時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小肥兔 發表於 20-1-30 13:31
二十櫃? 咩櫃? 當係一個20尺細櫃, 保守d計, 1盒口罩50個, 當有25cbm大約可以放到 12500盒左右, 即係 ...

其實我地係唔係唔好咁清醒要扮下弱智港豬配合返佢地啊

公爵府

jasprincess 發表於 20-1-30 14:58
如果D貨係走AIR, 要經過海關, FORWARDER, 運輸 去CHECK 內容和數量. 冇得做假喎. 仲有一張BILL LADING, IN ...

偷蕃薯,係街市偷蕃薯都唔係咁易架,買菜啲阿姐中氣十足,抬菜抬到大力士咁,偷佢蕃薯應該係高風險架!

大宅

回覆樓主:

樓主唔洗理班維穩阿姐,佢地在疫情初期已經講係謠傳,乜都係唯恐天下不亂,到證實有疫症,佢哋都仲係講唯恐天下不亂,所以佢地有冇證據都一樣,佢講果d唔洗證據

珊瑚宮

回覆樓主:

yc大媽講就好聽, 講左一大堆, 乜證據都無, 廢話來啫

男爵府

師奶甲 發表於 20-1-30 12:51
請廣廣廣傳
雖然係發生喺韓國,但關乎香港口罩事宜,所以都決定出post, 想提醒香港代購們(emoji)(emoji)同 ...

我係Gmarket 的口罩已今天到港。我24 jan 訂。 重有幾 盒黎緊。俾d 時間人地清關la

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

FB個別人士post 出黎當新聞,真係呢D人應該有報應。
自己既貨咁容易就比人攞左,真係究竟要有幾白痴無恥至登出黎仲要叫人廣傳,信既人又究竟有無腦。

公爵府

小肥兔 發表於 20-1-30 13:31
二十櫃? 咩櫃? 當係一個20尺細櫃, 保守d計, 1盒口罩50個, 當有25cbm大約可以放到 12500盒左右, 即係 ...

之前咪有人post話政府送咗二十個45尺貨櫃嘅口罩去咗北京喎!我都等緊果個人覆係咪送貨人點解咁肯定,但佢冇覆呀!

珍珠宮

開心吸收勳章

黑仔僱主 發表於 20-1-30 13:14
今朝有醫護打上電台話用緊2015年口罩,又有人話林鄭送二十櫃口罩上北京,本應政府有超大量存貨,希望有記者 ...

醫護check 過期物品,check 得好緊架,絕不可能用過期囗罩。請提供證據證明呢個不知名又自稱為醫護的人確確實實係醫護。並請提供所屬醫院,睇下邊間管理得咁差。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

願望石 發表於 20-1-30 14:23
造謠真係好易

造謠者必遭天譴!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

又係分化post, 唔該收下啦, 要信嘅依半年已經信左, 唔信嘅人, 你點講都無用, 一句FB有講就大晒, 但其實大把人已經唔會信FB的資料, 實在九成係假, 唔好再添亂, 日日大肆宣傳罷工, 點知昨天全港都係得幾十個醫護罷工, 不好用幾十人代表幾萬個醫護, 所以假文宣已經無作用

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

catcatmom 發表於 20-1-30 13:24
回覆 師奶甲 的帖子

樓主有乜消息就出post啦, 唔好理PK啲五毛曱甴維穩大媽, 唔好回應佢地, 一早出嚟開工 ! ...

維穩大媽 - 勁討厭, 歪理連篇,聲大夾惡

男爵府

issactmaria 發表於 20-1-30 13:08
“咪當假囉”, 但又出post 叫人廣傳咪好不負責任!
現在D人已人心惶惶,唔該未核實資料來源,唔好亂噤講。 ...

Strongly agree.

無名無姓冇證據,都叫人廣傳,極之不負責任!

大宅

d口罩係光天化日比大陸人偷晒,所以搞到所有韓國代購要cut單?!

信嗰個都白癡

報咗警未啊?

男爵府

韓國唔係啱啱放完新年假咩
無聊閒在家

大宅

呢度班維穩阿姐,就算你話佢聽有人有武漢肺炎,你要捉個武漢肺炎病人比佢測試,佢先信架

子爵府

MICMATL 發表於 20-1-30 15:25
維穩大媽 - 勁討厭, 歪理連篇,聲大夾惡

我唔信你老母唔係女人

侯爵府

師奶甲 發表於 20-1-30 13:01
反正大家都冇得用
咪當假囉

晚晚做到通宵同工廠交涉幫香港人搶口罩

信一成都雙目失明 ! 通宵同工廠交涉 !

個個唔瞓覺陪佢交涉

子爵府

Carhy 發表於 20-1-30 15:36
呢度班維穩阿姐,就算你話佢聽有人有武漢肺炎,你要捉個武漢肺炎病人比佢測試,佢先信架
...

咁班垃圾曱甴落過地獄見到831死者嗎

子爵府

咁個批發商報左警未?

大宅

issactmaria 發表於 20-1-30 13:08
“咪當假囉”, 但又出post 叫人廣傳咪好不負責任!
現在D人已人心惶惶,唔該未核實資料來源,唔好亂噤講。 ...

其實呢 d 人成日出 post 抹黑大陸...
新聞未經證實又叫人廣傳....
好唔負責任...
製造恐慌對件事有咩好處?有咩幫助?

首頁

尾頁

跳至