產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

2020勳章

回覆 chauyw 的帖子

Hi chauyw,透過飲食及做運動去達到修身效果係最持久架,主要留意熱量的攝取和消耗平衡,熱量消耗比攝取快/多,修身效果會比較明顯。BB幾大呀? 開始做產後運動嗎?
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

chauyw 發表於 20-1-29 11:21
如題

我就係陀b期間已經唔暴飲暴食,生完有做下運動已經修到身,不過做運動係花好多時間,又要湊b

別墅

如題

我都係上youtube搵產後修身運動片做,不過有時唔知自己動作做得岩唔岩

2020勳章

回覆 Isabelle1207 的帖子

Hi Isabelle1207, 明白媽媽們想儘快回復身材! 產後6-8周子宮已經能夠恢復到懷孕前狀態,收腹/腰腹運動都適合想修身身媽媽做架,最重因應自己身體情況調節運動次數/時間,難度由少漸多,修身/腹最有效方法嘅每天堅持練習。媽媽可參考以下產後運動資料: http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/15658.html
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Carolinewongc 發表於 20-1-29 14:45
我就係陀b期間已經唔暴飲暴食,生完有做下運動已經修到身,不過做運動係花好多時間,又要湊b
...

體重係可以慢慢減,但怕修唔返個肚腩同手腳d bye bye肉

複式洋房

Isabelle1207 發表於 20-1-29 16:19
我都係上youtube搵產後修身運動片做,不過有時唔知自己動作做得岩唔岩

都係,唔知到唔到位,同埋運動減肥真係要堅持做

別墅

如題

我原先會用束腹帶cool住個肚,如果怕自己手勢唔好,可以去出面搵人紮肚,生完個肚一定會下垂

別墅

kelly_bb1212 發表於 20-1-30 13:31
我原先會用束腹帶cool住個肚,如果怕自己手勢唔好,可以去出面搵人紮肚,生完個肚一定會下垂
...

如果束腹帶for修身用就一定要識用喎,如果唔係,紮得太緊反而好大機會導致子宮下垂同內臟移位架

複式洋房

如題

我自己本身唔太鍾意做運動,而且試過紮肚都冇咩效果,朋友介紹我試下去出面做隔空消脂,做左幾次發現腰比之前細左少少,每次療程好似做左好多下腹部運動,職員話呢個療程就等於做左3萬次運動收縮,增強肌肉,而家我腹部d肉都firm左,對於改善腹直肌分離問題真係好有用

複式洋房

raineveryday 發表於 20-1-30 16:17
我自己本身唔太鍾意做運動,而且試過紮肚都冇咩效果,朋友介紹我試下去出面做隔空消脂,做左幾次發現腰比 ...

去邊度做

複式洋房

chauyw 發表於 20-1-31 11:33
去邊度做

我去skinmax做,但係就唔痛,冇副作用冇瘀傷,而且有KFDA認證好安全

複式洋房

raineveryday 發表於 20-1-31 16:45
我去skinmax做,但係就唔痛,冇副作用冇瘀傷,而且有KFDA認證好安全

thanks

禁止訪問

大宅

真係唔使攪咁多野,生完餵人奶,正常飲食,唔好勁食補品,食適量,3個月已經變番98磅(高齡38週時130幾磅)

洋房

我生左2 胎,第2 胎坐月期間,開始著一條日本修身壓力褲
我勁想收緊盆骨,BB 100 日後我已經可以著上懷孕前的牛仔褲
當然我的肚子還有一D肉地,不過我明顯骨盆收緊左3.5CM
修身修得比第一胎快! 有興趣 PM 我,我俾條褲GE LINK你地~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊