論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Mei 的帖子

[email protected]

男爵府

好媽媽勳章

wouldbe 發表於 20-11-27 11:19
回覆 Mei 的帖子

謝謝

大宅

回覆樓主:

我姐姐今日去完polo, 只攞返2份合約但冇蓋印的,而且佢只比左$276,交左回郵信封,係咪正常架? 即是我嗰份合約冇蓋印嘅

複式洋房

venf 發表於 20-8-24 08:12
回覆 overbebe 的帖子

我姐姐已經做了以下程序:1)填了合約

我同你情況一樣,菲律賓領事館寄返有3張 contract 返嚟,應該怎樣做?應該仲有啲steps 未完成

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mydeardaniel 發表於 20-12-4 19:51
我同你情況一樣,菲律賓領事館寄返有3張 contract 返嚟,應該怎樣做?應該仲有啲steps 未完成
...
應該係入境處無收到個正本,
可能係我地scan咗比佢, 佢就當收咗掛,
我無理佢了, 反正visa又攞咗, polo個邊又蓋咗印

男爵府

好媽媽勳章

mydeardaniel 發表於 20-12-4 19:51
...

請問你工人幾時去菲律賓領事館?我工人16/11,到今日我仲未收到寄回的合約。問菲律賓領事館問咗等於無問,話等下,佢哋寄出咗,但又查唔到幾時寄出,仲叫我自己去問郵局,激死

大宅

請問而家可唔可以親身上菲律賓領事館續約? 可不可以親身去入境處續約?唔該!

男爵府

happyface929 發表於 20-12-2 21:14
我姐姐今日去完polo, 只攞返2份合約但冇蓋印的,而且佢只比左$276,交左回郵信封,係咪正常架? 即是我嗰份 ...

你是拿3份合約去菲律賓領事館? 交了1份合約去入境處?

大宅

bobolam 發表於 20-12-13 12:40
你是拿3份合約去菲律賓領事館? 交了1份合約去入境處?

去完入境處我拎返4份合約(冇蓋印的),去polo後剩返2份冇蓋印的,12月2日去polo 到而家都未收到信。

男爵府

happyface929 發表於 20-12-13 13:31
去完入境處我拎返4份合約(冇蓋印的),去polo後剩返2份冇蓋印的,12月2日去polo 到而家都未收到信。
...

你是親自去入境處辦理嗎? 是否交4份去poIo,取回2份?

珍珠宮

回覆樓主:

找agent續都係$1200,唔洗走幾轉,而家平左好多

當然自由選擇,分享都係好事

大宅

bobolam 發表於 20-12-13 13:49
你是親自去入境處辦理嗎? 是否交4份去poIo,取回2份?

我自己親自去入境處,工人去polo,入境處我係網上交表的,去拎visa時佢比返4份合約我

男爵府

happyface929 發表於 20-12-13 15:37
我自己親自去入境處,工人去polo,入境處我係網上交表的,去拎visa時佢比返4份合約我
...

請問你網上交表後幾多個工作天可以取visa?

大宅

bobolam 發表於 20-12-14 15:42
請問你網上交表後幾多個工作天可以取visa?

我係星期五網上交form, 星期三就收到email話可以去拎visa,你預去入境處最少要等1個鐘

男爵府

happyface929 發表於 20-12-14 16:50
我係星期五網上交form, 星期三就收到email話可以去拎visa,你預去入境處最少要等1個鐘
...

即系交後3個工作日就可以有拎visa通知?

大宅

bobolam 發表於 20-12-14 18:02
即系交後3個工作日就可以有拎visa通知?

唔一定架,有早有遲,睇下嗰輪多唔多申請

大宅

happyface929 發表於 20-12-14 16:50
...

請問而家係咪只可以去灣仔拎visa?

男爵府

我係13/12 入境處網上交form + SCAN 份合約 , 是否就ok ??
請問我而家係咪只可以等入境處拎visa通知??
THANKS

複式洋房

Mei 發表於 20-12-6 12:33
請問你工人幾時去菲律賓領事館?我工人16/11,到今日我仲未收到寄回的合約。問菲律賓領事館問咗等於無問, ...

我工人姐姐大約7/11去菲律賓領事館,我都記得要等一排先收到份合約,應該ok 嘅。

男爵府

好媽媽勳章

mydeardaniel 發表於 20-12-28 23:57
我工人姐姐大約7/11去菲律賓領事館,我都記得要等一排先收到份合約,應該ok 嘅。
...

謝謝你,我終於收到啦!三星期有多

首頁

尾頁

跳至