自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

珍珠宮

tester5 發表於 20-1-29 13:25
今朝己見屈人寺門口排左最少50人。應該都係買口罩。

今日係流料
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

yipsiumee 發表於 20-1-29 13:09
大家留意喇!

上次見到屈人寺員工到貨後只攞左1x-20盒出嚟賣,其餘搬返入倉,佢哋係返左幾箱口罩

伯爵府

算吧啦,未開門已經好多人排,難為要返工既排唔到仲日日要搭車

公爵府

joewalker 發表於 20-1-29 13:54
上次見到屈人寺員工到貨後只攞左1x-20盒出嚟賣,其餘搬返入倉,佢哋係返左幾箱口罩
...

佢地員工自己係可以留貨

瑪瑙宮

回覆樓主:

講明少量,咁要幾點排隊?
今日經過,Watson's 未開門,
都排左起碼200人,
但開門都係冇貨,
聽日有貨,都唔知排幾多人,
幾點開始排先買到貨。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

kikiboy 發表於 20-1-29 13:54
今日係流料

流料?唔係掛,我行過商場時見到好多人排緊。職員正開緊門,冇叫人離開喎。
如果係流,肯定比人鬧爆。

珍珠宮

tester5 發表於 20-1-29 14:02
流料?唔係掛,我行過商場時見到好多人排緊。職員正開緊門,冇叫人離開喎。
如果係流,肯定比人鬧爆。

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/427393/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E7%B6%B2%E5%82%B3%E5%B1%88%E8%87%A3%E6%B0%8F%E4%BB%8A%E9%99%90%E8%B3%BC%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E6%98%AF%E6%B5%81%E6%96%99-%E8%81%B7%E5%93%A1-%E9%99%B8%E7%BA%8C%E8%BF%94%E8%B2%A8%E4%BD%86%E4%BB%8A%E6%97%A5%E7%84%A1?utm_medium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=mama
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可能今晚已要排隊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

333s 發表於 20-1-29 13:14
初 2至今.....未買到。 全沽清。

百分之百無!

子爵府

SUEMAMA 發表於 20-1-29 13:22
肯定晨咁早就排長龍,返工嘅人點可能買到

係呀,一定唔夠啲公公婆婆早,同埋每人限買一盒,希望到時多啲人可以買到

大宅

yipsiumee 發表於 20-1-29 13:09
大家留意喇!

少量咋,陰功

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

咁奇?我見兩個職員開緊檔,有個排隊既c9大叫「派籌啦」,我問佢咩事咁多人,佢話買口罩。因為我要返工,就走了,

水晶宮

回覆樓主:

知道,但肯定唔夠人搶,我又冇能力晨早起身排幾粒鍾

侯爵府

回覆樓主:

今朝去寶琳新都城商場,見間泰國XX布有口罩賣,門口排長龍,直情係“人龍見首不見尾",有啲阿婆帶埋摺櫈同櫈仔!

侯爵府

ix54037 發表於 20-1-29 13:23
最好講清楚每間有幾多貨
好多人排完2個鐘原來無貨
我今朝排咗差不多兩個鐘, 開店後先至知全塲得五盒口罩

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yipsiumee 發表於 20-1-29 13:19
係30/1開賣,31/1......應該沽清了

原來可以咁耐

我諗住2/1 買咋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

6點排?

象牙宮

ix54037 發表於 20-1-29 13:23
最好講清楚每間有幾多貨
好多人排完2個鐘原來無貨

朝朋今朝係咁,見d人排隊又唔出聲話無貨,等d人白排。有間良心藥房就好好,
賣晒全部證記,有貨會跟住通知,
過年前都賣緊$48/50個,每人限一盒,呢間真係良心藥房。

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

其實d shop唔駛係fb 講都大把人識排隊等開門,佢地而家咁樣出post,又攪到d 人大排長龍,又未必買到。

首頁

尾頁

跳至