懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇jm係法國順產/開刀/緊急可以俾個價錢參考?
我問左自己醫生費用幾多, 係咪醫生費+麻醉師費+醫院收費+兒科收費, 就齊?

醫院收費係咪要打去問醫院先知? 上網睇只係得住院每日個收費

我第一胎, 5月頭預產期, 本身想瑪嘉烈生, 但而家怕到時瑪嘉烈好危險, 如果私家都差唔多要落訂又唔可以再遲d先諗, 所以想參考定私家咩價錢, 或者有冇jm可以俾d意見我轉唔轉私家好, 因為本身諗住d錢可以俾bb之後用, 謝謝

別墅

karenting0223 發表於 20-1-29 10:49
我問左自己醫生費用幾多, 係咪醫生費+麻醉師費+醫院收費 ...

我都係5月頭啊 我係瑪麗 而家都諗緊轉唔轉私家好

大宅

willababe 發表於 20-1-29 10:56
我都係5月頭啊 我係瑪麗 而家都諗緊轉唔轉私家好

有人又話私院都未必安全, 因為佢地都好鍾意去私院睇醫生, 我怕俾左錢又得唔到安全..咁同政府好似冇分別, 所以我仲1516緊

大宅

法國醫院的收費可以俾你參考吓!我埋單係6萬2千幾。
我上年12月開刀,都係35周先去落訂留位,你5月生,可以2-3月打去問下有無位,床位緊張咪快d決定去唔去囉,唔緊張就睇定d疫情情況。
記住要有私家醫生的信先可以留位!
祝各位都母子/母女健康!

大宅

lolobae 發表於 20-1-29 11:39
我上年12月開刀,都係35周先去落訂留位,你5月生,可以 ...

唔該晒jm 我都係劉醫生, 我諗而家順產應該同你個價錢差唔多, 因為加左價
不過我怕到時順唔到要緊急開刀就好金...

醫院可能點都話多左人book要盡快俾訂, 所以我都唔知好唔好等到2-3月先決定

大宅

karenting0223 發表於 20-1-29 11:55
唔該晒jm 我都係劉醫生, 我諗而家順產應該同你個價錢差唔多, 因為加左價
不過我怕到時順唔到要緊 ...

如果budget問題 就同你老公商量下啦!
我去私家生 因為公立太多大陸人,法國有間6人房只俾香港人嘅!當然如果疫情持續,私家公立都一樣有風險,但私家無公立咁多人先呀,而且私家醫院有護士看住bb, 唔會24小時跟住你,我覺得又衞生d!

大宅

karenting0223 發表於 20-1-29 11:10
有人又話私院都未必安全, 因為佢地都好鍾意去私院睇醫生, 我怕俾左錢又得唔到安全..咁同政府好似冇分別, ...

點會呀,私家唔會放香港人同大陸人同房,最穩陣咪book私家房,間中有護士同清潔姐姐入房,大部分時間得你自己,政府產科幾十人一個 ward,全日有人出院入院,走來走去,你唔會知個護士行過去邊,可能佢剛剛經過隔離病房

大宅

karenting0223 發表於 20-1-29 10:49
我問左自己醫生費用幾多, 係咪醫生費+麻醉師費+醫院收費 ...

我都係劉醫生接生
上年8月,$50000出院
順產,咩針都冇打
3人房

大宅

mybearbb 發表於 20-1-29 12:38

我都係劉醫生接生

請問d收費係咪同樓上JM 張單差唔多?除左醫生費果part唔同想有個預算

大宅

rainbowflower 發表於 20-1-29 14:27
請問d收費係咪同樓上JM 張單差唔多?除左醫生費果part唔同想有個預算
...

係呀,差不多

禁止訪問

大宅

sandy_astroboy 發表於 20-1-30 00:13
我法國註診醫生開刀,埋單差不多7萬,因開刀時發現有肌瘤切埋,如果唔係大概5萬
...

弱弱一問,我想知點搵法國註診醫生開刀?係咪一定要搵佢產檢先可以?

禁止訪問

複式洋房

我埋單 7萬 (醫院+醫生)
剖腹 3人房 , 14(夜)入院 ~ 18出院
+$1100做代謝篩查
法國醫院總數收 2萬幾

複式洋房

我上年12月開刀,都係35周先去落訂留位,你5月生,可以 ...

請問留位費幾錢a

大宅

HaydenCM 發表於 20-1-30 15:43
我埋單 7萬 (醫院+醫生)
剖腹 3人房 , 14(夜)入院 ~ 18出院
+$1100做代謝篩查

你join package?開刀前後住5日?我上法國醫院網頁睇「5人房」要$16xxx

大宅

你無join package?住左4日3夜?其實join package抵啲定散計抵啲?

複式洋房

jimmycow 發表於 20-1-31 23:18
你join package?開刀前後住5日?我上法國醫院網頁睇「5人房」要$16xxx

無join package 啊, 本身我想過12am(15號凌晨)入院,慳返日錢, 但我醫生話而家唔得/3\,要前一晚8pm入,所以收多晚床錢

唔駛join package, 到時入院d姑娘都會嗌你唔好join唔join平d, 因為我個陣: 我想問下散計同join package係...... , 未問完就有2個姑娘即刻:唔駛join架啦!唔join仲平,其實都係咁計咋嘛~

大宅

HaydenCM 發表於 20-2-1 01:29
無join package 啊, 本身我想過12am(15號凌晨)入院,慳返日錢, 但我醫生話而家唔得/3,要前一晚8pm入,所以 ...

咁又幾好喎⋯⋯我一直意為join package會抵啲,驚逐樣野計錢好金......介唔介意分享下你埋單幾錢?

複式洋房

jimmycow 發表於 20-2-1 20:50
咁又幾好喎⋯⋯我一直意為join package會抵啲,驚逐樣野計錢好金......介唔介意分享下你埋單幾錢?
...

醫院散計大家應該都係咁上下, 係睇下你會唔會加錢做檢查,我係醫生費個到較貴

首頁

尾頁

跳至