自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我現在睇facebook先知,難怪萬寧無口罩賣,明明規模同屈臣氏差唔多

Update: 我係睇萬寧facebook, 我無睇連登,你又知連登有post。萬寧第一個post有黃色tag

hungng    發表於 20-1-30 11:27
APIGMA    發表於 20-1-30 10:56

子爵府

有冇FC? 網上太多假新聞,我未見FB有資料

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ccss115 發表於 20-1-30 08:34
有冇FC? 網上太多假新聞,我未見FB有資料

佢睇連登,我地當然睇唔到啦

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jacobkit 發表於 20-1-30 08:31
我現在睇facebook先知,難怪萬寧無口罩賣,明明規模同屈臣氏差唔多
我附近間萬寧昨日先大排長龍買口罩, 大大話話排左約100人, 成層商声圍左一個圈, 點會無得賣, 你果區無啫。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

人地低調賣你唔知啫!我琴日先聽同事講話佢個工人去萬寧買洗頭水撞啱口罩上架買到1盒(限購)~
你估個個都要聲大大話比人知自己有少少貨,甚至等d人排隊餐死得個桔先叫有良心呀?仲好意思攞屈臣氏黎比

Mnbvcxdsa    發表於 20-2-2 08:27
loved    發表於 20-1-31 10:32
小菜豆    發表於 20-1-30 13:18
maria2014    發表於 20-1-30 11:43
T96    發表於 20-1-30 09:45
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

畀面勳章

.....點冇口罩賣呀..

前日先買到一盒.....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又咁講,萬寧內地都有分店,佢分畀內地分店賣,都合情合理吖。

T96    發表於 20-1-30 09:46
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

畀面勳章

timandy 發表於 20-1-30 08:35
佢睇連登,我地當然睇唔到啦

連登就係事實架啦

珍珠宮

ferrari2007 發表於 20-1-30 08:49
人地低調賣你唔知啫!我琴日先聽同事講話佢個工人去萬寧買洗頭水撞啱口罩上架買到1盒(限購)~
你估個個都要 ...
果間咩店要人講
"光服香港腳',時罰曱命",
先肯賣吖笨'!

伯爵府

謠言止於智者

子爵府

畀面勳章

早幾日好好彩買左2盒,見佢岩岩落貨,得兩袋

水晶宮

2024勳章

造謠都要有張圖呀
FB嘅嘢可信度有幾高,有理智嘅人都會明

子爵府

littlesister 發表於 20-1-30 08:56
連登就係事實架啦

都話佢地只睇單一信息。

幾好呀,唔駛分析,搬字過紙,不斷分享信息,洗腦式將故仔變事情,呢班人聽教聽話,同當年紅衛兵一樣咁勤力

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

前日我樓下萬寧先排長龍買口罩,不過佢無打鑼打鼓話有得買啫

公爵府

回覆樓主:

而家度度都冇口罩賣喎,唔通大中小店連鎖店都一櫃一櫃咁偷偷地運上大6?

我冇去搶貨,早幾日都响萬0好隨便入去問有冇口罩,佢話有,我就買咗1盒,唔洗通宵等,又唔洗大排長龍。

abirdma    發表於 20-1-30 09:18

侯爵府

BGCOME08 發表於 20-1-30 09:12
而家度度都冇口罩賣喎,唔通大中小店連鎖店都一櫃一櫃咁偷偷地運上大6?

我冇去搶貨,早幾日都响萬0好隨便 ...

樓下萬寧話逢二四六個人護理用品會返貨, 當中可能有口罩。 叫我地留意下。

男爵府

BGCOME08 發表於 20-1-30 09:12

我冇去搶貨,早幾日都响萬0好隨便 ...

既言全城口罩荒,㸃解唔全部封關要焗部封,咁無口罩嘅人咪有機會中?林鄭同班官有無考慮香港人健康㗎!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ferrari2007 發表於 20-1-30 08:49
你估個個都要 ...

邊似誠哥懶高調賣個少少,啲人家下仲當佢神咁拜,咁樣賣廣告,真係好

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我果日經過屋企附近都有問,職員話有貨,但唔係日日有。而且好多人早一個鐘已排隊,所以一開舖就無。仲講埋俾我地知幾點去排比較好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Forgetmenot999 發表於 20-1-30 09:17
既言全城口罩荒,㸃解唔全部封關要焗部封,咁無口罩嘅人咪有機會中?林鄭同班官有無考慮香港人健康㗎!
...

無口罩便要全城封?
咩道理?

首頁
12345...9

尾頁

跳至