自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

花花寶寶 發表於 20-1-29 21:10
係呀!仲有好多口罩買添,沒人搶口罩。

Fake news...

已經俾當地華人搶購寄去香港同中國啦

伯爵府

醒目開學勳章

LULU-MAK 發表於 20-1-30 00:55
阿女,年三十果日上boots網站訂左盒口罩,初三到門市攞,當時都有啲華人學生想買,門市話要上網訂,但上網 ...

我頭先睇過,3M缺貨
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

1998Ruby1998 發表於 20-1-29 13:37
貴都算,好多都冇貨!有貨都係 made in China,都唔知用唔用好。

真係求神拜佛英國唔好有事。英國衛生意 ...

咳同流鼻水無葯食痾嘔都無

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

holemone 發表於 20-1-29 17:50
Fake news...

已經俾當地華人搶購寄去香港同中國啦

agree, 買到都好貴了。

子爵府

親子王國15週年勳章

我愛Corina 發表於 20-1-30 03:49

我同學咳幾個禮拜,佢話飲 squash 會好返,但一個禮拜都唔見效。我頂佢唔順話俾幾日藥佢,包三四日好轉。佢反過黎話三四日就好返嘅藥,聽落似毒藥,話唔要。 結果咪咳足三個月。我發燒咳嗽流鼻涕,食完三日好返,佢都未好返。

朋友體寒 M 到嘔,問保安幫手攞熱水飲,保安唔俾,仲俾一大支冰凍可樂俾佢,講極都唔肯讓步俾熱水飲。

toffeechoco    發表於 20-1-30 11:13

瑪瑙宮

1998Ruby1998 發表於 20-1-29 20:11
我同學咳幾個禮拜,佢話飲 squash 會好返,但一個禮拜都唔見效。我頂佢唔順話俾幾日藥佢,包三四日好轉。 ...

你食咩葯?等我都買d 看門口。

我生bb 時係醫院叫d 姨姨比杯暖水我都唔肯呀

男爵府

agree, 買到都好貴了。

我買左6盒3M ASTM level 2既寄返香港家,都驚唔夠

子爵府

親子王國15週年勳章

我愛Corina 發表於 20-1-30 04:19
你食咩葯?等我都買d 看門口。

我生bb 時係醫院叫d 姨姨比杯暖水我都唔肯呀

都係香港醫生經常開嗰啲。咳藥 有 PEC 黃色藥丸 或 Copalin、喉炎 Lysozyme、抗生素 Amoxicilin、退燒 Panadol or Paracetamol 500mg、收鼻水抗敏感 Piriton (橙色)

當年老人家就係知道英國啲醫護靠唔住,醫生堅持要順產唔俾 C Sec,仲有呢啲 “天然騎呢治療法”,飛香港生仔。

瑪瑙宮

1998Ruby1998 發表於 20-1-29 20:33
都係香港醫生經常開嗰啲。咳藥 有 PEC 黃色藥丸 或 Copalin、喉炎 Lysozyme、抗生素 Amoxicilin、退燒 Pan ...

我GP 肯開amoxicilin 比我,panadol 平時有得賣都ok...

大宅

scso 發表於 20-1-30 00:59
Manchester and London己被搶晒口罩啦

係呀,賣晒但又從來唔見有人戴口罩!好神奇

子爵府

親子王國15週年勳章

我愛Corina 發表於 20-1-30 04:35
我GP 肯開amoxicilin 比我,panadol 平時有得賣都ok...

我每次都係香港帶藥,上年帶埋橙粉。
英國啲 panadol 好似唔多夠力咁,唔知係咪錯覺。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

花花寶寶 發表於 20-1-29 12:10
係呀!仲有好多口罩買添,沒人搶口罩。

哪裡有賣? 我搵唔到嘅?

公爵府

牛年勳章

cherron416 發表於 20-1-29 22:23
不過我都收返之前,啱啱先睇意大利新聞,原來意大利有1 宗疑似個案。(拿坡里)
...

唔好嚇我呀!我而家喺拿坡里 呢度買口罩已經要限購!

珍珠宮

d 人返左大陸未返英國
呢個星期會陸續返來

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

shmilu_kio 發表於 20-1-30 04:45

門巿應該係冇得賣,Boots賣嘅3M口罩,上星期已經無貨,係亞馬遜ebay好多口罩係唔合規格,賣家有啲仲係國內,大家小心選購

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

所以我傷風感冒都唔會去睇醫生,因為知道實無藥食,不過我慣咗,都係多啲飲水、休息、保持空氣流通,通常last 一個星期,我啱啱上星期開始感冒,今日差不多好翻

男爵府

shmilu_kio 發表於 20-1-30 04:45

在北安普敦啲鎮仔。

伯爵府

nice1314 發表於 20-1-29 23:37
英國哪里可以買到口罩?boots 有嗎?
叫阿仔去入貨

沒有

侯爵府

英國意大利可能未識測試

男爵府

熊熊老婆 發表於 20-1-30 04:59
唔好嚇我呀!我而家喺拿坡里 呢度買口罩已經要限購!

https://www.ilmessaggero.it/italia/coronavirus_cina_diretta_sintoni_italia_napoli_caso_sospetto_news-5014155.html

首頁
12345...6

尾頁

跳至