話好多藥妝、超市、便利店都冇口罩賣,上網訂送酒店嗰啲都加幾倍價,香港又多黑心口罩,貴都要買

琥珀宮

回覆樓主:

係呀,依家到到都限購同加價了

男爵府

武漢肺炎疫情全球蔓延,日本今(28日)再傳出一確診病例,一名住在中國武漢的40多歲女性,本月21日來日旅遊,隔天前往北海道,因發燒等症狀前往當地醫療機構,經檢查後,今日確認是武漢肺炎感染者。

子爵府

Joey8 發表於 20-1-29 10:04
有朋友響北海道旅行,話好多藥妝、超市、便利店都冇口罩賣,上網訂送酒店嗰啲都加幾倍價,香港又多黑心口罩 ...

請問有報導香港黑心口罩嗎?冇睇到新聞講既

禁止訪問

象牙宮

日本已有確診係未去過中國,d人更加緊張,朋友幾日前係東京大阪都限購,前日好多地無貨。

侯爵府

陪月勳章

因為日本人也有炒賣情況

男爵府

我啱啱係北海道回港,如果要買口罩,早上和中午比較貨量足,大部份藥店都有;夜晚間間都無貨,唯一可試驚安殿堂。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

tansyneko 發表於 20-1-29 10:06
係呀,依家到到都限購同加價了

香港藥房買真係冇信心

珍珠宮

extra88 發表於 20-1-29 10:10
武漢肺炎疫情全球蔓延,日本今(28日)再傳出一確診病例,一名住在中國武漢的40多歲女性,本月21日來日旅遊 ...

北海道都有確診

珍珠宮

tiffpman 發表於 20-1-29 10:17
請問有報導香港黑心口罩嗎?冇睇到新聞講既

https://topick.hket.com/article/2550703/【武漢肺炎】本港多區藥房驚現保鮮袋口罩%E3%80%80網民憂來歷不明:口罩勁薄

侯爵府

2024年龍年勳章

仲諗住托個朋友幫我買

珍珠宮

mercurycc 發表於 20-1-29 10:23
日本已有確診係未去過中國,d人更加緊張,朋友幾日前係東京大阪都限購,前日好多地無貨。 ...

我朋友最後響Lawson幫我買左幾包,因剛返貨,所以買到。
Lawson貴過藥妝,但都要買。Lawson冇限購,不過我地只係買左十包左右自己用,冇可能咁自私掃晒人地啲口罩。

珍珠宮

pizzapark 發表於 20-1-29 10:24
因為日本人也有炒賣情況

珍珠宮

kylie2006 發表於 20-1-29 10:24
我啱啱係北海道回港,如果要買口罩,早上和中午比較貨量足,大部份藥店都有;夜晚間間都無貨,唯一可試驚安 ...

但我朋友話連洞爺湖嗰邊都冇晒

珍珠宮

玩具勳章

Joey8 發表於 20-1-29 10:46
https://topick.hket.com/article/2550703/【武漢肺炎】本港多區藥房驚現保鮮袋口罩%E3%80%80網民憂來歷不 ...

好多口罩都無寫邊度做,又無日期

珍珠宮

chingnc 發表於 20-1-29 11:01
好多口罩都無寫邊度做,又無日期

我朋友send俾我話有人重pack口罩賣

abirdma    發表於 20-1-29 11:38

珍珠宮

玩具勳章

Joey8 發表於 20-1-29 11:16

有人話似係過期口罩

珍珠宮

玩具勳章

Joey8 發表於 20-1-29 11:16

真係唔好甘黑心啦,二手過期賣得幾多錢

象牙宮

Joey8 發表於 20-1-29 10:50
我朋友最後響Lawson幫我買左幾包,因剛返貨,所以買到。
Lawson貴過藥妝,但都要買。Lawson冇限購,不過我 ...
無辨法香港有錢都買唔到,買到頂住先,好多藥房初十一定有,但數量就唔知。

首頁

尾頁

跳至