自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

baubaulee 發表於 20-1-30 02:45
宜家未解散,每日出糧,又唔巡街,又唔抄違泊,街上警察都唔見多個,忙喺邊呀。澳門警察做實事,香港嘅學 ...

澳門警察要對付暴徒嗎?澳門有人放火,拆交通燈,堵路,放炸彈嗎?

如果香港沒有這些事發生,警察便有時間做你口中的實事了

而違泊問題,你唔怪違泊的人,去怪執法的人,這又是什麼邏輯呢?

子爵府

cyyiu 發表於 20-1-30 08:13
咁香港不是國家,所以咪見到呢7個月出現嘅奇聞囉!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

高比簡 發表於 20-1-29 22:14
辛苦晒 ,難為了關員+醫護人員 ,希望大家平安

immigration 同customs 都極高風險
因為要接觸啲旅客

侯爵府

回覆樓主:

支持封關

水晶宮

回覆樓主:

同意,其實可以彈性處理,只俾香港人入,但全部要申報量體溫

子爵府

timandy 發表於 20-1-30 08:06
點解係警察去做?
唔係應該由醫管局去做咩

人地澳門都係警察做,你問下賀一城点解佢地覺得警察最適合?

子爵府

Fungbb0131 發表於 20-1-30 04:29
答重點?有病梗係搵醫生啦,阻大陸人過關梗係搵海關啦,拉暴徒梗係叫警察啦,咁唔滿意香港咁鍾意美國台灣 ...

講到尾就係你驚班忠誠勇毅的警察接觸到帶毒的大陸人囉!

而家人地要求去酒店同賓館搵出所有已入境的湖北人呀,重點都冇睇,你最叻又咪係講那句,吾滿意咪移民囉,一對答吾到駁吾到,除左發爛渣仲識做什麼?

子爵府

JO_100 發表於 20-1-30 13:26

班popo OT錢攞足,保護裝備要乜有乜,全部億億聲,打細佬女人就出盡力,叫你去捉湖北佬,咪面都青埋揸流攤

子爵府

JO_100 發表於 20-1-30 13:26

咁就叫發爛渣答咗重點答咗你啦,不過唔係你地啱睇嘅答案啫,你地咪最叻叫解散警隊囉,咁解散咗警隊係咪叫黑衣暴徒去酒店同賓館搵出所有已入境嘅湖北人?應該叫所有反對派去守住各個關口,晤比人入境,係咪咁,答我呀,答重點

子爵府

1314625 發表於 20-1-30 08:37

澳門警察要對付暴徒嗎?澳門有人放火,拆交通燈,堵路,放 ...

依家執法嘅叫錯,違法先叫啱,無法無天,不知所謂

伯爵府

yuyueng 發表於 20-1-29 14:20
要做就入境處職員去做,警察已經好多野做,黑衣曱甴又出動堵路又放炸彈,仲有通街都係既違例泊車呢?全香港 ...

咪係

子爵府

Fungbb0131 發表於 20-1-30 00:08
實際環境香港警察已經辛苦咗大半年依然謹守崗位,班醫䕶未做先嗌罷工,咁算點?如果警隊冧埋香港就玩完, ...

未做先叫罷工...

一直以來香港醫護都好辛苦好不好(公立個班)

子爵府

Fungbb0131 發表於 20-1-30 14:32
咁就叫發爛渣答咗重點答咗你啦,不過唔係你地啱睇嘅答案啫,你地咪最叻叫解散警隊囉,咁解散咗警 ...

我冇講過解散警隊喎!

你吾夠講而家老屈當正確??!! 真可笑!!

男爵府

小肉妹 發表於 20-1-29 21:50

無你地咁陰質!鄧你d仔女可憐,有d咁既老母,新年流流咒人, ...

有人咒你咩?又自己係到幻想?有被害妄想症?有病就睇醫生啦!oh sorry,唔記得你哋最鍾意話啲醫生護士係黑醫黑護,咁有骨氣有病記得唔好幫襯佢哋呀。
記得呀!信政府,唔好帶口罩!

男爵府

wifeki 發表於 20-1-29 21:55
你咁唔滿意警察 真心希望你一世都唔好報警 要搵警察幫呀 要對得住自己良心呀唔好call警察呀
...

我無call過警察,咁你都記住啦,你班藍屍咁憎啲醫生護士記住以後唔好幫襯呀!

男爵府

宜家未解散,每日出糧,又唔巡街,又唔抄違泊,街上警察都唔見多個,忙喺邊呀。澳門警察做實事,香港嘅學 ...

咪係囉,警察點會罷工呀,佢哋只會係正常工作時間蛇王啫,係啲藍屍仲覺得佢哋盡忠職守。佢哋有盡忠職守,就唔會成街違泊車都唔抄牌啦。係條街想搵個‘盡忠職守’嘅警察都無呀!
啲醫生護士係醫院啲時間係堅做嘢,似啲警察係到成日蛇王。

水晶宮

回覆 Chikane123 的帖子

警察無話過辛苦喎。我相信佢哋會堅守崗位嘅。政府唔好。唔好難為。其他部門啊。呢啲工作崗位都係香港人做嘅嗻。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢個時候又唔叫黑警嗱?

琥珀宮

畀面勳章

Chikane123 發表於 20-2-2 00:31
咪係囉,警察點會罷工呀,佢哋只會係正常工作時間蛇王啫,係啲藍屍仲覺得佢哋盡忠職守。佢哋有盡忠職守, ...

醫護就無人蛇王既

大宅

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)講得好

首頁

尾頁

跳至