自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

PacoMum 發表於 20-1-29 23:26
now 同香港電台影暴徒只冰山一角,大部份影住警察同條街。Tvb 才睇到暴徒真面目,所以佢地咁憎tvb, 曱甴有 ...

我睇幾個新聞台,就係見到TVB剪頭剪尾,一間就針對,幾間都影到就唔係針對,反而TVB永遠剪頭剪尾得佢一間維穩

琥珀宮

畀面勳章

黑仔僱主 發表於 20-1-29 21:55
政府無當香港人性命放首要,不論任何顏色政府都話之你,好心個班人就清醒下啦仲不智咁攻擊無立場的香港電 ...

香港電台無立場?

子爵府

一件事還一件事,而家係將醫學會所講嘅嘢報導出黎,同立場有乜關係?

那位阿叔唔好次次無睇清楚就走出嚟嘈啦!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

佢講嘅係事實,我診所由假期前嘅星期一已經打去訂口罩,但供應商話缺貨只能留電話等,亦講明唔知幾時先會再有貨

別墅

lauretta 發表於 20-1-30 03:43
佢講嘅係事實,我診所由假期前嘅星期一已經打去訂口罩,但供應商話缺貨只能留電話等,亦講明唔知幾時先會再 ...

我家人係弱能人士中心做管理層,今日都收到通知話供應商無貨未知幾時有,各庇護工場及院舍用曬現有批口罩後,都唔知點算了

wcpcelia    發表於 20-1-30 10:16

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Mm233 發表於 20-1-29 20:04
邊個傷緊香港 大家心裡有數

散播不實訊息的人。

用戶要求終止服務

lauretta 發表於 20-1-30 03:43
佢講嘅係事實,我診所由假期前嘅星期一已經打去訂口罩,但供應商話缺貨只能留電話等,亦講明唔知幾時先會再 ...

我阿叔係牙醫,佢都話訂唔到。

其實話人散佈假新聞的人,有冇自己fc過啲新聞係咪假?

用戶要求終止服務

loklok286 發表於 20-1-29 22:36
所有人都知道下星期口罩返貨,唔好再製造恐慌

"所有人都知道下星期口罩返貨"

FC左左未?有fact checked 的消息就分享下,好多人仲係屈記排緊隊....唔知你講的所有人係包乜人。
未FC的,學大家話齊:唔好散播謠言....請停止假新聞

珍珠宮

南丁媽咪 發表於 20-1-30 06:47
"所有人都知道下星期口罩返貨"

FC左左未?有fact checked 的消息就分享下,好多人仲係屈記排緊隊....唔知 ...

2月有貨係真,藥房消息,你可以唔信, 屈臣氏今日每間舖得20盒。仲要唔知上午定下午先返貨。

http://hd.stheadline.com/news/daily/hk/829392/

[頭條日報] 【武漢肺炎】屈臣氏:今日每店只有20盒口罩 下批2月初再到貨

市面口罩嚴重短缺,數以千計市民昨日(29日)在多區搶購口罩。個人護理用品商屈臣氏在Facebook專頁指,只有極少量抗疫產品返貨,而全線香港送貨......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1690470/

子爵府

大力大力 發表於 20-1-29 20:01

下星期供應都應該都正常啦~

邊個最傷香港?再係咁香港遲做變疫區

大宅

pekklechan 發表於 20-1-30 07:16
邊個最傷香港?再係咁香港遲做變疫區

現在都似是疫區。因為有好多人不斷制造恐慌。

大宅

回覆樓主:

這個時候不是好好去保護自己。但就不斷制造留言。

子爵府

mamasprits 發表於 20-1-29 22:38
你係咪肯定有口罩供應先?

而家四圍都禁出口口罩,唉

侯爵府

ocarebear 發表於 20-1-29 23:05
你個個po 都口罩

佢尋晚好似話全家半夜排隊買口罩。

子爵府

陳小仙 發表於 20-1-30 07:17
現在都似是疫區。因為有好多人不斷制造恐慌。

袁國勇講左,唔封關,香港好快成為疫區,唔係我講

公爵府

大力大力 發表於 20-1-29 20:01

下星期供應都應該都正常啦~

關港台乜事?睇吓其他報導
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/427482/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E4%BD%95%E4%BB%B2%E5%B9%B3-%E6%9C%89%E7%A7%81%E5%AE%B6%E9%86%AB%E7%94%9F%E7%BC%BA%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E9%A0%88%E5%81%9C%E8%A8%BA-%E9%83%A8%E5%88%86%E5%83%85%E9%A4%98%E4%B8%80%E5%91%A8%E5%AD%98%E8%B2%A8

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1690233/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E6%9C%89%E7%A7%81%E5%AE%B6%E9%86%AB%E7%94%9F%E7%BC%BA%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E8%A6%81%E5%81%9C%E8%A8%BA-%E4%BD%95%E4%BB%B2%E5%B9%B3-%E9%83%A8%E5%88%86%E8%A8%BA%E6%89%80%E5%83%85%E9%A4%98%E4%B8%80%E8%87%B3%E5%85%A9%E5%91%A8%E5%AD%98%E8%B2%A8
你就話將用過口罩用水蒸或者焗完翻用,
但係正常診所係唔會㗎嘛

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

男爵府

WWT1234 發表於 20-1-30 07:37
關港台乜事?睇吓其他報導
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/427482/%E6%AD%A6 ...

醫生叫: 必需用完即棄

伯爵府

黑仔僱主 發表於 20-1-30 00:37
我睇幾個新聞台,就係見到TVB剪頭剪尾,一間就針對,幾間都影到就唔係針對,反而TVB永遠剪頭剪尾得佢一間 ...

邊個台無剪頭剪尾?由頭到尾只影警察同條街緊係唔洗剪啦!報道事實真相就叫針對,影哂暴徒破壞真面就叫維穩,最偏頗既電台叫無立場。得啦,明哂!

大宅

PacoMum 發表於 20-1-30 08:37
邊個台無剪頭剪尾?由頭到尾只影警察同條街緊係唔洗剪啦!報道事實真相就叫針對,影哂暴徒破壞真面就叫維 ...

now有live直播

首頁

尾頁

跳至