自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前又話林鄭隱瞞 ,之後好似冇左件事,的口罩去左邊

翡翠宮

記得03 沙士 都叫趕工做
係咪呀?

珍珠宮

政府公務員冇返工
冇人fact check到自己部門用緊邊一個批次
如果已經係2019年批次
已經僻謠了

伯爵府

係D部門話質素太焗,比都唔用,寧願自備,放埋一邊。

到依家大事大非時候先拎出嚟,又舊又耐,就謠言政府貨太多。

好似係咁。

子爵府

啲貨起碼放咗兩年以上。

用戶要求終止服務

回覆 dayedaye 的帖子

唔係話日日做咩?新做個D去咗邊?

子爵府

filicity 發表於 20-1-30 14:14
回覆 dayedaye 的帖子

唔係話日日做咩?新做個D去咗邊?

我唔係處理呢啲嘅人,唔知。

大宅

回覆樓主:

我我信真係 運左上北京, 傳咗咁耐政府都從來沒有出來澄清!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我表妹用緊csi 2015 年果d ,仲冇獨立包裝

公爵府

yurijm 發表於 20-1-30 12:56
政府公務員冇返工
冇人fact check到自己部門用緊邊一個批次
如果已經係2019年批次

如果發貨Fifo 就係。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

親友用緊csi 2012 年果d  ,仲冇獨立包裝

子爵府

我估唔會趕工,我工作的地方係用懲教做的枱,每年訂枱都年頭訂,年尾都未有貨,追極都無

主要係靠囚犯做,你趕佢唔趕啦.........

男爵府

goldpiglet 發表於 20-1-30 14:56
親友用緊csi 2012 年果d  ,仲冇獨立包裝

朋友12月尾到依家都係csi 2013

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

口罩唔係只三年期限咩,見JM話係用繄2012、2013,咁咪過晒期?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

gigimo 發表於 20-1-30 14:29
我我信真係 運左上北京, 傳咗咁耐政府都從來沒有出來澄清!

政府有澄清啊,不過無人信

男爵府

回覆 goldpiglet 的帖子

政府做的口罩唔係一向都無獨立包裝咩?

大宅

ctsang 發表於 20-1-30 15:17
政府有澄清啊,不過無人信

麻煩你找新聞給我看看, 因我真係冇見過政府澄清。

男爵府

gigimo 發表於 20-1-30 15:26
麻煩你找新聞給我看看, 因我真係冇見過政府澄清。

另外,政府透過facebook專頁「添馬台」澄清兩則有關口罩謠言。對於有傳政府運20櫃口罩到北京,當局回應指,行政長官已去信國務院要求協助供應口罩予香港,政府既已提出要求,如何向內地捐贈口罩?

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1190464/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E6%94%BF%E5%BA%9C-%E6%8E%A5%E8%A7%B8%E9%81%8E140%E5%A4%9A%E5%80%8B%E4%BE%9B%E6%87%89%E5%95%86-%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E4%BE%9B%E6%87%89%E7%9F%AD%E6%9C%9F%E5%85%A7%E4%BB%8D%E7%B7%8A%E5%BC%B5

大宅

ctsang 發表於 20-1-30 15:30
另外,政府透過facebook專頁「添馬台」澄清兩則有關口罩謠言。對於有傳政府運20櫃口罩到北京,當局回應指 ...

政府透過facebook專頁「添馬台」澄清兩則有關口罩謠言。對於有傳政府運20櫃口罩到北京,當局回應指,行政長官已去信國務院要求協助供應口罩予香港,政府既已提出要求,如何向內地捐贈口罩?

上面成句都沒有清楚直接否認把口罩運到北京, 是語言藝術, 只係問番讀者"如何"咋! 佢係可以將香港有既口罩運上北京, 另一方面提出要求. 明不明呀?

仲有呀, 提提大家,

添馬台不是政府發言人!

添馬台是咁的: this is a propaganda channel of HKSARG, Most of the news may not be true but just helping HKSARG to polish their excuses & Crimes. Please stay alert, Hongkongers.

珍珠宮

my005 發表於 20-1-30 15:13
口罩唔係只三年期限咩,見JM話係用繄2012、2013,咁咪過晒期?

5年期

首頁

尾頁

跳至